reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A co na to mowi lekarz? Ze co dalej z takimi wynikami? Mowi zeby usunac ciaze? W poprzedniej ciazy tez mialas gorsze parametry a jednak byly idealne. Co ma byc to bedzie, prawda jest taka ze zadna z nas nie ma 100procent. Nie masz wplywu na bobo, nic nie zmienisz nerwami i mysleniem co bedzie. Nie pozwol sobie na gdybanie mysl tylko pozytywnie. Pamietaj ze dostajemy wiecej tego o czym myslimy,mowimy i czego sie obawiamy. Dlatego twoj bobik jest cudowny i jest twoj, to ciebie wybral na mame. Twoj bobik bedzie zdrowiutki

reklama
Dziewczyny, ja tak z innej beczki, ale bolą mnie pachwiny i kość łonowa jakbym dostała z kopa. Przeszukałam neta, ale na takie objawy skarżą się dziewczyny przed porodem powyżej 33tyg, a nie w 15 tyg. Czy któraś z was też odczuwa takie bóle, bądz miała z tym styczność w poprzedniej ciązy? To dośc męczące, bo boli zwłaszcza przy chodzeniu i przeracaniu się w łóżku z boku na bok. Do tego dochodzą te kłójące bóle brzucha i sama nie wiem...czy to normalne??:confused2: Może sobie coś naciągnełam. Syn waży ponad 16 kg a podnieść go czasem trzeba:sorry:

sorry, że ja tak dziś tylko o sobie ale zrozumiecie
odebrałam wyniki i mam czarno na białym
ostateczne ryzyko trisomii 21 1:133 (zespół Downa)
a biochemia (z krwi) 1:25:szok:

27 grudnia mam specjalistyczne usg w klinice prenatalnej

ja jak miałam robione badania prenatalne to lekarz powiedział mi że TO SĄ STATYSTYKI więc się nie martw bo bobo też się martwi razem z Tobą

Cięzko nadrobić tu zaleglości, zaczęłam o 19:00.

Pachwiny to i mnie pobolewają, takie ciągnięcie od miednicy do połowy ud nawet czasem mam. Ale kość łonowa jeszcze mnie nie bolała.........

Dziewczyny, ja tak z innej beczki, ale bolą mnie pachwiny i kość łonowa jakbym dostała z kopa. Przeszukałam neta, ale na takie objawy skarżą się dziewczyny przed porodem powyżej 33tyg, a nie w 15 tyg. Czy któraś z was też odczuwa takie bóle, bądz miała z tym styczność w poprzedniej ciązy? To dośc męczące, bo boli zwłaszcza przy chodzeniu i przeracaniu się w łóżku z boku na bok. Do tego dochodzą te kłójące bóle brzucha i sama nie wiem...czy to normalne??:confused2: Może sobie coś naciągnełam. Syn waży ponad 16 kg a podnieść go czasem trzeba:sorry:

Mnie za to boli pośladek :eek: Ból promieniuje jakby od krzyża wzdłuż lewego pośladka....

karamija -
nie martw sie na pewno wszystko z bobaskiem jest ok:-) to tylko statystyki:tak: zobaczysz bobo bedzie piekny i zdrowy:tak::tak::tak:

A codo bigosiku to ja mieszam kiszona i swieza kapuste. Tak u nas tradycja:tak: i juz sie nie moge doczekac kiedy bede go jesc:-D
Ja teraz mniej sie troszke udzielam tu na forum bo mamusia jest u nas i nie moge sie z nia nagadac :-D ale nie zapominam o was dziweczynki:tak::tak::tak:

W srode jade do Glasgow na badanie genetyczne i juz sie zaczynam troszeczke stresowac ale i radowac ze zobacze bobo:tak:. Musze byc dobrej mysli:tak:

Ostatnia edycja:
Hej Kobietki :) Byliśmy dzisiaj na wizycie. Moje dziecię zgubiło gdzieś siusiaka
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
wszystko super, ciśnienie, szyjka, wsio wsio wsio, tylko ten siusiak
shocked.gif
coś tam słabo było widać, mówiła, że dziewczynka, ale żeby potwierdzić 28 grudnia mamy iść do szpitala na 3D i tam dokładnie sprawdzi :)

Dziewczyny kochane, naprawdę jesteście nieocenione! Mocno się z waszą pomocą uspokoiłam, roztłumaczyłam sobie i napełniłam wiarą i nadzieją. Tylko taki żal i złość do świata, że już raz ten stres przechodziłam, więc dlaczego znowu ja!
Ustaliliśmy z mężem, że jeśli to usg specjalistyczne 27go nie wykaże nieprawidłowości to na amino się nie godzimy, tak jak nie zgodziliśmy się w 1 ciąży.
Już postaram się nie być taka egocentryczna :zawstydzona/y:

karamija, to nie egocentryzm, tylko strach, ja jak dzieje sie cos nie tak, tez tu sie rozpisuje, dziewczyny sa jak balsam
yes2.gif

karamija, wszystkie jedziemy na tym samym wozku, lub jakby powiedzial moj maz- to nasz wspólny kórnik... ;)
takze badz spokojna, naprawde, jestesmy tu z Toba :tak:

Ja po poronieniach tez sobie zadawalam pytanie, dlaczego znow ja? bylam pewna, ze dwa razy sie to nie zdarza, ale natura pokazala mi, ze i owszem.
Musimy byc twarde, widzisz, ja w koncu jestem w ciazy, poki co wszystko idzie dobrze, Ty masz zdrowe jedno dziecko- bedzie zdrowe i drugie!
Musimy wierzyc, ze bedzie dobrze! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry