reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ojj u nas ciezko bez butli raczej... Z ciekawosci rano dam mu mleko w niekapku ale juz dawno zrezygnowalAm bo pil polowe mniej:/

Mlodak moj tesciu (gospodarz rolny) mowi ze woda jest dla zwierzat :p
Rozumiem twoj bol co do tesciowej doskonale, ale musisz zagryzc zeby i zostawic szymka. Babcia mu przeciez krzywdy nie zrobi a kaska sie przyda. Ja sie wkurzalam na poczatku ze niania mojemu za czesto pieluchy zmienia ale w koncu sobie pomyslalam 'ty debilko przeciez to dla jego dobra robi, lepsze to niz odparzenia' i wyluzowalam:p tesciowej nadal mam stracha dziecko zostawic ale jak trzeba to trzeba

reklama
josie - no to masz nie tylko niejadka ale i niepijka ;-)Ile wypija plynow (poza mlekiem) dziennie?

mlodak - moja sasiadka by nawet owoce slodzila :szok: babcia zas mi radzila poslodzic pasternak :eek:A choinka jest lysa w gornej polowie i kiczowato ubrana (nie moglam powiesic przy dzieciu nic porzadniejszego jak przypadkowa zbieranine, kupowana na predce) :sorry2:

Myslalam, ze sie poplacze ze smiechu patrzac jak dziec tanczyl przy Svabodzie - przy jednym refrenie z trzepaczka do dywanow w rece krecil sie w kolo, przy kolejnym - trzymajac w reku zdjeta mi w czasie zwrotki skarpetke :-)

Aronia, na pewno pije za malo :/ w sumie tak moze z 250-300ml ale to w dobry dzien. W nocy nie pine wcale a mleka robie mu 3x po 120ml ale zazwyczaj tez zostawi pol lub mniej

Nie moge zasnac wrrrrrrr

No nie zaszkodziloby, gdyby pil 2x wiecej ale moze u niego to picie jest proporcjonalne do jedzenia i tyle mu na tym etapie po prostu starcza :sorry2:

Wskakuje do wyrka. Do jutra.

pobudka o 7 ufff ... dzisiaj Nikos do zlobka oby bylo dobrze i nie bylo kolejnego chorobska (a po dwoch tygodniach niebycia oczywiscie zero placzu i sam poszedl zapukac i wszedl, brakuje jeszcze zeby zaczal ciagnac "ciocie" za palca jak nas i mowic "choooć::) ,,,
a ja na wizyte :) trzymajcie kciuki :)

Mlodak dwa dni moze nie bedzie tragedii

Aronia
choinka daje rade :)

Josie Twoj Jas widocznie nie potrzebuje wiecej ... a duzo siusia ?

Aga zdrowka dla Antosia... oby jednak przeszlo ...

Ostatnia edycja:
Heloł :-)

Czy ja się w końcu wyśpię??? Wczoraj/dzisiaj znowu poszłam spać w okoliacach drugiej :sorry2: A budzik dzwoni o szóstej nieubłaganie...

Pierwszy dzień w pracy, więc jako taki luzik. To znaczy robota się spiętrza, ale dajemy sobie czas na tryb "przestawny" ;-)

Maćku nieźle Ci mała wytrzymała do 24 :tak: Mój Sylwek czy nie Sylwek, fajerwerki czy strzelaniny - spał od 19 do 6.30 rano ;-) Niewzruszony hałasem tak, jak Gabi muńki ;)

Aylin mój też pije mleko w nocy, a jakże. Tyle, że ładnie ciągnie z niekapka. Nie robi mu jak widac różnocy czy smoczek czy kubeczek :) A tego "skłosza" to na stałe praktykujesz czy taka jednorazowa akcja to była? Pytam, bo ostatnio się zastanawiałam, żeby pójść, zobaczyć czy złapię bakcyla..

Muńka gratuluję odstawienia butelki :-) Fajnie, że rok zaczyna Ci się tak pracowicie :)

Josie ja też czasem daję małemu "zwykłą" herbatę. Taką bardzo słabą, z miodem i cytryną :tak:

Młodak wytrzymaj ;-) To tylko dwa dni, teściowa da radę. Yhm..co ja mówię, Ty dasz radę ;-)

Kasieńka jak tam zdróweczko i Twoje samopoczucie kochana? Kurcze, to już tak blisko...jakieś symptomy przepowiadające szybszy poród? Moja koleżanka, ta która też ma termin na styczeń, ma już 1,5 cm rozwarcia! Dbaj o siebie, nie stresuj się, relaksuj i czekaj na córcię :-)

hej,
ja na szybko pomiedzy jednym a drugim raportem.
Rozumiem twoj bol co do tesciowej doskonale, ale musisz zagryzc zeby i zostawic szymka. Babcia mu przeciez krzywdy nie zrobi a kaska sie przyda. Ja sie wkurzalam na poczatku ze niania mojemu za czesto pieluchy zmienia ale w koncu sobie pomyslalam 'ty debilko przeciez to dla jego dobra robi, lepsze to niz odparzenia' i wyluzowalam:p tesciowej nadal mam stracha dziecko zostawic ale jak trzeba to trzeba

A ja jak teściowej dałam pieluchy (zajmowała sie 3 dni) na 3 dni w ilości 12 sztuk (do 14 moja srednio 3 potrzebuje wliczając nieplanowana dodatkową kupę :)) to usłyszłam ze jak to - to chyba tylko na dziś?? Mówie jej ze nie, to na 3 dni. Wiec moja podłączona na stałe do netu teściowa wpisała odpowiednie hasło w google i po 3 dniach sie przyznała ze przeanalizowała wszystko łącznie z historia powstania pieluch i wie juz jak to działa. Bo myślała ze to taka tetra tylko ze nie przemaka - w sensie ze dzieć ma mokro :)

Aronia, na pewno pije za malo :/ w sumie tak moze z 250-300ml ale to w dobry dzien. W nocy nie pine wcale a mleka robie mu 3x po 120ml ale zazwyczaj tez zostawi pol lub mniej

wow, moja po wstaniu rano pije kubek wody. Jakieś 200 ml. Potem do śniadania kawę zbożową, herbatkę itp. tak około 100 ml. W miedzyczasie podczas zabawy w dzień - jakieś 500 ml wody, wieczorem woda/herbata jakieś 200 ml i mleko przed spaniem 100 ml ( w nocy około 100-150). Ale moja to pijak :)
Aylin mój też pije mleko w nocy, a jakże. Tyle, że ładnie ciągnie z niekapka. Nie robi mu jak widac różnocy czy smoczek czy kubeczek :) A tego "skłosza" to na stałe praktykujesz czy taka jednorazowa akcja to była? Pytam, bo ostatnio się zastanawiałam, żeby pójść, zobaczyć czy złapię bakcyla..

ja raczej nie nadaje sie do tej gry :) mam spóźniony refleks i w piłke nie mogę trafić :p Poza tym poszliśmy z dzieciem - a młoda chce grać z nami - czyli biegać za piłeczką.
Ale podobno wciąga - moja mama gra. Mamy mozliwość za darmo wiec czasem sie pojawiamy :)

P też nie pije nic z cukrem czy miodem. Wodę, herbatki owocowe, miętę czy inkę bez jakichkolwiek dosładzań:)

aga
ja pojechałabym. Katar nie jest przeszkodą, a może nawet sam mu przejdzie jak zmieni klimat:) Byle tylko nie gorączkował biedaczek.

maćku i jak Zosia, spała całą noc?:)

aronia zrobię to wstawię, moja jest biedna pod względem ozdób i kolorów:p Miejscówka do zabawy super:) Nam do dziś służy ta duża mata z ikea.

iwon gratki odbutelkowania:) Ja na wagę nie wstaję, bo załamię się nerwowo!

młodak sowa szyta ręcznie, bo maszyny nie posiadam i nie umiem z niej korzystać, a więc jakbym chciała szyć na sprzedaż to zaorałabym się:D Współczuję, ja z teściową jeszcze młodej nie zostawiłam, bo bałbym się. Ona to specyficzny typ i nie wiem jak swoje dzieci wychowała:p

aylin Tysia to żłopak!:D

reklama
Kasienka siusia chyba nie za duzo no bo z czego ma sikac :baffled: po nocy pampers pelny ale zalanie nam sie nie zdarza

aylin wow no to twoja pije na calego

ja w pracy. nuda. chcialam dac mezowi czas z dzieckiem (a co niech sie meczy sam) ale chyba wroce wczesniej bo tu nic do roboty :no:

Do góry