reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzieki dziewczyny :tak: Moj tez nosi na przedramieniu (o ile dobrze zrozumialam Wasze opisy) ale zagina przy tym nadgarstek, zeby lepiej objac i tym sposobem sobie najwyrazniej naciagnal sciegno :baffled: Dostal skierowanie do ortopedy :szok:Nie wiem, jak on tego dokonal. Chuderlakiem/slabeuszem nie jest. Nie powiem mu, ze inni ojcowie mniej nosza, bo mi sie chlop zbiesi :no:

zaza -
Twoj D taki dobrze zbudowany czy Ty taka szczuplutka?:-D

Kasiekz - :-D:-D:-D z tym brzuchem :-D:-D:-D A co kuleczek - nie gniewaj sie ale ja w homeopatie nie wierze :no: Ale jak Ty uwierzysz to pewnie pomoze :-D A czemu chcesz ostatecznie odstawic Pole? Nie wystarczy Ci jak zmniejszych do 2x/dobe, tj. rano i wieczorem?

Niespodzianka, josie - mnie tez trzesie, jak ktos mi probuje na sile z czulostkami do dziecia wyskakiwac :wściekła/y: On sie nie kazdemu i nie zawsze daje wziac na rece a starych bab (czyt. tesciowej) ogolnie nie lubi :-pMojej mamie nakladalam do glowy jak ma podejsc do dziecia, o dziwo (nie podobne do niej :-D) posluchala sie i dziec ja lubi :tak:

Niespodzianka - dziec moze by i chcial rodzenstwo ale starsze a wstecz sie nie da :-pO mlodsze bylby, mysle, zazsrosny. Tata nie ma prawa sie do mamy dotknac w jego obecnosci - zaraz odsuwa jego rece, wciska sie pomiedzy, zlosci, "barykaduje" mu dostep do mnie :sorry2::-) A po co Ci pipka w miescie? Moze by sie za jakims kutawiszonkiem obejrzec ;-)A ze stanikami mam chyba jeszcze bardziej hardcorowo niz Ty, bo caly czas w tych tzw. do karmienia :zawstydzona/y:

alijenka - cebula zdrowa rzecz, niech mala wcina :tak:A czemu myslisz, ze neurolog by sie przydal? Ja z kolei slyszalam o eksperymencie, ze zdjecia osob uznanych za piekne przedzielono na pol, wzdluz linii nosa i zlozona tak, ze obie polowki byly jednakowe (tzn. komputerowo skopiowali jedna polowke, zrobili odbicie lustrzane i polaczyli) i po takim fitomontazu te same osoby uznano za nieatrakcyjne :-pWiec taka lekka asymetria najwyrazniej wychodzi na zdrowie :tak:

josie - horror :wściekła/y: Mam nadzieje, ze nie bedzie mi sie po nocach snilo :szok: A szpital nie ma obowiazku tego z automatu zglosic na policje? Jak sie teraz nie nastraszy tych 10-latkow, to wole nie myslec, do jakich zwyrodnien moga byc zdolni jako dorosli :wściekła/y:

MsMickey - fajnie, ze z maluszkiem wszystko dobrze :-) Powodzenia z odstawianiem G - oby poszlo lepiej, niz przypuszczasz w najoptymistyczniejszych wizjach :tak:No z parkigniem sie udalas. Nawet zlodziej by nie pomyslal, ze to mozliwe i uznal, ze za otwartymi drzwiami czai sie wlasciciel :-D

agaundpestka
- facet to facet. Najwazniejsze slowo zna :-p

reklama
MsMickey ode mnie masz złoty!

Sunshine zdrówka!!!

Alijenka no właśnie my to chyba nieodpowiednie pory wybieramy ;-)

ja też zaraz lecę do wyra, bo na 6 rano do roboty :/ a na razie zaczytalam się na Moich Wypiekach i jutro robię kopiec kreta :-D sorry Muńka twoje mufinki muszą poczekać:-p

Ja też pije,ale standardowo winko:-) i oglądamy transformersów (ja już widziałam,więc oglądam jedym okiem- drugie na bb):-)

MsMickey - brawooo!!:-) zaczynają sie przypadłości ciązowe;-) Ja kiedys wjechalam na parkinng pod Zlotymi Tarasami,otworzylam szybę,żeby wziąć bilet i juz tej szyby nie zamknęłam (poszłam do kina). Po powrocie narobiłam paniki,ze ktos wybil szybe i wkradł się do auta (ciekawe co się stało z potłuczoną szybą,bo dookoła jej nie było :-) :-/) A najlepsze,że w tej panice,zamiast otworzyć drzwi z kluczyka,chciałam wejść przez to "wybite" okno..... Masakra jakaś wtedy mną targnęła:-) na szczescie po czasie zorientowałam się,ze po prostu tej szyby nie zamknęłam.

Sunshine - zdrówka!!

Więcej nie pamiętam..:-/

Aaaaa!!
Aronia - mężulek niech wyciszy staw, w sensie zaprzestanie wykonywania ruchów i pozycji, które doprowadzily do takiego stanu ( może zastosować jakąś ortezę/usztywnić bandażem). Do tego smarowanko jakimś żelem p/bólowym,p/zapalnym,krio (suchy lód) lub okłady lodem. Wsio.

Ostatnia edycja:
Aga - po domu nie było problemu z prowadzeniem "na smyczy" (tylko tak sprawdzałam), ale na dworze byliśmy tylko z wózkiem, bo potem padał deszcz i nie było możliwości sprawdzić jak młody zaakceptuje szelki.

alijenka - wiesz jak się idzie ze swoim towarzystwem, to wszędzie zabawa jest przednia. Kurde ale mi tego brakuje.
A w Jezzdzie podoba mi sie parkiet - jest zaje....fajny. Przypomina mi "Gorączkę sobotniej nocy".

katrina to masz porządny sklep na wsi z butami!

msmickey
nie wiem, ale to homeopatyk więc nie powinno być przeciwwskazań. Super, że usg wyszło dobrze!!! Z tymi drzwiami to dałaś czadu:D:D No i masz złoty medal!

aga alijenka z tą DUŻĄ czekoladą to ja dalej nie kumam:D W taki sposób te babeczki nie rozkręcą tego na tym zadupiu:/

niespodzianka
aga dobrze ci pisze!

sunshine zdrówka dla was dziewczyny!

muńka transformersów...bleeeeeee:p

aronia młoda już duża, swoje wypiła:p Ja też mam ochotę wypić normalne %:D Poza tym łatwo się mówi o zmniejszeniu do 2xdziennie - dzieć będzie wiedział, że jest tam mleczko i domagał się, już nie mówiąc o nocnych pobudkach na cyca. Ale najpierw to muszę P nauczyć pić mm, bo nie chce:/

zaza bosche co za kolesie!!!! Przydałoby się kończyć z UU, na co M: 'Jakie tabletki, szkoda dzidzi, weź jeszcze ją do 2 lat karm':D:D:D

Munka - po stokroc dzieki :tak: On z tym stanem juz dlugo chodzi. Ale zanim go ortopeda przyjmie to pewnie minie wiecznosc :dry: Moze dzieki Twoim metodom (o ile gagat bedzie je skwapliwie stosowal) obedzie sie bez lekarza :sorry2: Jak myslisz dlugo to potrwa? On juz tam sobie jakies zgrubienie wyhodowal (albo tylko tak mowi, bo faceci to panikarze ;-))

Kasiekz, MsMickey - a po kiego grzyba chcecie dzieciom dawac mm po odstawieniu? Wg. mojej pediatry dzieci ponad roczne powinny dostawac normalne mleko (czyt. krowie czy kozie) a nie sproszkowane. Taniej, (ponoc) zdrowiej i prosciej :tak:

Kasiekz - lubię takie filmy:-) mąż mnie nimi zaraził.

Aronia - to może troche potrwać,skoro już sie ten stan długo ciągnie i wyczuwa jakieś zgrubienie. Niech spróbuje tego,co napisałam (w szczególności wyciszenie stawu) i będziemy czekać,na pewno w tydzień nie przejdzie...
Ja jakoś nie wierzę,że mleko krowie jest zdrowe...

Ostatnia edycja:
Nie no, Munka, wiem, ze kilka tygodni ale oby nie z pol roku :-p

Co do mleka: mleko mm to nic innego jak sproszkowane krowie :tak:(z modyfikacjami oczywiscie) Moja pediatra uwaza, ze jesli dziecko bylo karmione ponad rok UU to po odstawieniu zamiast mm powinno dostawac zwykle mleko. Nie wiem, jakie ma ona zdanie o dzieciach butelkowych, n.t. tego, jak dlugo powinny dostawac mm. Ale mnie kilka razy podkreslala (na bilansie roczniaka), ze jesli odstawie to mam za Chiny Ludowe nie dawac mm, tylko zwykle. Moj juz mi podpijal kilka razy krowie i owcze ale tylko troche, tak z ciekawosci :-)

Pora spaty. Pa, pa.

reklama
No właśnie ciekawa jestem jak długo zalecają picie mm..
Ale mm chyba skladem jest bardziej przypominające mleko ludzia niż krowy... Ehhh..i mm nie jest jakieś super zdrowe i krowie też nie. Dlatego i tego i tego nie daję jakoś bardzo dużo.

Aylin ;-):p

Lecę spać,bo wszyscy juz powoli też idą,paaa

Do góry