reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dobre - moja koleżanka, która ma 3 letniego synka, w październiku urodziła córeczkę i stwierdziła, że dziewczynki są trudniejsze w obłsudze :-)

tez to słyszałam, że zwłaszcza jak jakas biegunka to te wszystkie zakamarki, falbanki... :baffled:
Chociaz ptaszki dla mnie - te odklejanie skórek... czarna magia. do tej pory nie wiem czy juz powinno czy nie...

reklama
Moi chłopcy są juz w takim wieku, ze uczymy ich juz samodzielnosci i nie powiem, bo myc ptaszki uczy ich P. Co ja sie tam im bede wtrącać:baffled: Dzieki temu moze nawiążą jakis taki intymniejszy kontakt z ojcem, chociaz ja tez staram sie z nimi rozmawiac na kazdy temat, zeby nie było miedzy nami tabu.. czy przesadnego wstydu.

A tam jeden kij, nie widzę różnicy. Myślę że chłopcy są grzeczniejsi jednak

:szok::szok: wierz mi, ze nie :no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
w ciazy jest gorsza niedoczynnosć, bo jest niebezpieczna dla dziecka(moze wywołac kretynizm), a nadczynnosc nie. Mało tego mama też nie odczuwa nadczynnosci w ciąży, bo ten nadmiar hormonów leci do dzidziusia:)

witajcie :-)
z pierwszym zdaniem zgadzam się w 100% ale drugie to niestety NIEPRAWDA :no: właśnie dlatego zniknęłam z forum (i nie tylko) na 1,5 m-ca bo prawie nie jadłam, wymiotowałam prawie 24/7 a co za tym idzie prawie nie wstawałam z łóżka :-( zaznaczę że wcześniej nie miałam żadnych problemów z tarczycą

Kasiulka widocznie kazdy slyszal co innego, ja to usyszalam o kilku kolezanek, ktore maja coreczki, ze jak jest np. biegunka to masakra, weszedzie wchodzi itp. Napisalam, ze slyszalm bo nie wiem. Moze sie przekonam za pol roku, kto wie:-) i wted bede mogla dyskutować;-) chociaz wydaje mi sie, ze chyba jednak chlopcow jest latwiej, nic im nigdzie nie powchodzi hehe :)
To dobrze, ze nie narzekasz:) tak czy siak, trzeba to zrbic i tyle.
Znam dziewczyne, ktora ma 9miesieczna corke i Ona czeka az jej maz wroci z pracy i ja przewinie:szok: bo ja bierze obrzydzenie, czujecie?:szok: chociaz stwierdzila, ze jak bardzo smierdzi to juz sie nad Nia zlituje:szok:
Myslalam, ze sobie jaja robi ale Ona calkiem powanie to mowila:tak:

polaa znam takie przypadki, to nie wyjątek, czasem po prostu mama ma odruch wymiotny od zapachu czy widoku i nic nie może na to poradzić co nie znaczy że jest złą mamą

ja rozumiem ale pomysl jak dziecko zrobi kupke o 9 rano a tata wraca z pracy dopiero o 16 to chyba mozna sie wtedy przemoc i je przewinac a nie ze dziecko ma pozniej czerwon dupcie, malo tego az strupki z tego:-(
Nie wiem, musialabym chyba mdleć na widok kupek, zeby dziecko moje w niej siedzialo kilka dobych godzin, z dolana do tego pieluszka. Nie wyobrazam sobie tego. Co innego jak ktos jest w tym momene i prosi o to wlasnie jakas osobe, a nie ze czeka 7 godzin

reklama
Do góry