reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

o marchew pytalam... i uzyskalam odpowiedz ze wit. zawarta w marchewce nie jest w stanie wpynal na plod negatywnie ...bardziej mowa tu o syntetycznej witaminie spozywanej w formie tabletki :)
Dodatkowo dodam ze moja przyjaciolka zazerala sie marchewka w ciazy... i poza tym ze mala miala lekko zolty kolor skorki nic jej nie bylo.

Co do mikrodermabrazji... studiowalam kosmetologie i pamietam ze dziewczyny ktore byly w ciazy nie moglby byc jej poddawane na zajeciach.... w wiekszosci salonow nie zrobia ci w ciazy mikro ... chyba ze wypiszesz kwit ze na wlasna odpowiedzialnosc ale to tez rzadkosc. ja w swoim salonie nie wykonywalam zabiegow tego typu ciezarnym.

reklama
a co do depilacji cieply wosk odpada na mozliwosc wystapienia pajaczkow po :)
istnieje depilacja woskami na zimno...ale jak dla mnie slaba jakosc takiej depilacji i troszke wiekszy bol.

Osobiscie brewki robie sobie woskiem tylko dlatego ze na dluzej mam spokoj. Ale wiekszosc pan preferuje tradycyjnie peseta. Ja osobiscie uwazam ze wiecej krzywdy mozna zrobic peseta niz woskiem... pod warunkiem ze woskiem ktos sie umie poslugiwac:)

ps. duzo salonow wykonuje wosk na cieplo ciezarnym... ale ja osobiscie bym sie tego nie podjela... za duzo prawdopodobienstwo porobienia pajączkow...ale niekotrzy licza na lud szczescia ze bedzie ok i ida na ilosc a nie jakosc:p

przestrzegam rowniez przed kawitacja, sonoforezami czy darsonvalem... lepiej sobie odpuscic :)

o laserowych zabiegach to chyba wspominac nie trzeba:)

tak samo wszelkie kremy z kwasami AHA, BHA

dorota
o kurczę jaka ja nieobeznana, nie mam pojęcia o czym mówisz teraz, nazwy są obce mi zupełnie

december
mnie też pachwiny nie bolą ale ja i tak mam różnego bólu pod dostatkiem więc jakby jeszcze to doszło to idę się wieszać :D

reklama
Dorotko też pisałam o marchewce kilka razy tutaj, pewnie jeszcze kilka razy temat sie pojawi. Latwo zapamietać, że szkodliwy jest retinol czyli wit A, a w marchewce jest prowitamina witaminy A czyli beta-karoten, który powinnyśmy spożywać. Jedzmy marchewkę :happy2:

Do góry