reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Baba zawsze sobie cos znajdzie, żeby się stresować - najpierw żeby zajść w ciążę - udało się, potem, żeby pęcherzyk się zagnieździł - udało się, teraz, żeby serduszko biło, żeby skończył się pierwszy trymestr, żeby kopnęło .... i tak w kóło będzie, aż do czerwca:-)
nic dodać nic ująć;-)

Ja tez dziewuchy schizuje cycory prawie nie bola tyle co po bokach lekko, ale za to ciagnie mega po prawej stronie brzucha w okolicach jajnika - i to mnie np niepokoi ;/ I nie wiem czy poki nie plamie to ok czy juz sie martwic? nigdy nie bylam taka panikara jak teraz:)
Ale to chyba normalne ze sie niepokoimy i bedzie dalej normalne przez najblizsz 8 miesiecy:)

z tego co wiem to takie ciągnięcie to dobry znak, więzadła macicy się rozciągają i tak ma być, mnie zeszłym razem całe 9 miesięcy strasznie bolał brzuch a dziecko zdrowe jak ryba 2 tyg po terminie się urodziło

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam Was
kurczę naprawde dużo stron do nadrobienia :-p
carla81 o to mialas tak sama jak ja ostatnia @ 4.09 :-) czyli jestesmy na ty samym etapie ciazy :p

Kurde musze wam powiedziec ze dzis sie mega zmartwilam i osiwieje do wtorku (wizyt u gina) Odwiedzila mnie dzis tesciowa (przyszla moze ;p he dodam ze ja i moj P nie jestesmy po slubie nawet nie jestesmy zareczeni.. ) no i zapytala mnie czy nie bede miala z P blizniakow bo u nich w rodzinie od strony jego taty rodza sie co 2-3pokolenia blizniaki czyli mojego P taty tata (cZYli P dziadek) mial brata blizniaka P tata nie ma blizniaka wiec wychodziloby ze moj P ma miec blizniaki :crazy: kurde troszke zakrecone ale nie wiedzialam jak mam napisac .
i tu nasuwa sie moje pytanie czy jak bylam juz u gina i bylo widac jeden pecherzyk to ciaza pojedyncza tak? Czyli ze nie bede miala blizniakow czy jak? kurde az racjonalnie nei mysle bo jestem w lekkim szoku. :crazy:zwariuje. Napiszcie mi kobitki szczerze czy dobrze zrozumialam ze jak jest jeden pecherzyk=1dzidzia?

No przyznam ze tez sie troszke gubie bo duzo nas/coraz wiecej. Wiec moze zalozymy nowy watek i tam kazda z nas napisze cos o sobie zebysmy sie lepiej poznaly... Co o tym myslicie?

To ja sie dolacze... tez nigdy nie uwazalam sie za panikare a teraz? Cztery testy na tak,beta na tak a ja sie martwie czy jajo puste nie bedzie:(

z tego co wiem to takie ciągnięcie to dobry znak, więzadła macicy się rozciągają i tak ma być, mnie zeszłym razem całe 9 miesięcy strasznie bolał brzuch a dziecko zdrowe jak ryba 2 tyg po terminie się urodziło
Ale to tylko z jednej strony sie rozciągają więzadła ?? z lewej nic nie ciagnie i nie ciagnelo ;/// Dzieki za otuche, z Wami jakoś lzej!

lena
z tego co wiem to tak właśnie jest 1 pęcherzyk to 1 dziecko ale pewności 100 % nie mam
racja, tyle się tego tu już narobiło, że ciężko się połapać, ja już też tu dziś poszalałam ze wpisami więc się teraz usuwam, zajrzę wieczorkiem
pozdrawiam!!

Lena- moga być bliźniaki jednojajowe, wtedy jest 1 pecherzyk. Nie martw się na zapas :)

A ja dziś słaba, ze nawet reką nie mam sily ruszyc. W piątek wizyta i juz mam schizy :(
Buziole babole dla was :D

To ja sie dolacze... tez nigdy nie uwazalam sie za panikare a teraz? Cztery testy na tak,beta na tak a ja sie martwie czy jajo puste nie bedzie:(

nanulika bedzie dobrze z tego musi :) Musimy byc dobrej mysli to jest podstawa. Inaczej zwariujemy do czerwca :-)

karamija kurcze mam nadzieje ze tak jest tez mi sie tak wydaje ale nie mam 100%pewnosci dlatego Was chcialam zapytac. Krótko mówiac trzeba w necie poszperać bo zwariuje do wtroku Zeby sie dowiedziec. :crazy:

Dziewczyny, mam takie pytanie - może któraś z was będzie potrafiła mi pomóc: jestem okularnicą, tzn noszę szkła kontaktowe, ale mam dosyć dużą wadę wzroku (-8 i -7,5). Czy w czasie ciąży wzrok się jeszcze może pogorszyć? Pewnie w przyszłości nie mam co liczyć na poród naturalny, tylko na cc.

reklama
Do góry