reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

hej, odpisałam wczoraj ale uciekło gdzies w eter.
Aylin nie nie używaj na razie nic po prostu często trzeba podcinać bo są cieniutkie i słabe kubie też sie puszek robi szczególnie z tyłu ale zaczęłam odcinać i od razu lepiej. Ja jak byłam mała też tak miałam na początku mama ciągle podcinała a jak byłam starsza to zaczęła smarować olejkiem rycynowym na 5 min przed umyciem i teraz mam takie jak druty grube.:-D

Papitkaa zapomniałam o olejku rycynowym. Tylko on przyciemnia :) ale dla siebie musze zastosować bo znów mi wypadają.

A Tysi nie podcinałam, ona ma równej długości wszystkie i kręcone. Jak jej podetne cokolwiek to łysa będzie :) A na serio to problem zaczął sie jakieś 2 tyg temu. Nie wiem czy to nie do bardziej suchego powietrza. Bo ja też mam problemy ze skura i cerą.

Andzia - decatlon ma strone internetową. Ale chyba cos koło 80 zł te sniegowce kosztowały. U nas sklepu niestety nie ma. Ale jak na razie moja jeszcze zimowe buty ma - jak jej stopa urośnie to się będę martwić

Aga - rób ten kurs, zawsze to jakis papier a nuż się przepisy zmienią i na jego podstawie bedziesz mogła w np prywatnym złobku opieke sprawować?

reklama
Jestem.
Z wielką radością oznajmiła że przespalam całą noc! Matko jakie to szczęście nie budzić się w nocy i kręcić na łóżku.

Papitka spóźnione sto lat dla Kubusia.

U nas z jedzeniem to tylko owoców nie chce. A tak to pochłonie wszystko i w każdej ilości chyba. Także aga nie martw się nie tylko Antek je duuuuuzo.
Szkoda z tym kursem.

Gdy ja zajmowałam się synkiem koleżanki to jedzenie miałam swoje. Próbnego czasu nie było bo młody dobrze mnie znał.

Szymek przeszedł lekkie przeziębienie właśnie. Z piątku na sobotę dostał kataru a popołudniem miał gorączkę. Lek pomagał do 2 w.nocy. Potem w niedzielę o 11 ostatnia dawka nurofenu i już tylko katar został.
W sobotę mikołaj z K pracy ale chyba nie pójdziemy bo mówi że większość tych co zapisana to dzieci ma chore a i tak się wybierają. Nienormalne to dla mnie jest.

o rany to moje dziecko to zaaaaarlok :p do n-tek potegi :p:p

sniadanie, II sniadanie, obiadek, podwieczorek zjada w zlobku wszyyystko (zdarzylo sie ze chlebek zabral innemu dziecku :p)
ale w domu przed wyjsciem do zlobka wtryni kawalek chleba samego albo jakis plasterek szynki i kawalek chlebka, cos musi w kazdym badz razie byc ... po wyjsciu ze zlobka mimo ze doslownie przed chwila jadl podwieczorek to sepi o cos do dziamlania... potem o 17 zjada cos ... banan albo jajo albo kanapeczke ... + od nas bo jak widzi ze my jemy to on musi tez jesc od nas ...

a na kolacje zjada kaszke albo kleik albo cos na mleku 270+9 miarek ....
ktos przebije moje dziecko ?? ja sie dziwie ze on wazy 12,5 kg a nie 15 :p

co do mikolaja to maja w piatek w zlobku :) 8 zł od dziecia :) za upominek i dla wynajetego pana :)

Josie
a jak po genetycznym ?? nie powiedzieli jaka plec :p??

Aga szkoda ... :( a jakies dofinansowanie do takiego zlobkowego kursu ?? nie da rady??

Papitka
spoznionez sto latek dla Kubulka !

Aylyn moj nie ma jakis suchych ... ale ja mu co jakis czas strzyge wiec moze dlatego

Andzia jesli mowimy o Solphadeinie to ona jest bez recepty. ale jak kupowac to takie tabletki do rozpuszczania bo one szybko dzialaja a tabletki zwykle to dluzej trzeba czekac na efekt, sniegowce kosztuja 50 zł i sa super (dzieki Kasiek i Alijenka :p)

Ostatnia edycja:
Hej :happy2:

Ja dzisiaj w zdecydowanie lepszym humorze, bo M. się wczoraj zlitował i zajął się małym mimo, że dzisiaj też będzie dyżurował, bo jutro mam daleki wyjazd. Ja nie wiem co jest z tym moim bąblem, ale jak ja mam "dyżur", to się drze i wymusza podanie mleka. A jak jest z M. to grzecznie wypija herbatkę i śpi dalej :dry: Dzisiaj M. nakarmił go mlekiem tylko raz około 4-tej.

Ja jestem lekko podziębiona, a jutro dwudniowy wyjazd służbowy - niedobrze :dry:

U nas jedzeniowo bliżej do Gabi muńki :) Mój młody też żarłoczek. U nas w weekend:
5-mleko
8 - śniadanie kaszka na gęsto lub jajecznica z bułką lub kanapka (np. z szynką, twarożkiem)
10-owoc (np. banan, zjada ok. 3/4) lub deserek
12-zupa
14.30 - drugie danie (zjada całą miseczkę, nie wybrzydza, je praktycznie wszytsko: ziemniaki, ryże, kasze, sosy, mięsa, surówki, warzywa)
16 - podwieczorek - tu różnie, czasem mleko, czasem owoc, ciasto, kanapka
18-kolacja (kanapka lub omlet lub to, co my jemy np. soczewica z warzywami)
19-mleko przed snem ok. 210
:sorry2:
Oczywiście bywają dni, kiedy ma mniejszy apetyt, głównie jak jest podziębiony albo zęby atakują. Ale generalnie lubi jeść.

Polaa no to Ci się Kubuś zakochał :tak::-p Fajne są takie pierwsze miłostki ;-)

Josie a mi się wydaje, że nie ma nic złego w tym, że teściowa nazywa Twoje dziecko "naszym maleństwem" :sorry2: Oczywiście wiem, że wiele zależy od Waszych relacji, a te u Was nie są najlepsze. Ale ja np. nie obraziłabym się za coś takiego. Raczej byłoby mi miło :sorry2:

Sylka bąbel też miał taki okres, kiedy za posiłek służyło mu głownie samo mleko. Starszak też. Może to taki etap, który minie? Konsekwentnie próbuj różnych potraw, w końcu coś musi mu "podejść" :)
Aga moim zdaniem Twój mały je w normie, nie za dużo, nie za mało. Nie schizuj matka ;-):-p Co do kursu - może rozejrzyj się za bezpłatnymi? Teraz dużo kursów projektowych, unijnych. Moja firma też organizuje dokładnie ten kurs :tak: Szkoda, że nie mieszkasz gdzieś bliżej, coś byśmy wymyśliły.

Papitkaa
wspólczuję bólu głowy, dobrze że już lepiej!

Aylin mój też ma takie sianko z tyłu :sorry2: Ale jak teraz czytam Wasze posty, to wynika z nich, że powinnam mu podciąć włoski już dawno. A ja wciąż odkładam ten temat. Szkoda mi, bo ma takie słodkie loczki :sorry2:

Jestem.
Z wielką radością oznajmiła że przespalam całą noc!

Jupiiii :rofl:;-)

Witam :)

Moje dziecię chyba przechodzi na niespanie w dzień:baffled: wczoraj obudził się po 9 i poszedł spać dopiero o 20.30:szok: a i teraz jeszcze śpi więc podejrzewam, że dziś powtórka z rozrywki

Iwon, Andzia no właśnie ten chodzik to dla niego nowość bo my nie mieliśmy. Wiem, że jest nie zdrowy dla dziecka i wiem też, że jak byśmy mieli to dla świętego spokoju często by w min siedział:zawstydzona/y:

Muńka super, że jesteś zadowolona z wyjazdu:-) też przydałaby mi sie taka odskocznia. I nic dziwnego, że gabi nie odstępowała Cię na krok, w końcu sie stęskniła za mamusią:tak:

Kasiekz daj znać po spotkaniu z nianią.

Aga przykro, że to nie taki kurs o jakim myślałaś. Ale może zrób , zawsze to jakiś dodatkowy papierek
Co z przyjaciółki mamą?

Sylka nie pomogę Ci z tym problemem:sorry: mój mógłby jeść na okrągło
Co do różnicy między dziećmi to już widzę jedną- Damian w przeciwięństwie do Oliwki lubi sprzątać:-) i mam nadzieję, że tak zostanie:tak:

Polaa Kuba przesłodki z tym "dla mojej ulubionej koleżanki":-D

Josie Ty masz prawo być zmęczona

Zaza powodzenia na włoskim;-) i współczuję wyrzynających się piątek

Papitka spóźnione wszystkiego najlepszego dla Kubulka:tak:

Aylin mój miał takie piórka ale zaczęliśmy obcinać i są mocniejsze

Katrina fajnie, że Mikołaj zaliczony, a lizak dobre lekarstwo na wszystko;-)

Młodak gratuluję przespanej nocki

Muszę sie dowiedzieć czy u nas w p-lu nadal można przyjść na mikołajki ze swoim prezentem? Ciekawe jak młody zareaguje na Mikołaja?

edek
10 a młody jeszcze śpi........:szok:

Ostatnia edycja:
Andzia 50zl kosztuja te buty
Buty zimowe dla malucha BIBOU QUECHUA - Maluch fitness Fitness - Decathlon

Iwon wiem ze przesadzam:tak::-D ale ja po prostu nie lubie takiej poufalosci, nawet moja mama tak nie mowi, po prostu pyta jak sie czuje. dla mnie to takie sztuczne , no nie wiem jak to okreslic, u mnie w domu panowaly troszke inne warunki :sorry: ogolnie z moja mama rozmawiam raz na 2-3 tyg a tesciowa dzwoni co tydzien tylko po to zeby zapytac jak sie czuje nasze malenstwo i jak kroliczek (jasia tak nazywa:eek:) i powiedziec co u nich na wsi - co mnie w sumie nie interesuje. do meza nie dzwoni w ogole tylko do mnie. czuje sie osaczona. no i nie znosze takiego gadania o niczym, wiadomo ze powiem ze sie czuje dobrze, jas zdrowy, srutu tutu. no nie lubie i tyle.

wstalam dzis o 7 mimo ze poszlam spac przed 2. ale jakos mialam powera choc czuje ze po poludniu bedzie ciezko...

i czuje ruchy. teraz to juz na 100%:tak:

Kasienka genetyczne niestety w 13 tyg bylo i nic babka nie powiedziala o plci. chcialam isc przed swietami na to drugie genetyczne ale w piatek przed swietami wyjezdzamy a to bedzie 17t5d wiec za wczesnie :no: takze wyglada na to ze dopiero w styczniu sie dowiem. chyba ze przed sylwestrem sie umowie w medicover w poznaniu

Asik janek uwielbia sprzatanie!!! ciagle by chodzil z odkurzaczem, miotla, chusteczkami wyciera co popadnie, brodzik czysci sciagaczka do wody, zbiera okruszki, wyrzuca pampersy, zabawki wrzuca do koszyka jak go poprosze... no jestem w szoku bo my to balaganiarze. chyba go niania nauczyla :-D

Ostatnia edycja:
Dzien doberek
Dziewczynki tu nie obchodzi sie 6 grudnia jako dzien Sw. Mikolaja. Santa chodzi dopiero w swieta I rozdaje prezenty. Ten wczorajszy to byl taki przedsmak. Mogli to co prawda zeobic w piatek to by sie pokrylo z naszym Mikolajem. Ale w piatek to nikomu sie nie chce siedziec po godzinach. A calkiem fajnie byla zrobiona ta grota Mikolaja.

Asik -ale śpioszek:-)
Kathrina - i wszystko jasne ;-)
Dzieki za info w sprawie śniegowców.

Josie - doskonale Cie rozumiem. Moja tesciowa tez dzwoni tylko do mnie i to jej " Co mi jeszcze powiesz kochanie" kilka razy w ciągu 5 min. rozmowy - wkurzające.
Ja z rodzicami zawsze duzo rozmawiałam i dalej to robię. Tesciowie raczej nie mieli czasu dla dzieci i moj M ani jego brat nie potrafia z nią rozmawiać, dlatego tesciowa tak " katuje" mnie i moja siostre, bo wie ze synuś zaraz ja spławi i niczego sie nie dowie.

Iwon - zdrówka i mimo wszytsko udanego wyjazdu.

A propos sprzątania - moi tez lubia scierac kurze, odkurzac, zamiatać. Wczoarj byliśmy na zakupach mikołajkowych i był taki zestaw do sprzatnia : wózek a na nim szczotki, szufelki, mop i przeszlo mi przez myśl,zeby im to kupić:cool2:
Koniec końców oprócz yakich drobnych rzeczy i ksiązeczek kupiliśmy kuchnie z wyposażeniem:-D Chłopcy uwielbiaja sie przy czyms takim bawić, wiec czemu nie :-) Samochdów i chłopiecych zabawek cały pokój, teraz coś innego.

Ostatnia edycja:
reklama
andzia dokladnie to!!! m ja splawia po minucie a mi tak glupio, no i ona wlasne wypytuje i co jeszcze ciekawego i co jeszcze, a u nas ciotka to a sasiadka tamto, a widzialas na tym majdanie co sie dzieje....:dry: takie gadanie dla samego gadania

Do góry