reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

blond20 - mi raczej o to chodzi, ze ja z łózka podniesc nie moge bo jak nie sraczka to urok (nie to zebym tutaj tez ciekawsze tamety wnosiła ;))) ) i jak łozysko sie podniesie to mi cos odpadnie albo urosnie i do czerwca zamienie sie w jedną wielką odleżynę :eek:
Ciekawa jestem czy u nas w szpit jest szkola rodzenia, kiedys była a teraz nawet nie wiem..:sorry:

młodak - napewno herbata z miodem i cytryną i rutinoskorbin nie zaszkodzi.. jesli lubisz czosnek to jakies kanapki polecam!! syrop cebulowy chwala ale nie odważyłam sie nigdy.. nie wiem co jeszcze...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
buziak dzięki za rady. Czosnek i cebulę uwielbiam, więc zaraz sobie zapodam jakąś końską dawkę na kromce chleba. A herbata to może być owocowa? Bo ja czarnej nie pojam ze względu na teinę.

mlodak
ja miałam dość ciężkie przeziębienie i :

3 albo 4 razy dziennie kubek gorącego mleka z miodem, masłem i bardzo dużą ilością czosnku, aż ciężko było pić takie ostre ale w moim przypadku pomogło natychmiastowo

a no i syrop cebulowy jak masz kaszel, ja bardzo lubię

Ostatnia edycja:
Ja byłam chora 2 tyg przed świętami, moja lekarka powiedziała, że tylko naturalne metody, tzn malinki, miodzik na mleku, czosnek, cebula, siedzenie w cieple itd. Robiłam wszystko oprócz cebuli nie mogłam się zmusić. Zdzierżyłam jakoś kanapkę z czosnkiem ale żołądek się zbuntował najwyraźniej zbyt ostre dla niego. Najbardziej na katar pomogły mi parówki ( hmm... miałąm napisać, że z wody ale to jeszcze bardziej dwuznacznie by brzmiało;). Wrzątek do miski, troszke soli - jeśli katar wodnisty - ręcznik na głowę i wdychać. Z solą nie więcej niż 2 razy dziennie, reszte po prostu z wodą samą. Aha, lekarka zapisała mi tylko wapno z wit c jako bezpieczne też dobrze na katar robi. No a ja pożerałam cytrusy kilogramami, od kiwi po grefruty co wstałam to coś. Pomogło. Ale co się nastresowałam, że będę miała temperaturę to moje - potrafiłam co pół godziny mierzyć;)
Zyczę zdrowia:)

blond widzisz i tu jest problem bo ja żadnej bezpłatnej SR nie znalazłam więc nie wiem czy coś się zmieniło od twojego porodu czy ja nie umiem znaleźć ale jeszcze będę się dowiadywać

blond widzisz i tu jest problem bo ja żadnej bezpłatnej SR nie znalazłam więc nie wiem czy coś się zmieniło od twojego porodu czy ja nie umiem znaleźć ale jeszcze będę się dowiadywać

w tej szkole w krakowie jest mozliwosc udzialu w sr bezplatnie
Szkoła Rodzenia przy Fundacji na Rzecz Szpitala Zespolonego im. G. Narutowicza. tam normalnie placi sie 200 zl ale mozna tez za darmo. to jest tej stronki rodzic po ludzku. od 25 tyg ciazy mozna tam chodzic.
Bezplatne w Twoim wojewodztwie masz jeszcze w Brzesku, Miechowie, Nowym Targu i Dąbrowie Tarnowskiej. o ile mieszkasz tam gdzie masz na bb napisane :D

Ostatnia edycja:
w tej szkole w krakowie jest mozliwosc udzialu w sr bezplatnie
Szkoła Rodzenia przy Fundacji na Rzecz Szpitala Zespolonego im. G. Narutowicza. tam normalnie placi sie 200 zl ale mozna tez za darmo. to jest tej stronki rodzic po ludzku. od 25 tyg ciazy mozna tam chodzic.
Bezplatne w Twoim wojewodztwie masz jeszcze w Brzesku, Miechowie, Nowym Targu i Dąbrowie Tarnowskiej. o ile mieszkasz tam gdzie masz na bb napisane :D
dzięki kochana :* weszłam sobie na tą stronę - rodzić po ludzku i rzeczywiście ale znalazłam też artykuł z maja zeszłego roku że w Krakowie w tym programie bezpłatnych szkół bierze udział pięć szpitali więc obdzwonię je w poniedziałek i zobaczymy czego się dowiem

reklama
dzwon po co masz placic jak moze sie uda za darmo:)a te sr sa nawet ciekawe, po koleji opowiedza jak porod bedzie wygladal, co zabrac do szpitala, co kupic do domu a czego nie( ze sr sie dowiedzilam ze jonson uczula duzo dzieci...) no i poznaje sie mamuski w ciazy a potem mozna sie po urodzeniu na spacerki umawiac :)

Do góry