reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasia dla mnie dywany i wykładziny to jeden wilki syf no ale sama mam ich sporo w domu niestety cóż zrobić jak nie ma kasy na remonty :-:)-:)-(, wydaje mi się że każdy dywan się mega brudzi a tym bardziej biały czy w jasnych odcieniach

reklama
Hmmm, to taka niejednozaczna a moze i nawet kontrowersyjna kwestia z tym mm. Zeby podawac je az do 3 roku zycia to jest najnowszy wynalazek i mnie tu pachnie po prostu zwykla komercja ;-) Slyszalyscie o tym, ze w latach 50tych przemysl produkujacy mm wmawial kobietom, ze ich mleko jest zdrowsze jest niz UU? Dzis wiadomo jednoznacznie, ze to nieprawda. Juz 2-letnie dziecko (a zazwyczaj i sporo wczesniej) je to samo co rodzice. To nie to samo co noworodek. Mnie sie wydaje, ze im produkt mniej przetworzony, tym zdrowszy i skoro dziecko wcina kielbache & co to moze pic i zwykle mleko ;-)

kasiekz
- ja Cie doskonale z tym nocnym UU rozumiem. Dlatego nie zamierzam kombinowac, poki nocki sa, jakie sa, poki wyrzynaja sie zabki itd. Ja wiem, co jest bez UU bo to przerabia malz, kiedy (z rzadka ale jednak) przejmuje dziecia noca: pojenie woda, lulanie, kilometry po mieszkaniu, glaskanie, tulenie, cudowanie. Trwa srednio 3-4 razy dluzej niz UU, wymaga calkowitego wybudzenia a nie jest ani o jote rzadsze niz pobudki na UU :-p

agaundpestka - nie narzekaj. Nasz mowi tylko "gugli" i "kota" (przypominam: kota nie mamy) :baffled: Czasem "pa-pa" (=tata), "auo" (=auto) i to wszystko. Nie ma chyba dziecia na forum, ktore mowi mniej :no:

zaza - to Twoj Cie moze nosic jak piorko :-D Fajnie Ci :tak:

To u nas sie zrobily najgorsze proporcje. Wzrostem jestesmy "klasyczni", bo ja 168 a malz 180 ale ja go niedlugo waga dogonie :no:

Niespodzianka - to sie baby w Lidlu znow beda naparzaly :-D Moj malz byl raz za dzieciowymi rzeczami w Lidlu punkt 8. Przed sklepem kolejka a po otwarciu drzwi regularna bitwa :-D

dlatego mam tylko jeden i czarny:D:D heh miałam kiedyś biały dywanik w łazience - obecnie leży na strychu, a ja mam szary (no bo ileż można było go prać:p). odradzałam je białego przy bobasie, ale mówi, że to jakiś sznurkowy pętelkowy i łatwy do czyszczenia. jeśli ktoś ma coś takiego to proszę o opinie:)

Hej Dziewczyny :-)
Wczoraj o 23 wróciliśmy z Polski :) pobyt udany :tak:
Chlopaki spisali sie na medal w samolocie :) co mnie cieszy :)
wlasnie ogarniam dom, piore i wszystko na raz, jak ja tego nie lubię po powrocie. Wesele super. A i jeszcze maz mnie zaskoczył, zanim do nas dolecial kupił wczasy i lecimy 16 listopada :)
postaram sie od dzisiaj byc na bieżąco bo za nadeabianie sie nawet nie biorę, duże tego :zawstydzona/y:
Pozdrowienia dla Wszystkich

MsMickey - medal to za mało, cały puchar cierpliwości na zaś ;) ale teściowa wypaliła no niech ją skręci...

Aronia - Monika już dawno dostaje zwykłe mleko ;)

Młodak - ostatnio pytałaś o chodzenie po dworze. U nas by się chyba smycz przydała, bo Monika to jak kot, własnymi ścieżkami ale nie za rękę i nie w tę stronę co mama czy brat...
oto filmik z wczorajszego spaceru, niestety telefonem kręcony ;)
[video=youtube;ulB1hzkNa60]http://www.youtube.com/watch?v=ulB1hzkNa60[/video]

wiecie co moja się dziś wściekła, poszła spać o 11.15 i śpi do tej pory !!!!!!!!

Rysica Monika jak zawsze zadziwia :-):-), choć i moja już umie sama sobie bramę otworzyć, wychodzi na ulicę i chce własnymi ścieżkami chodzić

polaaa najważniejsze że pobyt udany, ogarnij się i wracaj do nas :-)

aronia moja nadal na mm ale ona ma lekką skazę choć i tak podaję jej mleko w naleśnikach czy racuchach czy jogurty dostaje, ale nadal rano i wieczorem mm i mi nic pediatra nie mówiła ile się karmi dziecko poprostu robię też to z własnej wygody, a czy te mleka z kartonu są takie zdrowe to nie wiem bo są też przetworzone już teraz nic nie ma zdrowego chyba że sobie sama wszystko będziesz hodować

Porobiłam już przekąski i czekam tylko aż K. wróci z pracy. A o 18 party czas zacząć;-)

Kasiek udanej parapetówy:tak: a co pieczesz?
Co do dywanu nie pomogę niestety

Hehe ja z moim K. wzrostowo do siebie nie pasujemy bo on wysoki a ja bardzo niska ale mam to gdzieś bo najważniejsze, że się dogadujemy

Hehe jak miałam 2,5roku to moja mamuśka zostawiła mnie u swojej siostry na cały dzień, a do niej przyszłą koleżanka i się jej pytała z jakiego kraju jestem :D ponoć nikt mnie nie rozumiał :D
:-D:-D:-D

Niespo dzięki za cynk co do lidla

Polaa super, że pobyt w PL udany:tak: pochwal się gdzie lecicie na wczasy

Rysica Moni super;-) u nas na spacerku jest to samo- każda górka jest atrakcją, każdy kamyk czy patyk musi wziąć...

Ostatnia edycja:
Poroniłam już przekąski i czekam tylko aż K. wróci z pracy.
:szok::szok::-D:-D:-D Udanej imprezy! Bedzie znaczy tak:

KULT - Gdy nie ma dzieci [OFFICIAL VIDEO] - YouTube

alijenka - zgadza sie, dlatego my zamawiamy mleko u rolnika, tylko pasteryzowane, nie UHT, nie homogenizowane, nie z wieczna data do spozycia. Jest w ciemnej, szklanej butelce, ma naturalna zawartosc tluszczu (trzeba wstrzasnac przed otwarciem albo... zebrac z wierzchu smietane :-D) Ma tylko jedna wade: jak sie przyzwyczailismy do tego to nam sklepowe nie smakuja :baffled:

Rysica - fajnie Monia zasuwa. Nasz tez jak nakrecony, ze ledwo za nim nadazyc :tak:

Przeczytalam swojego przodostatniego posta: w (niemal) kazdym zdaniu jest przynajmniej jedno "to" - polonista by mnie rozniosl :zawstydzona/y:

aronia no właśnie masz możliwość załatwienia sobie takiego mleka a niestety większość z nas nie, zresztą jak byłam mała to z ciotką moją szłam krowy doić i takie ciepłe jeszcze piłam a teraz jak się takiego napiłam to nie smakowało mi :-:)-(
zresztą nie uchronisz dziecka przed chemią nie da się

wiecie co moja Niuśka się strasznie zrobiła płaczliwa i strachliwa a zwłaszcza jak ktoś krzyknie, chodzi o krzyk dziecka, jak byłyśmy teraz na spotkaniu to niech Wam kasiek powie jak moja mała się rozryczała jak Pola pisnęła, aż się zanosiła normalnie i dziś to samo miałam nie mogłam jej uspokoić

asik fajnie napisałaś "Poroniłam już przekąski" ja se myślę o co kaman !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahhahaa

kto dziś ze mną pije ?????????????????????????????

reklama
Ja dziś mogę się upić, ale na smutno :crazy::nerd::no:

! Wiesz ja w dzień też mogę nie dawać jej uu i ona wytrzyma, ale co mam zrobić w nocy? Ona jak się kręci i marudzi to dam cyca i mam z głowy - śpimy dalej, a bez uu już tak nie będzie. No a jak się obudzi w noc głodna, bo na wieczór nie będzie chciała zjeść kolacji (zdarza się) to co dam jej jak nie będzie uu, a mm nie chce? Dlatego ciągle karmię:D:D
To u mnie to samo, choć staram się pilnować by miał parogodzinną przerwę w jedzeniu.

Do góry