reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ubierz się na czarno jak ja, to się optycznie wyszczuplisz :-D

Dla mnie ostatnio to kolor przewodni. Dziewczyny czy już trochę przytyłyście? Wszędzie czytam, że brucho powinien się zacząć pojawiać dopiero około 12 tygodnia, a ja mam już niezłą górkę. Ale apetyt mnie nie opuszcza :sorry:

Ja mojego też zapisałam jak byłam w ciązy a posłałam go jak miał 5 miesięcy. Nie żałuję. Eryk świetnie odnalazł się w żłobku.

Mój mały też chodził do żłobka od 14 miesiąca. Z plusów - jest dzisiaj bardziej samodzielny niż jego rówieśnicy. Z minusów - niestety trochę się nachorowaliśmy, ale za to w przedszkolu był okazem zdrowia :tak:

Madziarra, jakie wieści? Ciekawe jesteśmy :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Madziara, nanulika trzymam kciuki!

Kurcze rurka z tym zlobkiem to mnie zestresowalas! juz trzeba zapisywac? matko ja jeszcze nawet nie wiem czy do zlobka czy opiekunke... chce szybko wrocic do pracy , pewnie tak po 6 miesiecu czyli w styczniu 2013 (brzmi jak odlegla przyszlosc!! O_O) no ale nie wiem, to pierwsze dziecko wiec kto wie, moze zeswiruje na jego punkcie i za zadne skarby nie bede chciala wrocic do pracy?

jestem przeziebiona znowu :/ ale kupilam ten syrop *spam*, siedze pod koldra i popijam herbatke

Dla mnie ostatnio to kolor przewodni. Dziewczyny czy już trochę przytyłyście? Wszędzie czytam, że brucho powinien się zacząć pojawiać dopiero około 12 tygodnia, a ja mam już niezłą górkę. Ale apetyt mnie nie opuszcza :sorry:
No ja już mam jakieś 1,5kg na plusie i brzuszek jest już widoczny...

chce szybko wrocic do pracy , pewnie tak po 6 miesiecu czyli w styczniu 2013 (brzmi jak odlegla przyszlosc!! O_O) no ale nie wiem, to pierwsze dziecko wiec kto wie, moze zeswiruje na jego punkcie i za zadne skarby nie bede chciala wrocic do pracy?

jestem przeziebiona znowu :/ ale kupilam ten syrop *spam*, siedze pod koldra i popijam herbatke
Ja na bank wróce do pracy w styczniu 2013. Ale na szczęście nie pracuję długo i mam pod ręką rodziców, więc obędzie się bez żłobka :tak:

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Właśnie byłam w aptece, w której spędziłam jakieś pół godziny! :szok: Zatrudnili jakąś nową dziewoję, która każdy lek musiała szukać po dwa razy i ciągle się o coś pytać... Oprócz wapnia i wit. d zapisanych przez endokrynologa kupiłam sobie falcit mama. Gin polecił mi wprawdzie matruelle, ale nie było i cena mnie przeraziła...

Hej dziewczyny
Nie było mnie prawie cały tydzień bo leżałam w szpitalu niestety moje zapalenie pęchęrza skończyło się krwiomoczem i musiałam wziąśc antybiotyki i kroplówy
Postaram się was nadrobić ale nie obiecuje tyle tego naklikalyscie szok:szok:

Czy tylko ja mam takiego lenia totalnego :zawstydzona/y:? Nic mi się nie chce. Głowa mnie boli czuję się do dupy:confused2: Taki ładny dzień, słońce świeci a ja widzę jak brudne mam okna i nic z tym nie robię:baffled:

GDZIE TA ENERGIA 2 TRYMESTRU??

Niestety dziewczynki to jeszcze nie teraz. Test negatywny. Ale okresu nadal ani widu ani słychu :) Jak w ciągu tygodnia nie przyjdzie to lece do gina :) dziś 32 dc. Nanulika jak zrobisz badania na tarczycę to wrzuć wyniki to będę miała jakieś porównanie, bo Ty na nią nie chorujesz nie? Moje wyniki są niby w normie ale do końca nie jestem przekonana...

hej dziewczyny brzuch mi chyba zaczyna rosnąć i twardnieć chyba musze iść za przykładem jednej z was i robić zdjęcia jakoś mi tak to trochę za szybko POZDARWIAM OBY DO CZWARTKU

W aptece na zajady polecili maść witaminową. Będę smarować, to zobaczę, czy pomoże.

Co to żłobka to w sumie nie mam za bardzo wyjścia, bo teraz jest w moim przedszkolu babka na zastępstwo, ale wrócić będę musiała. W moim mieście, mimo, że jest duże są tylko 3 żłobki państwowe. Znajoma miała 2 córki od 5 mc i nie narzekała. Oczywiście pojechaliśmy i co się okazało? Że dopiero po urodzeniu dziecko można zapisać, ale... JAK DZIECKO URODZI SIĘ KONIEC MAJA/POCZĄTEK CZERWCA TO DO KOŃCA ROKU NIE MA SZANS NA MIEJSCE. Nie zostanie mi nic innego jak ciągnąc zwolnienia, urlopy swoje i męża i w razie co wynająć na kilka miesięcy opiekunkę:eek::eek::eek: paranoja :wściekła/y:

reklama
Madziara, nanulika trzymam kciuki!

Kurcze rurka z tym zlobkiem to mnie zestresowalas! juz trzeba zapisywac? matko ja jeszcze nawet nie wiem czy do zlobka czy opiekunke... chce szybko wrocic do pracy , pewnie tak po 6 miesiecu czyli w styczniu 2013 (brzmi jak odlegla przyszlosc!! O_O) no ale nie wiem, to pierwsze dziecko wiec kto wie, moze zeswiruje na jego punkcie i za zadne skarby nie bede chciala wrocic do pracy?

Dużo zdrówka......Tobie życze .Ja na lekkie przeziębienia a nawet katar który w ciąży co i rusz Mi się przytrafia jak zaczyna Mnie brać pije gorące mleko i bardzo pomaga wręcz stawia na nogi . .Pozdrawiam

Do góry