reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
madziarra21 - Z tego co pamietam to gin dal ci ta luteine bo nie widzial ciazy i kazal ci ja brac rana i wieczorem a jak okres sie nie pojawi to masz sie do niego zglosic tak?! On Ci dal ta luteine na wywolanie okresu dlatego tylko przez 5dni masz ja brac!!! ale nic sie nie martw jestes w ciazy wiec luteina nie zaszkodzi tylko pomoze skontaktuj sie z tym drugim ginekologiem i zapytaj go moze ten da ci recepte na dalsze dawki luteiny lub czegos innego np DUPHASTON - ja go biore od transferu i mam go brac do 14tyg ciazy. Moja znajoma ginekolog powiedziala ze daje DUPHASTON kazdej swojej pacjetce.

Ostatnia edycja:
No właśnie tylko że dziś rano skończyłam brać tą zaleconą dawkę i jakby miała brać dalej to wieczorem powinnam wziąć następną tabletkę a wypisał i 30 tabletek więc mam je jeszcze. A dziś święto i nie chce dzwonić do gina. Chyba jednak odstawię a zobaczę co mi powie za dwa tygodnie, najwyżej zacznę brać je jeszcze raz.

Ja bym brala ta luteine do czasu konsultacji z gin. Luteina nie zaszkodzi dzidzi moze tylko pomoc ale zrobisz jak zechcesz:-)

Aha czyli przepisał Ci na 5 dni i po tym czasie mial stwierdzic czy masz brac to dalej? Wydaje mi sie ze nie powinno to zaszkodzic dziecku tak jak carla pisala no ale ciezka sprawa wes tyle dawek ile masz zalecone a jutro moze skonsultuj sie z gin. i powiedz o calej sytuacji .. na wlasna reke lepiej nic nie robic :)

ja nigdy luteiny nie brałam i niewiem czy ma jakies skutki uboczne jesli nie to śmiało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Luteina -progesteron - jest podawany kobieta w ciazy na podtrzymanie w sutuacjach gdy moze dojsc do poronienia lub istnieje takie ryzyko. Wielu lekarzy przepisuje luteine zapobiegawczo tak na wszelki wypadek.

Jednak wolę nic na własną rękę nie robić jak napisała Kamila. Odstawię je na razie póki jest wszystko w porządku. A czy za duża ilość tego progesteronu może zaszkodzić? Jeśli np moje ciało wytwarza wystarczającą ilość a ja będę jeszcze dawkowała luteinę?

Nadmiar progesteronu nie zaszkodzi:-)

Dzisiaj moj synus rozpoczal nowy etap w swoim zyciu - wstapil do CADET FORCES SCOTLAND :-) i mial zaprzysierzenie!!!
Jak te dzieci szybko rosna!!!!

Załączniki

• DSCF5620.jpg
    DSCF5620.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Jeśli nie zaszkodzi to będę ją brała nadal. Mam jeszcze 20 tab więc na 10 dni mi starczy a za 13 dni mam wizytę.

Gratuluję synowi i życzę powodzenia chociaż nie mam pojęcia co to jest CADET SCOTLAND :)

reklama
Do góry