reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No pewnie że malenstwo najważniejsze, dlatego mówiłam że strasznie z niego się cieszymy. Zresztą to była planowana fasolinka. No ale pracy trochę żal, zwłaszcza że takie maleństwo wcale nie jest tanie w utrzymaniu, a my przecież mamy jeszcze starszego łobuziaczka.

josevina, a twojemu szefowi wcale się nie dziwię. Gdyby mój wiedział czym ja się zajmuję w godzinach pracy :szok:, no cóż raczej szczęśliwy by nie był. Ale jak to mówią - czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal :laugh2:.

reklama
Ja w sumie pracowałam ale na czarno.... we wrzesniu mialam dostac umowe o prace i niestety jej nie dostalam moj szef stwierdzil ze jak jestem na zasilku to moze na nim zostane bo tam mi zus oplacaja a u niego bym dalej na czarno pracowala bo go nie stac na zus....
Porazka !!!!

Polski rynek pracy to jakaś porażka, a w TV cieszą się, ze nas kryzys ominął :eek:
Znajomi pracują w Ire, którą to jako pierwszą objął kryzys, i mają lepiej niż w polskim dobrobycie:-p Dlaczego ja wróciłam??:rofl2:

dlatego ja nie chce wracac do PL bo nie chce zazynac sie za prace kosztem meza i dzieci. W PL ciagle jest swego rodzaju propaganda ze jest fajnie i wogole super, prawda jest taka ze spoleczenstwo rozwarstwia sie na warstwe grubsza tzw szara strefe i ludzi zyjacych na granicy ubostwa i korzuszek czyli ludzi nowobogaczy co albo dorobili sie za granica albo otrzymali spadki po rodzinie, ktora nota bene dorobila sie za granica
budujace sie domy i nowe auta to czyste kredyty, zastanawia mnie tylko ile razy wszystko pojdzie 100% cenowo w gore, moja mama ciagle mi mowi o to i to znow idzie w gore, tamto znow idzie w gore, kazda gora ma wierzcholek tylko nie gora polska
dwie pracujace osoby w pl powinno byc stac na wakacje ,dobre ubrania i fajne mieszkanko a patrzac na ludzi to jesli pracuja dwie osoby to moga zyc bez pozyczania ale i bez wakacji, chcesz wakacje wez sobie kredyt
masakra

Niestety wszystko co piszesz to prawda, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby wyjechać stąd i zostawić wszystko co mam - rodzinę, pracę, dom. Wprawdzie to drugie prawdopodobnie teraz zostawi mnie, ale sa jeszcze rodzice, mąż ma córkę z pierwszego małżeństwa. No i poza tym ja osobiście jestem strasznym tchórzem. Bałabym się zaczynac teraz nowe życie za granicą, gdzie nikogo nie znam. Miałam wprawdzie taką możliwość, ale jakoś sentyment mnie tu trzyma :zawstydzona/y:. Szkoda tylko że z sentymentu nie wykarmię dzieci.

Hej ja jestem fryzjerką więc mogę coś poradzić na temat farbowania włosów.
Większość kobiet w ciąży kiedy ma juz duzy brzuszek czuje sie nieatrakcyjnie.. i zazwyczaj przestajemy sie wtedy stroic malowac nie wspominajac juz o chodzeniu do fryzjera.
Powiem Was szczerze, że farbowanie włosów jest super w czasie ciąży ponieważ włosy są wtedy mocniejsze zdrowsze a co za tym idzie nie niszczą się tak pod wpływem farby.
Oczywiście nie polecam kombinacji np schodzenia z czerni na blond ponieważ hormony maja ogromny wpływ na oddziaływanie farby na włosy... musimy w czasie ciaży jak najczęściej chodzić na różne zabiegi pielęgnacyjne upiększające aby dodać sobie pewności siebie :) Slyszalam otakich zabobonach ze w ciązy nie mozna obcinac wlosow bo dzieco bedzie glupie;p hehe
Co prawda ja zaczelam zapuszczac wlosy ale tylko dla tego ze szybciej rosną niz normalnie są ślniące i mocne... maluje wlosy co 2 miesiące... :) Takze ez obaw leccie do fryzjera nie chodzcie z odrostami kobietki nic dzidziusiom nie zaszkodzicie :)

Pozdrawiam buzka jak macie jakies pytanie dotyczace tego co pisalam to smialo pytajcie .. zaznaczam tylko ze ostatnio zagladam tu raz- dwa razy dziennie bo jakos czasu mi brakuje:)

ale powiedz co gorsze bedzie dla bobo jak zrobie balejaz (czyli rozjasniaczem pasemka) czy jak bede kladla farbe np loreala bez amoniaku (wole farbe no ale co jak ma amoniak)?

ps ginekolozka mi powiedzialam DO 3 MIESIACA PROSZE NIE FARBOWAC no i maz to slyszal i dupa, no ale po 3miesiacu nie wiem czy balejaz czy jednak na calosc piekny braz (teraz mam ombra czyli konce jasne karmelowe a gora brazowa czekolada)

dzieki za odp

reklama
Do góry