reklama
Gratuluję:-)hej dziewczyny ja już po wizycie,serduszko słyszałam i jak zawsze trochę paniki miałam bo przez ten mój tłuszcz trochę doktorek musiał poszukać tętna małego lub małej kazał przyjść za 3 tygodnie jakoś tak mi szybko ale może na połówkowe usg będzie chciał mnie zapisać a teraz dał skierowanie na morfologie i mocz
WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMY CZERWCÓWKI
GKVIP2505 TERAZ ODPOCZYWAJ I ŚPIJ DOBRZE
Ja też miałam problem ze słyszeniem serduszka mojego Maluszka, bo mój brzuszek obłożył sie oponka ja nazywam to ochronka na brzuszek ;-)hehe....Mała panika też już była ze coś jest nie tak.W ogóle ostatnio takie straszne myśli mi po głowie chodzą, a sny wcale mnie nie pocieszają...Ostatnio śniło mi sie,że Maluszek w moim brzuszku był martwy...Okropny sen!!!!Naczytałam się trochę na necie o poronieniach ich przyczynach i objawach...Może przez to mam takie straszne sny....
Wizyty u lekarza mam regularnie co 3 tyg i na każdej wizycie USG.Uspokaja mnie to,bo mogę wtedy zobaczyć bijące serduszko i wiem ze wczystko ok:-)
zaza26
Fanka BB :)
Gratuluję!hej dziewczyny ja już po wizycie,serduszko słyszałam i jak zawsze trochę paniki miałam bo przez ten mój tłuszcz trochę doktorek musiał poszukać tętna małego lub małej kazał przyjść za 3 tygodnie jakoś tak mi szybko ale może na połówkowe usg będzie chciał mnie zapisać a teraz dał skierowanie na morfologie i mocz
Kurcze nieciekawie... zdrówka życzę!Witam się wieczorkiem
Próbuje nadrobić zaległości ale nie mam już sił, znowu jestem chora ;( Boli mnie gardło i ten katar
Gdyby nie ten katar to nie byłoby tak źle, idę dalej poleżeć, Także mam nadzieję, iż jak już będę zdrowa i nadrobie zaległości przeczytam same dobre wieści od Was :-)
Dodolina witaj! ja też jestem nowa ;-)
MsMickey
Witajcie Dziewczyny
Kamila: nie przejmuj się wymiotami, moja przyjaciółka wymiotowała większość ciąży dziecko zdrowe już w szkole Nawet w książkach piszą, żę dolegliwości pierwszych miesięcy powinny ( w znaczeniu mogą) zniknąć od 4 miesiąca. Więc głowa do góry
Dołączam niestety do klubu osób Jeszcze-Nie-Czujących-Dziecka... Wczoraj wieczorem gd położyłam się na boku coś mi się nagle tam odezwało... ale to tylko była kolacja przelewająca się na nową pozycję No cóż, czekam.
No i oczywiście pozdrowienia dla Zazy, Magnificent i Dodoliny
Kamila: nie przejmuj się wymiotami, moja przyjaciółka wymiotowała większość ciąży dziecko zdrowe już w szkole Nawet w książkach piszą, żę dolegliwości pierwszych miesięcy powinny ( w znaczeniu mogą) zniknąć od 4 miesiąca. Więc głowa do góry
Dołączam niestety do klubu osób Jeszcze-Nie-Czujących-Dziecka... Wczoraj wieczorem gd położyłam się na boku coś mi się nagle tam odezwało... ale to tylko była kolacja przelewająca się na nową pozycję No cóż, czekam.
No i oczywiście pozdrowienia dla Zazy, Magnificent i Dodoliny
Ostatnia edycja:
buziak
Nie wiem, tak to zabrzmiało ;-)
niestety pisząc nie zawsze da sie rozróznic emocje, ale tam nerwów nie było napewno!!!;-)
witam wszystkie nowe panie!
Też jeszcze nie czuję ruchów, chociaż czasami wydaje mi się ze to to, ale nie jestem pewna.
Czasami jem kawałek czekolady kłade się na lewym boku i czekam na jakiś "znak".Czytałam, że w ten sposób można , że tak określe "wywołać" ruchy dziecka, ale u mnie chyba jeszcze za wcześnie
Czasami jem kawałek czekolady kłade się na lewym boku i czekam na jakiś "znak".Czytałam, że w ten sposób można , że tak określe "wywołać" ruchy dziecka, ale u mnie chyba jeszcze za wcześnie
D
delwer
Gość
co do cytologii to maja gin tez nie robi w ciazy tego badania wlasnie ze wzgledu na te bakterie ktore maja ulatwione zadanie w przedostaniu sie do....
Wroce jeszcze do terminow porodu. Mnie uczono ze napewniejszy termin to ten z pierwszego usg bo poznie to dziecko roznie rosnie i stad moga byc roznice w terminach. Do terminu z miesiaczki tez raczej sie nie przywiazywac bo przeciez malo ktora kobieta dokladnie wie kiedy nastapiilo zaplodnienie...a termin z piierwszego usg jest wyliczay wlasnie na podstawie wielkosci zarodka itp. Ja sie tego trzymam wiec u mnie to 1 czerwiec chociaz z om wychodzi 5, ale nauki sa rozne
Wroce jeszcze do terminow porodu. Mnie uczono ze napewniejszy termin to ten z pierwszego usg bo poznie to dziecko roznie rosnie i stad moga byc roznice w terminach. Do terminu z miesiaczki tez raczej sie nie przywiazywac bo przeciez malo ktora kobieta dokladnie wie kiedy nastapiilo zaplodnienie...a termin z piierwszego usg jest wyliczay wlasnie na podstawie wielkosci zarodka itp. Ja sie tego trzymam wiec u mnie to 1 czerwiec chociaz z om wychodzi 5, ale nauki sa rozne
tialana
W takim razie życzę ci nuuuuuuuuuuuuuuuuuudynie strasz, bo ja mam zamiar się wynudzić za wszystkie czasy
Siula super że dzidziuś zdrowo rośnie a serduszko pięknie bije :-)hej dziewczyny ja już po wizycie,serduszko słyszałam i jak zawsze trochę paniki miałam bo przez ten mój tłuszcz trochę doktorek musiał poszukać tętna małego lub małej kazał przyjść za 3 tygodnie jakoś tak mi szybko ale może na połówkowe usg będzie chciał mnie zapisać a teraz dał skierowanie na morfologie i mocz
WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMY CZERWCÓWKI
GKVIP2505 TERAZ ODPOCZYWAJ I ŚPIJ DOBRZE
Witaj :-)Hej dziewczyny
Jestem w 18 tyg ciąży a badanie na glukoze miałam robione 2 tyg temu.Nie wiem czemu tak wcześnie, ale pewnie jeszcze raz będę miała skierowanie na to....
Tak w ogóle jestem tu nowa
Jesteśmy prawie na półmetku a tu coraz więcej nowych czerwcówek ;-)
Nasz maluszek reagował najpierw na pomarańcze i słodką herbatę a teraz na słodkości także
Kamila a mi się przypomniało że moja mam jak była ze mną w ciąży do wymiotowała do samego porodu i broń boże nie chcę cię tym martwić ale wręcz przeciwnie, urodziłam się zdrowa i śliczna ;-) a teraz mi "i" zostało
może czasem tak kobitki mają że dłużej wymiotują i nie ma się czym tak bardzo przejmować, grunt żeby wyniki był dobre i oczywiście życzę ci żeby te wymioty już poszły sobie daleko do jakiejś świeżo zapylonej mamy ;-)
Ostatnia edycja:
gkvip2505
Do terminu z miesiaczki tez raczej sie nie przywiazywac bo przeciez malo ktora kobieta dokladnie wie kiedy nastapiilo zaplodnienie...
A ja mam to szczescie ze dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia a to dzieki IVNITRO:-):-):-) Bylo to 5 lipca 20011roku!!!
reklama