reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ale dużo piszecie :szok: ale to fajnie :-)

Ja w każdej ciąży się farbuję :tak:. Rozmawiałam z moją fryzjerką i farby (szczególnie te ciemne kolory) nie są szkodliwe. Poza tym czułabym się okropnie z odrostami. A zadowolona mama to i zadowolone dziecko ;-). A kolor zawsze mi wychodzi idealny.

Tokso – Maćku napisała 100% prawdę. Chorobą można zarazić się nie posiadając kota. Ja zachorowałam i leczyłam się w szpitalu nie mając żadnego zwierzaka :-(! A tokso bardzo łatwo zarazić się jedząc nie dokładnie umyte warzywa czy owoce bądź źle przyrządzone surowe mięso. Dlatego w ciąży nie powinno się jeść np. tatara.

Karamija – współczuję ze szpitalem :-(. Tyle się wycierpiałaś
No i nieźle z tym księdzem! :-D:-D:-D

Abigejl nieziemskie imię :laugh2: tak samo Eurazja :-)

Imię dla maluszka mamy jeszcze nie wybrane - tak naprawdę nawet się nie zastanawiamy. Czekamy na usg 3d i jeśli się pokaże to wtedy pomyślimy :happy:.
Poprzednio mieliśmy za każdym razem dla dziewczynki - Maja. Teraz zobaczymy...

Ostatnio się nie ważyłam ale za to strasznie urósł mi biust :szok:. W dodatku okropnie mnie swędzi!
Zaczęłam stosować krem na rozstępy (mama mia Ziajki) i jest lekka poprawa. A tak mnie swędział, że budziłam się w nocy.

reklama
ehhh tak tu o tym jedzeniu i tyciu nagadylyscie ze sernik upieklam:sorry: a mialam uwazac...niech bedzie ze to na swiet:pbo jutro swieto jakby ktos zapomnial i skley pozamykane...

czuję sie zobowiązana podziękowac za mój teraźniejszy slinotok!!

buziak a w tym gdzie lepszy standard to kiepska opieka?

gdzie ładnie to blisko - ale opieka ze tak powiem w zależnosci którą noga wstał personel i jakie wiatry nadaja.
a to co pisze o standardzie nie za bardzo to Instytut Matki i Dziecka. Opieka niespotykana!!
Ale 100km mam

O przypomniało mi sie!!! Jak leżałam z chłopcami to była afera, ze jakis chłop wszedł na kilku osobową salę i pytał o jakąś kobiete, która wzieli akurat na badania. Chciał wejsc ale go kobity zawróciły. potem sie okazało, ze ta kobieta sie nikogo nie spodziewała:no:
Do nas na sale tez gosciu zajrzał, wsadził łeb i zamiast sie wycofac to on zglądał salę:szok:
Podobniez zdarza sie, ze koles podchodzi do dyzurki - tam sa rozpisane nazwiska pacjentek, czyta gdzie ktos lezy i wynosza z sali pod nieobecnosc, portfele, aparaty, kamery..

Ostatnia edycja:
PaulinaMaria i zjedliscie? ja sie boje meduz tutejszych bo one im mniejsze tym bardziej jadowite a i zdarzaja sie te czarne :eek:
zalezy tez od wiatru i brzegu, tu, gdzie mieszkam sa tylko te wielkie galarety, zas u tesciowej sa te wsciekle brrrr zwyczaowo kazdy sycylijczyk przynajmniej raz w zyciu jest poparzony :confused2: poznac to mozna po lysych plackach na nogach np
minie sie nigdy nie przytrafilo ale pare razy sie otarlam
najgorzej z dziecmi :no: az serducho sie kroi

Szef był strasznie chętny wręcz napalony ale ja go utwierdziłam że to portowe zawieraja troszke ropy i innych odchodów bo to jednak wc na statkach to za butre to odebrało mu smak....:eek:

Hej laski:-)

Melduje się żeby było wiadomo że jest ok;-)
Brzuszek przestał mi twardnieć, czuje się bosko po prostu, ale w nocy strasznie wymiotowałam... Nawet nospy dziś nie musiałam brać:-) Cały dzień bawie się z małą bo trochę ja zaniedbałam ciągle leżąć i musiała bawić sie sama a teraz ma mnie na wyłaczność:-D

Buziak to wpadaj na ten sernik:p mialam babczki z serem robic ale w ostatniej chwili stwierdzilam ze nie chce mi sie paprac z tym wszystkim i zrobilam sernik w tortownicy.
Sicilpol ale macie jaja z tymi meduzami:/ to to wogole mozna jesc?? nie wiedzialam
Buziak ja bym jechala jednak tam gdzie blizej...zreszta drugi porod ponoc szybciej idzie to lepiej zebys zdazyla ;)no chyba ze masz miec cc bo nie pamietam juz.
ktos ma juz planowana cesarke czy jeszcze u nas cisza?

miski 2 - w którą stronę od warszawy mieszkasz?

snoopy - współczuję! i dobrze ze juz sie dobrze czujesz!!

blond20 - kolezanka chora, w łóżku lezy, nie wolno jej wychodzic... Ale zapraszam z tym serniczkiem zapraszam do siebie!!!;-) Na tyle zeby Ci machiato pierdylnąć przepyszne to wstane..

Uploaded with ImageShack.us

Aha. Narazie nie wiadomo czy sn czy cc. Mialam cc wiec ja jak pierworodka;-) A jak bede rodzic to nie wiadomo, co z lozyskiem i w ogole co jeszcze wyniknie..

Ostatnia edycja:
Z kupkami u mnie różnie, ale wczoraj nie zrobiłam i dość dużo zjadłam,ale nic jakoś mega tuczącego.

Gdybym byłą w połowie ciazy(czyt. 20 tydzień) to bym się nie martwiła, ale mi jeszcze 3 tyg brakuje i przez te 3 tyg to mogę mieć plus kolejne 3 kilo:(
W takim razie to właśnie kupka może być, ja mam tak samo i po kupci waga wraca do normy

no pewnie,zęnie wolno przesadzić:)Ja na porodówce leżałam z dziewczyną, która nazwała swoje dziecko Abigejl......
Znajomi też dali małej na imię Abigejl i naprawdę do niej pasuje, w zdrobnieniu mówią
Abi

ja neiwiem jak to dziala ze w pierwszej ciazy szybko przybieralam na wadze chociaz odzywialam sie tak jak przed ciazą a teraz objadam się slodyczami codziennie i nie tyje tak strasznie ... :)
Wszyscy mowia mi ze bedzie dziewczynka ciekawe czy sie sprawdzi.
Od wczoraj swędzą mnie całe piersi... strasznie swędzą i są nabrzmiałe jakby napuchnięte twarde. Pewnie rosną ale kurcze już ledwo sie mieszcze w staniki pewnie lada moment zrobią mi się rozstępy na piersiach bo juz zaczyna byc tak skóra napięta ze nei wytrzyma.
Brzuch mam tak samo duży jak i w pierwszej ciazy ale taki juz moj urok :p wazne ze waga tak nie skacze:)
Bo to też zależy od tego z czym się łączy różne składniki, jeżeli je się słodycze i nie utrwala ich np ziemniakami czy pieczywem to raczej się nie odkładają

MNie też straszliwie swędzą, ale nie całe tylko sutki.
I tak powiedzenia" chyba cię suy świeżbią" nabiera całkeim realnego znaczenia ;-)
Ja też jak powiedziałam mężowi że mnie cycki swędzą to mu niezła radochę zrobiłam z powodu tego powiedzonka ;-)

zapomniałam wam powiedzieć jeszcze, że w tym szpitalu leżałam ostatecznie w sali należącej do porodówki, sala do której idzie mama już po porodzie z dzidziusiem

pełna szwabska kulturka, ładne kolorowe, 2 osobowe pokoiki z łazienką, na ścianach piękne artystyczne zdjęcia noworodków, komoda z przewijakiem, wszystko przygotowane typu pieluchy, mokre chusteczki

w uk po porodzie wylądowałam w 4 osobowej sali ale można było się odgrodzić kotarami ale niestety wszystko było słychać no i kibel na korytarzu choć wcale nie wydawało mi się, żeby warunki były złe
nie wiem jak z tym w Polsce jest

A no i w szpitalu wszyscy mnie pamiętali, lekarze i pielęgniarki więc jak tam znowu wyląduję, mam nadzieję dopiero w czerwcu to będę się czuła jak u siebie w domu, to jedyny plus moich szpitalnych przygód
W tym szpitalu w którym będę rodzić porodówka też jest po remoncie i sale właśnie są dwuosobowe z łazienką, miejscem na kąpiel i pielęgnację maluszka, na ścianach kolorowe obrazki i maluszek może być przy mamie stale, chyba że mama wyrazi chęć to pielęgniarki mogą zabrać i się zająć maluszkiem jak mama odsypia. Bardzo podwyższyli standard a opieka też jest bardzo dobra

U mnie z wagą jest tak że w porównaniu z tym jak miałam przed ciążą to mam tylko +2kg więc dramatu nie ma ale biorąc pod uwagę to że najpierw schudłam 3kg to razem z nadrobieniem daje nam +5kg i to mnie już martwi i nie wiem jak an to patrzeć :eek:

Ale mam dzisiaj doła :-(

Odstawiłam wczoraj córkę od cyca, jest to ciężkie dla niej dla mnie też, chociaż nie sądziłam, ze to takie trudne. Ona z cyca piła od małego, w ogóle nie używała smoczków ani butelek, ale ze względu na mój stan i na to, ze stało się to trochę już denerwujące postanowiliśmy to zakończyć.

Nie umiem sobie z tym poradzić i cały czas ryczę :-(

reklama
Do góry