reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie :)

tialana myśmy wiedzieli od samego początku, że ma zrośniete to wedzidełko:tak: Moja mama jak do nas przyleciala od razu to zauwazyla i na drugi dzien powiedzialam o tym poloznej to odpowiedxziala, zeby poczekac bo niektorym dzieciom samo peknie ale mojemu nie peklo:no: zabiegu sie bardzo balam a to tylko dlatego, że Mlody byl usypiany i czlowiek od razu ma różne myśli:-:)zawstydzona/y:

Co do tabletek to ja normalnie zadnych nie mogę połknąć:no::zawstydzona/y: musze dzielic na kilka części a najlepiej je skruszyc i popic wodą :-D jak małe dziecko dosłownie:zawstydzona/y:

buziak racja, wymioty najgorsze ale jaka ugla po nich:tak:

Ja niedawno wrocilam od fryzjera :) od razu czlowiek lepiej się czuje:-)

reklama
alijenka ten motyw z kwiatami już robi wrażenie ;)
mi mąż podtyka sudoku dla treningu i regularnie gramy w różne planszówki (jesteśmy wielbicielami i mamy ich całą szafę), okazuje się jednak, że coraz częściej przegrywam, nawet w te, w które byłam dotychczas niepokonana...

magnii - nie wiem co u mnie jest wieksze lęk czy obrzydzenie do wymiocin:dry: Jak dla mnie wszystko co sie z tym wiąże jest wstrętne...
Ale ja przy moich chłopcach jakos daje rade, jak bylismy sami w domu i wiedziałam ,ze musze to dawałam rade i jakiejs siły dostawałam.
Ale jak pomysle o znajomych, ktorych syn wszystko wymuszał wymiotowaniem to az mnie wstret bierze i ciesze sie, ze moim chłopcom zdarza sie to baaaaaaaardzo rzadko.

pierwsze słysze ze po glukozie nie mozna chodzic:eek::eek:
a te omdlenie to moze raczej z głodu a nie po glukozie bo co to ma do rzeczy?????????????????????????? :eek:
mi wlasnie po tym slabo vbylo ale to na bank dlatego ze bylam na czczo i na pusty zaladek wypilam takie slodkie :/ wiec to i glod i zemdlilo mnie

Piszę tylko co przekazała mi znajoma i potwierdziła to moja ginka. Ale to się rozsądne wydaje bo w końcu glukoza to cukier prosty i bardzo szybko organizm go przyswaja, a każdy inaczej na taki gwałtowny wzrost cukru reaguje.

A co do tego chodzenia po glukozie to nawet wieczorem w książce "Jak interpretować wyniki badań lekarskich" wyczytałam.

edit: właśnie doczytałam, że wysiłek fizyczny obniza poziom cukru!!!!! No to teraz już zupełnie zgłupiałam.
no wlasnie mialam pisac ze tak na chlopski rozum ten cukier powinien po wysilku spasc a nie sie podnosic inaczej nie musielibysmy wogole jesc i tylibysmy od niejedzienia:/

Jak sie broni pracy czy lic czy mgr to tez nie jest tak, ze napisze sie prace i dooopa. Potem jest egzamin ustny i pytania sa podzielone - część z pracy a część z całego materiału od początku edukacji...
Jak ktos pisze prace samodzielnie to nie ma szans, zeby sie nie obronic, a jak bedzie tylko egzamin ze wszystkich lat nauki to moze byc róznie.
no wlasnie u mnie jest kilka pytan na obronie dotyczacych pracy i treszta z calych studiow wiec tez sie musze nauczyc:/
No dobrze, dziewczęta, skoro istnieje potrzeba skrócenia mojego nicka, założyłam nowy profil, póki nie natłukłam kilkuset postów na tym przydługim. Swoją drogą powinnyście właśnie ćwiczyć mózg na tych połamańcach, skoro podobno obkurcza nam się mózg i z tygodnia na tydzień głupiejemy :-D
magdii nie musialas konta zakladac bo mozna tylko nazwe nicka zmienic.
Gkvip gdzie moj jest dluzszy niz Twoj ?:p

Macku- nie wiem czy to co mi badaja, to jakis badania kompleksowe, ale jest ich troche i wczoraj az biala jak sciana wyszlam jak mi pobrali ampulki z krwia :eek:
Trudno mi powiedziec co tam mam... z pewnoscia co miesiac toxo, potem morfologia, tsh i inne tego pochodne, mocz, glukoza, sod, potas, wapn i inne podobne, iga, igm i inne immunologlobiny i teraz mi robili cos na diagnoze anemii, ktora wyszla ostatnio- to chyba tyle- wydaje mi sie, ze wiekszosc jest takich standardowych :eek: ja wiekszosc na szczescie mam bezplatnych z racji ciazy zagrozonej, inne z racji tarczycy ktora tu jako choroba przewlekla daje mi prawo na bezplatne badania. Chociaz i tak co miesiac troche na te badania sie wydaje :eek:
Nie wiem jak inne dziewczęta, ale ja nie miałam takich szczegółowych i nie ma podstaw, aby stwierdzić, że brakuje mi akurat tego czy tamtego... Więc witaminki raczej profilaktycznie.

ja ma za soba obrone pracy lic i mgr....i powiem szczerze ze do niczego mi sie to nie przydalo....
Ja miałam najpierw obronę dyplomu, później egzamin lic a na końcu mgr. I mi się to akurat opłaciło".

I na obronie mgr nie miałam żadnego pytania z pracy. Musiałam przygotować się całkiem z czegoś innego...
a myślicie że dalsze branie go może zaszkodzić?

Raczej nie.
Jeśli dobrze pamiętam to kwas foliowy jest niezbędny do przyswajania żelaza i jak ktoś ma anemię, to każą go również łykać.

Ja łykałam kwas przez jakieś 3 lata (z małymi przerwami) a teraz jak biorę zestaw witamin to sobie go darowałam... :tak:

polaa - no to sie dogadałysmy:-D:-D

a co do sklerozy to jakbym na nią nie cierpiała, to żadna z Was nie skarżyła by sie ze jest olewana:cool::cool:

blond20 i gkvip - zajebiste lekcje matematyki i musze powiedziec, ze przerabiacie niezły zakres:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
blond_20 - jesli masz problemy z pamiecia to proponuje ci kopiowac nick:tak:a nie oczekiwac ze specjalnie dla ciebie ktos bedzie go zmienial, bo nie mozesz go spamietac - to juz lekka przesada jest:no:

Do góry