reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

avo - nic juz z tego nie rozumiem. Jak na teście zobaczyłam dwie kreseczki to pognałam do endo z pytaniem czy mam odstawic leki. I tak w ogóle pogadac czy mam sie czego bac czy z bobasem bedzie wszystko ok. To pamiętam wtedy takie zdanie, ze gorzejby było jakby kobieta miała niedoczynnosc i jechała rodzic.. ale o co chodzi to juz nie pamietam..
Zreszta na tym wczesniejszym forum była jedna z niedoczynnoscia i zawsze mi wmawiała, ze ja to jakbym nie chorowała, ze ona z niedoczynnoscia to dopiero ma przesrane...
Nigdy nie czułam drżenia rąk (chyba ze piłam naprawdę mocną kawę na czczo), serce mi nie kołatało, nie pociłam sie niewiadomo jak ??? ciezko mi i w nadczynnosc mocno wierzyc, zwłaszcza ze po pół roku endo mowiła o odstawieniu leku.... ? ? ?
dobra w sumie to mocno takie wazne nie jest co jest gorsze :-D:-D poprostu zaskoczyłaś mnie:-)

w ciazy jest gorsza niedoczynnosć, bo jest niebezpieczna dla dziecka(moze wywołac kretynizm), a nadczynnosc nie. Mało tego mama też nie odczuwa nadczynnosci w ciąży, bo ten nadmiar hormonów leci do dzidziusia:)

reklama
avo - nic juz z tego nie rozumiem. Jak na teście zobaczyłam dwie kreseczki to pognałam do endo z pytaniem czy mam odstawic leki. I tak w ogóle pogadac czy mam sie czego bac czy z bobasem bedzie wszystko ok. To pamiętam wtedy takie zdanie, ze gorzejby było jakby kobieta miała niedoczynnosc i jechała rodzic.. ale o co chodzi to juz nie pamietam..

w ciazy jest gorsza niedoczynnosć, bo jest niebezpieczna dla dziecka(moze wywołac kretynizm), a nadczynnosc nie. Mało tego mama też nie odczuwa nadczynnosci w ciąży, bo ten nadmiar hormonów leci do dzidziusia:)
No właśnie miałam napisać, że dla ciężarnych to niedoczynność jest gorsza.:tak:

To są akurat objawy niedoczynności właśnie...:dry:

Ja biorę euthyrox i nie zauważyłam nic takiego. :no:

No niby nie, ale przeciez jak nie leczona to objawy by się nasilały i w końcu może by do tego doszli...

wiesz co ja poza tym,ze mi zimno i puchną mi dłonie to nie mam typowych objawów niedoczynności. Nie jetem ospała, nie mam wolnego tętna, nie wypadają mi włosy, nie mam chrypki, nie tyję jakoś specjalnie itd....i myślę,ze gdyby mi się nie zaczeła niedoczynnosc od nadczynnosci to być moze bym była do tej pory nieświdoma swojej choroby:)

macku - no tego akurat jestem pewna, nie wklejałam całego artykułu bo nie ma sensu

Niskie TSH:

dziewczyny na wątku - u lekarza ... - rozwinął sie temat gin. Czy badano Wam cycki i czy siadacie na fotel co wizyta? Bo zastanawiam sie czy zmieniły sie trendy czy jestesmy coraz bardziej olewane:confused:

sicilpol - a do Ciebie mam jeszcze pytanie czy Ty do swojego gina grzejesz 150km czy mi sie wydaje? Do porodu też bedziesz grzac taką trasę? Albo jak plamisz i cos sie dzieje to nie boisz sie tyle jechac? /co prawda macie inne drogi:happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny na wątku - u lekarza ... - rozwinął sie temat gin. Czy badano Wam cycki i czy siadacie na fotel co wizyta? Bo zastanawiam sie czy zmieniły sie trendy czy jestesmy coraz bardziej olewane:confused:
Mnie bada na fotelu i robi usg aby sprawdzić co i jak z szyjką, a potem normalne usg aby sprawdzić akcje serca dzidzi. A co do piersi to przez 6 lat nigdy nie padło nawet pytanie czy ok.

Witajcie,

ania2004 gratuluje synka:tak:

asiia_ moj na poczatku chcial, zeby byl drugi chłopiec:tak: a teraz ma nadzieje na dziewczynkę, a czemu? Powiedzial mi, ze On nie wie jakby pokocal drugiego chlopca tak samo jak Kubusia, tzn. wiadomo, zeby pokochał ale jednak teraz chce corke :) a dopiero dowiemy sie 8 lutego:tak: chociaz ja chcialabym w sumie niespodzianke ale pewnie i tak nie wytrzymam:no:

nanulika powodzenia w starankach:-)

AVO ja tez juz na plusie 3 kg, dzisiaj rano se wazylam, dokladnie 3 :tak:
ciesze sie bo przy Kubie na tym etapie mialam więcej, zdecydowanie więcej:zawstydzona/y:

karamija, veritaserum zycze Wam tych coreczek :)
ale mi tez zyczcie hehe:-D
buziak Tobie oczywiście też ;-)

Nic, lecę zmywać po obiedzie, moi faceci spia wiec mam luzik:-) maz idzie jeszcze dzisiaj na nockę ale co zrobić:(

wiesz co ja poza tym,ze mi zimno i puchną mi dłonie to nie mam typowych objawów niedoczynności. Nie jetem ospała, nie mam wolnego tętna, nie wypadają mi włosy, nie mam chrypki, nie tyję jakoś specjalnie itd....i myślę,ze gdyby mi się nie zaczeła niedoczynnosc od nadczynnosci to być moze bym była do tej pory nieświdoma swojej choroby:)
Ja też nie miałam objawów, o których piszesz. Jedyne co to senność - ale jak unormowałam hormony nadal mogę spać po 14 godz. na dobę, więc to niekoniecznie miało związek z tarczycą. I trochę mnie się przytyło, ale raptem 5 kg, więc też nie jakoś strasznie... No i jeszcze jestem raczej zimnokrwista ;-) Tylko, że u mnie największe TSH wynosiło 6, i w obrazie usg tarczyca nie jest mocno zmieniona.

macku - no tego akurat jestem pewna, nie wklejałam całego artykułu bo nie ma sensu

Niskie TSH:

Wiem :tak: Tylko byłam przekonana, że marznące kończyny mają związek ze zwolnionym metabolizmem, a to ma miejsce przy niedoczynności. Dlatego tak napisałam. ;-)

Ja dopiero teraz dotarłam.

Ja przybrałam dokładnie 1,5kg, więc chyba tragedii nie ma. Ale jak sobie znowu przeliczę kolejne 23 tygodnie razy 0,5kg to wychodzi dodatkowych 11,5kg!!!! No tego to już sobie nie bardzo mogę wyobrazić :szok:

wszystkim mamom, które chcą córeczki życzę córeczek. a tym co chcą siusiaki to życzę siusiaków:tak:

Faceci boją sie dziewczynek:-D

Kolega mojego P ma młodsze bliźniaki - parkę.
Zgadało sie o przewijaniu, pielęgnacji, myciu..
P pyta go i co? Jak sobie radzisz z małą?
On na to: podzielilismy sie, ja myje antka, zośke mama,ona jest za bardzo skomplikowana :-D:-D:-D

reklama
Dobre - moja koleżanka, która ma 3 letniego synka, w październiku urodziła córeczkę i stwierdziła, że dziewczynki są trudniejsze w obłsudze :-)

Do góry