Witam i ja
Kolejna koszmarna noc, ani na prawyn boku , ani na lewym boku spac nie moge
zaraz mnie biodra bola, jedynie to plecach troche ale tez nie za dlugo bo strach ciagly ze dzieciatko niedotleniony bedzie
. Prawa noge mam tak spuchnieta ze glowa mala a stopa to mam wrazenie ze mi eksploduje od tego spuchniecia
jak pokazalam mojemu wczoraj ta stope to on
tym bardziej ze z lewa wsio ok. Ona jest 2x wieksza
.
A co do kwesti
No-spy to jestem w szoku bo w kazdej klinice Invitro
nakazuja ja brac zaraz po transferze i tak przez pierwsze 4miesiace
i nie mowie tu tylko o klinikach Polskich. W klinikach zagranicznych tych w ktorych my mielismy proby rowniez bralismy odpowiedniki nospy lub leki o podobnym dzialaniu. Takze stwierdzenie ze nospa ma negatywne skutki na dziecko to troszeke przesada - poza tym to badania naukowe potwierdzily skutecznosc nospy i slusznosc jej stosowania u kobiet w ciazy jak rowniez podczas zaplodnien Invitro. I gdyby rzeczywiscie miala zle skutki na dziecko to szczegolnie w takich miejscach jak kliniki nieplodnosci nie kazali by jej brac.
Np w Uk wiele lekow szczegolnie tych na podtrzmanie ciazy zostalo wycofanych lub podaje je sie dopiero po 3 miesiacu ciazy, nie dlatego ze sa szkodliwe, ale dlatego ze polityka tego kraju jesli chodzi ciaze i ciezarne polega na tak zwanej ,,selekcji naturalnej'' a co za tym idzie pierwsze 3 miesiace ciazy nikogo nie interesuja i jesli niedaj bog kobieta zacznie ronic to nikt tu jej zadnych lekow nie poda aby ratowac ta ciaze. Ale jesli tylko zacznie sie cos dziac po tych 3miesiacach to robia wszystko aby ocalic.
Takze nie straszmy sie tu skutkami ubocznymi bo to nie czas na stres.
Dookola nas jest wiecej zagrozen niz w tych tabletkach nospy.