reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

FT4 24.36% [ wynik 0.89, norma (0.7 - 1.48)]

FT3 54.50% [ wynik 2.8, norma (1.71 - 3.71)]

Procentowo Twoje wyniki wyglądają tak jak powyżej.. Ft 3 jest ok, ale FT4 także za niskie. Ja na Twoim miejscu bym dzisiaj jeszcze poszła do lekarza, nic nie tracisz, a i tak leki będziesz musiała zacząć brać.I bardzo prosże nie denerwuj się:) Znam babeczki co miały TSH 8 i dowiadywały się o tym pózniej niż TY i rodziały superowe, zdrowe i mądre dzieciaki- takze nie ma co panikować, a tylko mieć rękę na pulsie:)

reklama
veritaserum - powiedz tym głupi, kobietom, ze musisz wejsc i tyle! ze jestes w ciazy i musisz dostac leki! a jak to nic nie da to zapukaj odrazu do gab lekarza i go spytaj.

kurcze a jesli ja rok temu miałam podejrzenie nadczynnosci, to tez jest takie niebezpieczne???

nie nadczynność w ciaży jest o wiele, wiele lepsza niż niedoczynność:)- nie ma nawet porównania- ale i tak powinnasśzbadac hormony

Kurcze to mnie przestraszyłyście. Ja w 2010 roku ostatni raz byłam u pani endokrynolog która od kilku lat twierdziła, że mam zapalenia w stronę niedoczynności. Od tamtej pory przestałam do niej jeździć bo i tak nic mi nie robiła oprócz usg tarczycy.
A powiedzcie mi jak gin robił mi badania wszystkie niby z krwi to tsh też się robi? Ja mu mówiłam o tej tarczycy i stwierdził później że wyniki wyszły dobre więc chyba też brał to pod uwagę. Muszę pamiętać, żeby powiedzieć przy następnej wizycie o tym ginowi.

a mnei kurcze martwi ta zadyszka przy tym jak dużo i szybko mówię- chyba muszę iść do lekarza z tym:( to chyba nie jest normalne na tym etapie:(

Kurcze to mnie przestraszyłyście. Ja w 2010 roku ostatni raz byłam u pani endokrynolog która od kilku lat twierdziła, że mam zapalenia w stronę niedoczynności. Od tamtej pory przestałam do niej jeździć bo i tak nic mi nie robiła oprócz usg tarczycy.
A powiedzcie mi jak gin robił mi badania wszystkie niby z krwi to tsh też się robi? Ja mu mówiłam o tej tarczycy i stwierdził później że wyniki wyszły dobre więc chyba też brał to pod uwagę. Muszę pamiętać, żeby powiedzieć przy następnej wizycie o tym ginowi.

Z lekarzami bywa różnie- na hormonach mało kto się zna, lekarze olewaja jak homrony są w normach,a to karygodny błąd- zrób sobie koniecznie TSH, FT3 i FT4.

madziara - to badanie tsh. Jesli nie robił Ci gin, zawsze mozesz zrobic sobie to badanie dla samej siebie i jutro, nie wiem czy to nie kosztuje 14zł. albo na kase idz po skierowanie. nie wiem czy wpisuja to w karte ciazy???

a mnei kurcze martwi ta zadyszka przy tym jak dużo i szybko mówię- chyba muszę iść do lekarza z tym:( to chyba nie jest normalne na tym etapie:(

mi wystarczy kilka schodków i nie mam siły

W piątek będę w laboratorium po wynik z bety (na darmo zresztą zrobiony) i zobaczę cennik za TSH. Jak będzie niedrogo to zrobię od razu a jak droższe to niestety muszę czekać do wypłaty.
A jeśli chodzi o zadyszkę przy szybkim mówieniu to mi ona towarzyszy od zawsze ale zauważyłam, że jak wchodzę na nasze 4 piętro to robię sobie ze dwie przerwy co mi się wcześniej nie zdarzało :)

reklama
Monilla ja też niedawno wylądowałam w szpitalu z krwawieniem więc doskonale wiem co czułaś, potworne uczucie, ale teraz na pewno już wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Was

KarolinaPuławy
i bardzo dobrze że leżysz pod tą kołderką powodzenia jutro na wizycie

Ze mnie też zrobił się zmarzluch, ja zawsze sypiałam odkryta kiedy mój mąż spał mocno zawinięty w kołderkę a teraz, w domku ciepło, mąż śpi z tyłkiem na wierzchu a ja pozawijana i wtulona kołdrę jak nigdy ;-)

Dziewczyny a jeśli chodzi o nasze gardła to główną przyczyną ich podrażnień jest suche powietrze kiedy zaczyna się sezon grzewczy. Powietrze suche a nasze gardło nie przyzwyczajone, śluzówka wysuszona i drapie i o wiele łatwiej o infekcję. Trzeba nawilżać powietrze, można kupić nawilżacze do powieszenia na kaloryferze lub wystarczy wieczorem powiesić mokry ręcznik i mieć coś pryz łóżku w nocy do przepłukania gardła, np. sok. U mnie to działa w 100% a jak tylko zacznie drapać mnie w gardle to wiem że woda w nawilżaczu się skończyła ;-)

AVO ja też dostaje czasem zadyszki przy gadaniu, zawsze byłam gadułą a teraz muszę się ograniczać :szok:

Do góry