reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ahh dziewczyny przechwalilam tym brakiem mdlosci. Przed chwila jak wyszłam ze sklepu nagle w ciagu minuty mnie zemdlilo i zwymiotowalam prawie sama zolcia bo niestety zdazylam zjesc jedno jablko tylko;p ale moj maluch musial miec turbulencje dawno juz mnie tak nie zwijalo w srodku przy wymiotach ;///
Chyba ze to jakas jelitowka bo od rana bylam juz 2 razy na grubszej sprawie...ale goraczki nie mam;)
no nic lece robic obiad :))
Dziewczyny jeszcze cos... od 3 dni nie czuje zadnego rozciagania i ciagniecia w brzuchu i macicy czy to normalne? no bo przeciez malec wciaz rosnie to chyba powinnam cos czuc. Przedtem czulam naprawde codziennie ze cos sie w dole dzieje:)

reklama
no więc Moje Drogie:

Dzieć ma 69 mm, NT 1,7 cm, kośc nosowa widoczna, serce 152 uderzenia na minutę. Nie lubi jak się go uciska, bo normalnie się rzuca i odpycha od tej ściany(lekarz powiedział,ze niezły ancymonek) Dzieć jest o 9 dni starszy wg usg, niz wg OM, czyli termin na 6 czerwca, ale ja wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciażę, także dzieć nie jest starszy tylko duży
smile.gif
i suwaczka nie zmieniam:)
No i gin po moich prośbach, powiedział,że pomiedzy nogami nic nie widzi
smile.gif
ale to diagnzoa na 70-80% także ,żebym sie nie przywiązywała do mysli o o różowościach, bo jeszcze może się to zmienić
smile.gif

jestem szczęśliwa
smile.gif

Ostatnia edycja:
AVO Moje ogromne gratulacje :) Czyli mamy dwie olbrzymy bo moj 5 dni starszy wg USG i tez termin przesuniety ale na 8 :) \Ciesze sie bardzo Twoim malcem!!:)

AVO super wiadomości:tak:

a ja w środę pędzę na USG :) Nie mogę się doczekać ale chyba jak każda z Was troszkę się boję:zawstydzona/y: ale musi być wszystko dobrze, co nie??;-) trzymajcie kciuki, proszę...;-)

właśnie położyłam Kubę spać i odpoczywam :)
była u mnie koleżanka z synkiem w wieku mojego i się wybawili i poszedł z ponad godzinnym opożnieniem spać ale zasnął w 2 minutki:tak:

dzięki Dziewczyny:)

a chciała jeszcze powiedzieć,że 2 trymestr zaczyna się od skończonego 13 tygodnia, w każdym razie nie od zaczętego 13 :) czyli 12 i 6 dni to jeszcze 1 trymestr:)

a tak naprawdę i bardzo ścisle to 2 trymestr zaczyna się od 13 tyg i 3 dnia:) bo 13, 33 razy 3 trymestry daje 40 tygodni:)

Ostatnia edycja:
Dorotka nie przejmuj sie, mnie w ogole nic juz nie boli ani nie kluje od jakiegos czasu.

AVO pieknie!! graulacje :) ojj jak bym chciala juz na usg!
czyli prawdopodbnie energia drugiego trymestru dopiero przed nami :)

acha a co do kwasu foliowego, pytalam ginki czy trzeba jeszcze brac, powiedziala ze w 2 trymestrze juz nie, zeby sie przerzucic na witaminy. kupilam dzisiaj femibion ale teraz patrze na sklad i tam tez jest kwas. wiec pewnie nie pomaga juz ale i nie szkodzi:)

Dorotka nie przejmuj sie, mnie w ogole nic juz nie boli ani nie kluje od jakiegos czasu.

AVO pieknie!! graulacje :) ojj jak bym chciala juz na usg!
czyli prawdopodbnie energia drugiego trymestru dopiero przed nami :)

acha a co do kwasu foliowego, pytalam ginki czy trzeba jeszcze brac, powiedziala ze w 2 trymestrze juz nie, zeby sie przerzucic na witaminy. kupilam dzisiaj femibion ale teraz patrze na sklad i tam tez jest kwas. wiec pewnie nie pomaga juz ale i nie szkodzi:)

Mi lekarz zalecił branie ciągle kwasu foliowego doputy żelazo się nie poprawi ......i dopiero po 4 stycznia ustali czy trzeba dalej brać .

no więc Moje Drogie:

Dzieć ma 69 mm, NT 1,7 cm, kośc nosowa widoczna, serce 152 uderzenia na minutę. Nie lubi jak się go uciska, bo normalnie się rzuca i odpycha od tej ściany(lekarz powiedział,ze niezły ancymonek) Dzieć jest o 9 dni starszy wg usg, niz wg OM, czyli termin na 6 czerwca, ale ja wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciażę, także dzieć nie jest starszy tylko duży
smile.gif
i suwaczka nie zmieniam:)
No i gin po moich prośbach, powiedział,że pomiedzy nogami nic nie widzi
smile.gif
ale to diagnzoa na 70-80% także ,żebym sie nie przywiązywała do mysli o o różowościach, bo jeszcze może się to zmienić
smile.gif

jestem szczęśliwa
smile.gif

Gratuluje :-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam,
AVO - gratulacje!!!!!!!!!!
ja USG mam w środę, jeszcze tylko 2 dni..... ale jak tak czytem same dobre wieści to się troche mniej denerwuje.
Ja się jeszcze nie zastanawiałam nad żłobkiem, ani opiekunką ale do pracy chciłabym wrócić grudzień/styczeń.
pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.

reklama
Witajcie
ja też miałam dzisiaj wizytę. Z dzidziusiem wszystko ok natomiast wyskoczył mi krwiak. Lekarz kazał mi się nim na razie nie przejmować powiedział, że będziemy obserwować. Któraś z Was też ma krwiaka tylko nie pamiętam która. Ciekawa jestem co Wam lekarz powiedział o nim?
No i odebrałam badania płytek mam za mało.

Oczywiście gratuluję udanych wizyt
trzymam kciuki za Ciebie Nanuliko obyś zobaczyła II kreseczki oraz za inne wizyty u dzina.
Pozdrawiam

Do góry