reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

a nie lepiej prawdziwym miodem? ja wole teraz mód od cukru... jutro jadę na obciążenie zobaczymy jakie będą wyniki, lece sobie glukoze rozrobić:-D
snoopy przy cukrzycy nie wolno miodu w żadnym wypadku
Tutaj masz wykaz produktów, których nie powinno się spożywać w cukrzycy:
cukier, miód, sztuczne środki słodzące, ciasta, czekolada, chałwa, sękacz, cukierki, lody, dżemy, konfitury, soki owocowe, mleko pełne, śmietana, tłuste żółte sery, napoje słodzone z dodatkiem pełnego mleka - jogurty, tłuste mięsa, baranina, kiełbasy wieprzowe, salceson, parówki, kiszka, słonina, boczek, smalec, nerki, płuca, owoce morza, gęsi, kaczki, majonez, frytki, chipsy, ziemniaki smażone owoce w cukrze i kandyzowane, owoce suszone, orzechy, napoje alkoholowe, konserwowane owoce, galaretki, kisiel i budyń z cukrem, owoce o dużej zawartości cukru - banany, winogrona, gęste, tłuste i zawiesiste zupy, zaprawiane zasmażkami, śmietaną, ostre przyprawy - ocet musztarda, papryka, mocna herbata i kawa w większych ilościach.

reklama
Tak wiec jestem... mieszkanie z dzisiaj nam sie podobalo cene ustalilismy.... i niby wszystko ok i nagle ci wlasciciele do nas ze jakby co to oni sie mogą wyprowadzic dopiero na koniec lipca... a wstepnie bylo ciagle mowa ze od razu no gora do 3 miesiecy... i jutro podejmiemy ostateczna decyzje maja sie jeszcze odezwac....bo pieniadze dostana za mieszkanie teraz a pol roku jeszcze beda mieszkac wiec troche no lipa...bo bede musiala urzadzic pierw tutaj pokoj dla malucha a potem taM;//

Buziak wiesz my mamy na codzien do dyspozycji 4 letni dom normalny z ogrodem... ale tu w miescie mam wszystkjich znajomych i w ogole jakos od zawsze w miescie.. a jakby co zawsze moge sobie isc mieszkac do domu...wiec moze dlatego nie mam takie zapalu na dom bo mam na codzien do dyspozycji i jedno i drugie:) Co do sąsiadów nigdy nie trafilam na zadne swinie ani jak mieszkalam z rodzicami ani jak mieszkalam/mieszkam z mezem;) moze gdybym sie kiedys sparzyla to bym miala inna opinie:))

Gratuluje poznanych siurkow i dziureczek!!!:))

snoopy przy cukrzycy nie wolno miodu w żadnym wypadku
Tutaj masz wykaz produktów, których nie powinno się spożywać w cukrzycy:
cukier, miód, sztuczne środki słodzące, ciasta, czekolada, chałwa, sękacz, cukierki, lody, dżemy, konfitury, soki owocowe, mleko pełne, śmietana, tłuste żółte sery, napoje słodzone z dodatkiem pełnego mleka - jogurty, tłuste mięsa, baranina, kiełbasy wieprzowe, salceson, parówki, kiszka, słonina, boczek, smalec, nerki, płuca, owoce morza, gęsi, kaczki, majonez, frytki, chipsy, ziemniaki smażone owoce w cukrze i kandyzowane, owoce suszone, orzechy, napoje alkoholowe, konserwowane owoce, galaretki, kisiel i budyń z cukrem, owoce o dużej zawartości cukru - banany, winogrona, gęste, tłuste i zawiesiste zupy, zaprawiane zasmażkami, śmietaną, ostre przyprawy - ocet musztarda, papryka, mocna herbata i kawa w większych ilościach.

matko a ja na granicy normy jestem. Jak przeczttałam męzowi to zapytał czy nie króceh by było wymienić co mozna.

Dorota - z dziecmi to dobrze jak blisko wszedzie, przedszkole, szkoła, sklep... Tak ze jak ma z 7 czy 8lat to zaczyna samodzielnie sie porusza:tak: Jak dla mnie najlepiej to dom w miescie :-)
A mieszkanko fajnie by od reki kurcze szkoda, ze to całe 5miesiecy:baffled:

sicilpol- co nas olałas dzis?????

kurcze dziewczyny okropna ta cukrzycowa dieta... tez sie modle zeby moje wyniki byly ok... najgorsze ze przeciez wlasnie w ciazy mamy te wszystkie smaki , mega apetyt a tu takie rozczarowanie - nic nie mozna://

reklama
josie ja to sie śmieje że przed ciążą ciągle na diecie, teraz w ciąży na diecie i dupa ze zachciankami i po urodzeniu zaś dieta, załamać się idzie :szok::crazy:

Do góry