reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
kurcze jak mi si włączyło na marzenia:)
Jedyne co widzialam to Lublin bo tu mieszkam i góry raz w życiu w Zakopanem dwa lata temu :) Nawet nad polskim morzem nie byłam ahh marzy mi się podróż do PAryża.. do Włoch .. do Hiszpanii i na jakąś wyspę jeszcze :) Z palmami i błękitnym morzem :) Oh jak ja kocham moją wyobraźnię :) Bez niej chyba bym zginęła:p

Tez mam jakiegoś fioła na wpisywaniu w google wyspa plaża błękit niema albo wschód/zachód słońca:) Kurcze jakie to wszystko piękne :p mogę tak oglądać i oglądać zdjęcia.. caly czas bez przerwy :)

Od tamtej pory co kilka dni temu pisalam ze dzidziusia czuje to on teraz daje znac kilka razy dziennie o sobie po parenascie minut. Czasem czuje strasznie mocne ruchy i potrafie odroznic ruch kończyny od tułowia głowy czy pupu .. czuje wyrażnie coś długiego i cienkiego jak sie przeczuwa albor az jakąś kulkę czyli zapewne głowę lub pupę:p pod ręką nic nie czuć za duzo tluszczyku przeszkadza niestety

zapomniałam wam powiedzieć jeszcze, że w tym szpitalu leżałam ostatecznie w sali należącej do porodówki, sala do której idzie mama już po porodzie z dzidziusiem

pełna szwabska kulturka, ładne kolorowe, 2 osobowe pokoiki z łazienką, na ścianach piękne artystyczne zdjęcia noworodków, komoda z przewijakiem, wszystko przygotowane typu pieluchy, mokre chusteczki

w uk po porodzie wylądowałam w 4 osobowej sali ale można było się odgrodzić kotarami ale niestety wszystko było słychać no i kibel na korytarzu choć wcale nie wydawało mi się, żeby warunki były złe
nie wiem jak z tym w Polsce jest

A no i w szpitalu wszyscy mnie pamiętali, lekarze i pielęgniarki więc jak tam znowu wyląduję, mam nadzieję dopiero w czerwcu to będę się czuła jak u siebie w domu, to jedyny plus moich szpitalnych przygód

PaulinaMaria i zjedliscie? ja sie boje meduz tutejszych bo one im mniejsze tym bardziej jadowite a i zdarzaja sie te czarne :eek:
zalezy tez od wiatru i brzegu, tu, gdzie mieszkam sa tylko te wielkie galarety, zas u tesciowej sa te wsciekle brrrr zwyczaowo kazdy sycylijczyk przynajmniej raz w zyciu jest poparzony :confused2: poznac to mozna po lysych plackach na nogach np
minie sie nigdy nie przytrafilo ale pare razy sie otarlam
najgorzej z dziecmi :no: az serducho sie kroi

karamija- moja siostra tez mi wspomnala, ze szpital niemiecki to jednak jest klasa :tak:

Natka wizytę mam na 16.00 :D

co do tycia to ja też sporo utyłam już, jakies 6 kg :( ale to przez to, że ja ciągle czuję głód :(
w pierwszej ciaży przytyłam 20 kg ale zaraz to zrzuciłam, z tym że początkowo chudłam, nie miałam apetytu a teraz odwrotnie ...

cycki też mam wielkie, kiedyś byłam przekonana że mam miseczkę C/D ale jak mnie w jakimś sklepie wymierzyli, to byłam w szoku, ale stanik trzyma cycki dobrze, nie latają jak szalone jak np. biegnę ze schodów :)
aa i teraz rosną i rosną hehe

wiecie co? jestem krótkowidzem, mam niedużą wadę - 1,5, a czuje że nieco wzrok mi się pogorszył, po niedzieli idę do okulisty ....

a co do imion - miałam 2 typy dla synka a na porodówce wymysliłam huberta i tak zostało :D chociaż wcześniej nie brałam tego imienia pod uwagę :)

widziałam że w zestawieniu popularnych imion 2011 są moje typy - Michał, Maja, Zuzanna ....
dobrze że jeszcze trochę czasu mamy :)

gosik zrobione :tak: teraz tylko odliczać...
karamija w Polsce to zależy od szpitala, są lepsze i gorsze, ja np. będę rodzić w takim podobnym jak w twoim opisie-dwuosobowa sala poporodowa z łazienką itd.

moja córeczka ma na imię Lilianna:)Lilianna Helena:) mówimy na nią Lill, Lilli, Lila, Lileń:)

zrobiło się to imię rzeczywiscie bardziej popularne niz jak ja nadawałam imię, ale nadal jest mało Lilek- w Warszawie to imie jest na 32 miejscu:)My nie znamy żadnej dziewczynki o tym imieniu:)

a ja mam do wyboru - jak w opisie - 2osoby na sali, duza ładna łazienka, oddział świezo wyremontowany.. .albo standard troche gorszy a opieka zajebista:zawstydzona/y:

ehhh tak tu o tym jedzeniu i tyciu nagadylyscie ze sernik upieklam:sorry: a mialam uwazac...niech bedzie ze to na swiet:pbo jutro swieto jakby ktos zapomnial i skley pozamykane...

reklama
Do góry