reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jak dobrze wejść najedzonym na forum:-D:-D
ale mimo wszystko, na niektore rzeczy mam smaka:szok::tak:
My juz po wizycie gości:tak:

Ja w lozku a mąż coś oglada. Oczywiscie jak brałam laptopa z salonu musial powiedzieć: " Trzeba sprawdzic co na forum":-D

sicilpol ja wczesniej nie jadlam barszczu tak, ze ziemniaczki osobno na talerzu ale mąż mnie tak nauczył i teraz sobie nie wyobrazam inaczej:-):-)

goldenlucy ja ogorkowa wcześniej jadłam tylko z ryżem a teraz z ziemniakami glownie:tak:
z ryzem też wszyscy wokół mnie jedli a z ziemniakami nie a teraz zdecydowanie wolę ziemniaczki :)

Grzybowa na swieta z makaronem :) Ja uwielbiam z takim grubym i długim, mniam:-D

a najbardziej teraz mam ochote na zupę z owoców morza :)
wiem, ze w ciazy powinno sie nie jeść krewetek, muszli itp ale raz za czas mam nadzieje, ze nie zaszkodzi:tak: malo owocow, duzo zupki i duzo makaronu, az sie od nowa robię glodna:zawstydzona/y:

agaundpestka ja w pierwszej ciazy jak sie stresowalam, denerwowałam (a mialam taki okres:-() nie moglam nic jesc doslownie przez tydzien, na sile jadlam i się balam o Mlodego bardzo. Ale bylo wszystko w porządku:tak: Uwazaj na siebie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
a Wy dzisiaj znowu o jedzeniu ;-)

Znacie może przepis na gugiel? (starte zmieniaki pieczone z kiełbaską i czymś jeszcze - nie pamiętam z czym). Smak znam z dzieciństwa, chodzi za mną od jakiegoś czasu a nie mogę znaleźć przepisu...

Mona - dzięki :-)

nie wiem jak to się robi, ale najprostszym sposobem bedzie wysłanie po to męża na miasto:happy2::happy2:

I jak tu nie myslec o jedzeniu jak wy kobitki o takich przysmakach piszecie!!!
ja mam dobrze bo moj m to z kucharz z zawodu i i zamilowania wiec czesto cos tam pichci szczegolnie teraz ciagle sie mnie pyta na co mam ochote:tak:, jak tak dalej pojdzie to wagi dla zwierzat bede potrzebowac:-D

własnie widzimy na zdjęciach :-p:-p:-p

Zobaczcie która godzinka a ja na forum:happy2:

Pierwszaaaa :)

Dzien dobry :)

Juz na nogach, ale poszlam spac o 22, wiec nie ma co sie dziwic :eek:

AVO- ja tez lubie zrobic rzeczy od podstaw :tak: mam kolezanke, ktora robi wszystko sama, kapuste kiszona, ogorki, kisiel, chleb... wszystko, nie uznaje chemii - fajne, ja staram sie, bowiem naprawde lepsze rzeczy wychodza. Robie np. fast food sama od podstaw :) nuggetsy, hamburgery- co prawda moj maz czasem nie da sie oszukac, ale i tak je wiecej w domu co i dobre. A do zupek jako polepszacz smaku polecam warzywka liofilizowane :tak: W ogole tutaj na Sycylii, co mnie zdziwilo na poczatku, jest malo wyboru w rzeczach mocno przetworzonych (ryby, gotowe dania) i to chyba wlasnie dlatego, ze oni jednak nadal duzo rzeczy robia w domu (ale i tez 80% kobiet nie pracuje...)

Aylin- ja tez mialam ten dylemat, lodowki... pol roku wybieralam i w koncu wybor padl na Samsung, jako bardzo dobry kompromis ceny i jakosci. Niemieckie firmy sa drogie z zasady (bosh, miele) zas wloskie to juz czyste szalenstwo cenowe, zupelnie nie idace w parze z technologia, za to design (barazza, smeg), ale pionierem w dziedzinie chlodnictwa jednak jest sharp, tu placisz za technologie i komfort :tak:
Ja bylam zakochana w Sharpie, ale niestety finansowo na przerosly :no: (chcialam duza lodowke)
No coz, moze kiedys...

Dziewczyny, mnie dzis nie bedzie, lub bede miec ograniczony dostep, wiec proooosze malo mi pisac ;-)

Zycze milej niedzieli!

Ostatnia edycja:
Witajcie :) Nie miałam wczoraj czasu looknąć do Was...była wizyta...wszystko git...L4...usg za 4 tygodnie - połówkowe...później odebraliśmy wózek Kluska...merol już w garażu...hura :) Pozdrawiamy :)

Beko lodówka / reklama - YouTube

Pamiętacie tą reklamę?? Jak jakiś maż będzie narzekał to trzeba mu to pokazać!!!!!! ja jak to widzę to mi się zawsze płakać chce ze wzruszenia :)

Ta reklama zawsze przypominała mi podobną, którą widziałam często będąc w Stanach...tamta niestety była reklamą ubezpieczyciela...bo mąż jechał w nocy o północy w deszczu po lody dla ciężarnej żony i niestety już nie wrócił...hihi...taka mała zmiana nastroju ;D

Carla no wiesz co :D ale w stanach to hardcore nawet z kobieta w ciazy. tak jak te dzieci spiace z tasakami
:baffled:
Aylin to juz rozumiem. zreszta porownalam nasza i Wasza to inny swiat. my mamy po prostu Polara. chyba jednego z najprostszych. jedyne co ma to te strefy w ktorych zuzywa mniej pradu. nam chodzilo o duza zamrazarke bo u mnie bardzo duzo sie miesa mrozi.
wrzuce linka jakby ktos szukal taniej i dobrej lodowki a do polara mam jakis sentyment z dziecinstwa;)
Polar PCB 341 A+ S w niskiej cenie! Lodówka Polar w OleOle.pl

Buziak a Ty co spac nie mozesz??
Miśki a to co Ty piszesz to nie jest baba ziemniaczana wlasnie? u mnie tata wlasnie robil cos takiego , arte ziemniaki do tego podsmazony boczek w kostke i kielbaska. i chyba do tej masy dawal troche maki i jajka. trzeba w necie poszykac. mi to smakowalo ale tylko z sosem czosnkowym bo ja kiedys to nawet plackow ziemniaczanych nie lubilam. moze teraz inaczej.
Delwer weź mi wytlumacz dlaczego Ty jeszcze suwaczka nie masz??wiem ze sie czepiam, juz Carli trulam gitare i to a teraz Tobie. ale jakos tak lepiej to wyglada. a bez wyglada jakbys dopiero co na forum sie zalogowala i nie wiadomo w ktorym momencie jestes :D
Sicilpol a co to te warzywa liofolizowane? ja znam tylko kawe w tej wersji ale to pewnie ma niewiele wspolnego. a co do przetworow to ja tez wikszosc robie w domu, albo mama.malo kupuje gotowych w sklepach, chyba tylko konserwowe ogorki jak sie skoncza. ale kiszone musza byc, tak jak papryka, buraczki i grzybki. kiszonej juz kilka lat mama nie robila a ja w blou nie mam gdzie. za to rodzice mojego robia no i musze smaka narobic ze oni maja wedzarnie na podworku:p no i wszystkie wedliny i kielbasy mamy od nich wiec takich rzeczy wogole nie kupuje :) od tych 3 lat to glownie domowe wedliny jemy:)

reklama
Dzień dobry!

Wczoraj po południu odłączyli nam neta i włączyli dopiero w nocy. Normalnie zaczynałam mieć objawy odstawienia ;-)

Widzę jednak, że niewiele mnie ominęło ;-)

Nie będę już maglować tematu jedzenia, bo czytając Was pobiegłam po śniadanko, tylko spytam o jedno: Czy Wy w ciąży jecie więcej niż przed? BO ja niestety tak. Tzn może nie tylko więcej posiłków, ale np na śniadanie czy obiad jem o wiele więcej... Taki mam apetyt. Powinno się jeść o 300 kcal niż przed ciążą a u mnie jest chyba więcej. Jak tak dalej pójdzie to czarno to widzę :eek:

Do góry