reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a nie lepiej prawdziwym miodem? ja wole teraz mód od cukru... jutro jadę na obciążenie zobaczymy jakie będą wyniki, lece sobie glukoze rozrobić:-D
snoopy przy cukrzycy nie wolno miodu w żadnym wypadku
Tutaj masz wykaz produktów, których nie powinno się spożywać w cukrzycy:
cukier, miód, sztuczne środki słodzące, ciasta, czekolada, chałwa, sękacz, cukierki, lody, dżemy, konfitury, soki owocowe, mleko pełne, śmietana, tłuste żółte sery, napoje słodzone z dodatkiem pełnego mleka - jogurty, tłuste mięsa, baranina, kiełbasy wieprzowe, salceson, parówki, kiszka, słonina, boczek, smalec, nerki, płuca, owoce morza, gęsi, kaczki, majonez, frytki, chipsy, ziemniaki smażone owoce w cukrze i kandyzowane, owoce suszone, orzechy, napoje alkoholowe, konserwowane owoce, galaretki, kisiel i budyń z cukrem, owoce o dużej zawartości cukru - banany, winogrona, gęste, tłuste i zawiesiste zupy, zaprawiane zasmażkami, śmietaną, ostre przyprawy - ocet musztarda, papryka, mocna herbata i kawa w większych ilościach.

reklama
Tak wiec jestem... mieszkanie z dzisiaj nam sie podobalo cene ustalilismy.... i niby wszystko ok i nagle ci wlasciciele do nas ze jakby co to oni sie mogą wyprowadzic dopiero na koniec lipca... a wstepnie bylo ciagle mowa ze od razu no gora do 3 miesiecy... i jutro podejmiemy ostateczna decyzje maja sie jeszcze odezwac....bo pieniadze dostana za mieszkanie teraz a pol roku jeszcze beda mieszkac wiec troche no lipa...bo bede musiala urzadzic pierw tutaj pokoj dla malucha a potem taM;//

Buziak wiesz my mamy na codzien do dyspozycji 4 letni dom normalny z ogrodem... ale tu w miescie mam wszystkjich znajomych i w ogole jakos od zawsze w miescie.. a jakby co zawsze moge sobie isc mieszkac do domu...wiec moze dlatego nie mam takie zapalu na dom bo mam na codzien do dyspozycji i jedno i drugie:) Co do sąsiadów nigdy nie trafilam na zadne swinie ani jak mieszkalam z rodzicami ani jak mieszkalam/mieszkam z mezem;) moze gdybym sie kiedys sparzyla to bym miala inna opinie:))

Gratuluje poznanych siurkow i dziureczek!!!:))

snoopy przy cukrzycy nie wolno miodu w żadnym wypadku
Tutaj masz wykaz produktów, których nie powinno się spożywać w cukrzycy:
cukier, miód, sztuczne środki słodzące, ciasta, czekolada, chałwa, sękacz, cukierki, lody, dżemy, konfitury, soki owocowe, mleko pełne, śmietana, tłuste żółte sery, napoje słodzone z dodatkiem pełnego mleka - jogurty, tłuste mięsa, baranina, kiełbasy wieprzowe, salceson, parówki, kiszka, słonina, boczek, smalec, nerki, płuca, owoce morza, gęsi, kaczki, majonez, frytki, chipsy, ziemniaki smażone owoce w cukrze i kandyzowane, owoce suszone, orzechy, napoje alkoholowe, konserwowane owoce, galaretki, kisiel i budyń z cukrem, owoce o dużej zawartości cukru - banany, winogrona, gęste, tłuste i zawiesiste zupy, zaprawiane zasmażkami, śmietaną, ostre przyprawy - ocet musztarda, papryka, mocna herbata i kawa w większych ilościach.

matko a ja na granicy normy jestem. Jak przeczttałam męzowi to zapytał czy nie króceh by było wymienić co mozna.

Dorota - z dziecmi to dobrze jak blisko wszedzie, przedszkole, szkoła, sklep... Tak ze jak ma z 7 czy 8lat to zaczyna samodzielnie sie porusza:tak: Jak dla mnie najlepiej to dom w miescie :-)
A mieszkanko fajnie by od reki kurcze szkoda, ze to całe 5miesiecy:baffled:

sicilpol- co nas olałas dzis?????

kurcze dziewczyny okropna ta cukrzycowa dieta... tez sie modle zeby moje wyniki byly ok... najgorsze ze przeciez wlasnie w ciazy mamy te wszystkie smaki , mega apetyt a tu takie rozczarowanie - nic nie mozna://

reklama
josie ja to sie śmieje że przed ciążą ciągle na diecie, teraz w ciąży na diecie i dupa ze zachciankami i po urodzeniu zaś dieta, załamać się idzie :szok::crazy:

Do góry