reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam wieczornie. ale dzisiaj nuda mnie ogarnela. pogoda do dooopy wiec caly dzien w domu siedzielismy z malym, wiec puzzle bajka ksiazeczka puzzle bajka aaaaaaaammmmmmmm....teraz juz zasypia, ja juz nie wiem co ze soba zrobic, nic mi sie nie chce, jakas niemoc mnie ogarnia. mam nadzieje ze jutro sily wroca
z wiesci optymistycznych to dzisiaj zobaczylam i poczulam cos pieknego:)lezalam na lozku az tu nagle nad blizna po cc z prawej strony zrobila mi sie taka "kulka":) myslalam ze mi sie brzuch napisal po prostu ale potrze ze tylko z jednej strony. moje dziecie chyba na glowie musialo stanac ze cos bylo widac. jak bym nie zobaczyla to bym nie uwierzyla. 2 razy tak zrobilo. poglaskalam po tej kulce i po jakiejsc minucie moja rybka fiknela gdzie indziej:)

reklama
Wybaczcie, że wszystkim nie odpowiem ale mam sporo spraw na głowie pewnie do nowego roku będę pojawiać się ''od czasu do czasu'' postaram się być nie bieżąco.
Przez te wasze opisy o pierogach uszkach nie wytrzymałam ;P i zrobiłam sobie pierogi z kapustą i grzybkami ;D mmmm pycha
Kamila za rozwód nie będziesz płacić po warunkiem, że napiszesz (tak jak to wspomniała jedna z nas wybacz, że nicku nie podałam ale ja tak chwilowo bo nie mam zbytnio czasu) iż masz trudną sytuację materialną itp. Trzymam kciuki, jesteś silna i dasz radę. My tu będziemy Cię wspierać jak tylko będziemy mogły.
Pozdrawiam :) i życzę miłego wieczorku.

Hej,
ja tak na szybko:tak:

Kamila gratuluję podjęcia decyzji:tak: wiadomo, żadna z nas nie zna do końca Twojej sytuacji ale niezależnie od wszystkiego trzymamy za Ciebie kciuki i rob tak, zebys Ty była szczęścliwa i Twoje dzieci;-)

blond ja też się nie mogę karpia doczekać, uwielbiam:tak:

Nieżle z tymi oszustami na allegro:szok:

nic lece sprzątać zabawki, Kuba wlasnie poszedł spać:tak: więc spokój:-D mąż w domu (na szczęście):-), od jutra zaczyna nocki, a zawsze juz w niedziele chodził. Na szczęście się troche zmienilo :)

padam!
przy okazji uszek i wyciągniętej stolnicy + wałek stwierdziłam, że zrobię kilka ruskich. Pęknę zaraz tyle ich od razu zjadłam. W międzyczasie byliśmy na jarmarku świątecznym, tu w Niemczech właściwie w każdym miasteczku taki jarmark jest i idzie się tam głównie po to by jeść i pić grzane wino. To drugie odpada więc zjadłam kiełbasę z dzika,nawet dobra była, postaliśmy trochę przy wielkim ognichu i upiekliśmy ciasto na patyku i posłuchaliśmy muzyczki. Zmarzłam i jakoś tak się zmęczyłam strasznie. Założyłam do tego jeszcze normalne spodnie i to było bardzo głupie posunięcie bo już mi za bardzo uciskają brzuch. Do tego jazda samochodem w ciąży, szczególnie z tyłu mi nie służy, co zakręt to mdłość.

Avo chyba pisałaś, że zmniejszył ci się żołądek, fajnie masz. Ja mam wieeeelki i ciągle woła o jedzenie. Codzień postanawiam, że od jutra mniej i zdrowiej jem ale jak tylko mi pustoszeje żołądek to nachodzą mnie mdłości i takie ssanie, które aż boli. Wtedy szybko szybko muszę coś zjeść, to co jest pod ręką a najłatwiej zjeść na szybko kanapkę...
Nie mogę nosić stringów w ciąży, strasznie mi niewygodnie, najchętniej założyłabym wielkie majty od kolan po cycyki.

Karamija zacznij chodzic bez :D:D:D:Da tak powaznie to mi nie przeszkadzaja o ile sa niskie ale i tak wole teraz normalne bawelniane bo nawet bokserkimnie wnerwiaja bo nagle zaczely wlazic tam gdzie nie trzeba:crazy:
No wlasnie gadalysmy i tym jedzeniu i ja zrbilam lazanki z kapusta i grzybami :D
An.ka daaaj troche...jak na zlosc mi sie lody skonczyly a mam ochote na orzech z algidy albo malage z grycana :)

Mamina A ja w święta barszczyku i pierożków z grzybkami nie omieszkam skosztować:tak:. Jedynie na co mi ślinka będzie ciekła a nie będę jadła to tatar. Po prostu uwielbiam go - zresztą u mnie bez tatara nie byłoby żadnych świąt. Ale mamusia upiecze po swojemu szyneczkę, schabik i karkóweczkę ( mniam, mniam) więc nie będę aż tak pokrzywdzona.
Acha no i nie tknę żadnego kompotu z suszu:no2: ale to u mnie coroczna tradycja.
Kamila to jak wygląda wasz związek jest dla mnie niewyobrażalne :eek:ale mam nadzieję, że z nowym rokiem znajdziesz w sobie nowe pokłady energii i wiary w urzeczywistnienie tych twoich nowych postanowień czego z całego serca Ci życzę. A tak z ciekawości to on zawsze taki był (przed ślubem nawet)? Czy w międzyczasie tak się zmienił? Zaraz jak urodziłaś Wiktorka też tak się zachowywał?

Dobra, idę śpioszkać, dobrej nocki kobitki pa

Mój Wiktor dopiero padł :)
Bylismy na 2 urodzinach chrześniaka grzeska..
Opowiedzialam wszystko tesciowej, G. dostal w twarz od niej. heh az smiac mi sie chce.
lece spac bo padam

blondi chce ci sie nabialu teraz mamy duze zapotrzebowanie na proteinki, ja zazywczaj twarozki na twarozki wcinalam a teraz jakos nie chce mi sie jogurtasow ani twarogow za to pizze bym jadla nawet wczorajsza karamija wlasnie tak mysle ze zaczne wkrotce pichcic ale pewnie malo co dotrwa do wigili bo od czego zaczac od krokietow? ja podjem i moj tez podje i tak dupa zostanie nie krokiety dzis oprocz reszty prezentow szukalam w centrum handlowym pasa ciazowego materialowego i nie znalazlam nic grrrr dobra byly biale w rozmiarze m/l a to za duze jeszcze no i nici. Poszlam tradycyjnie na dwie galki lodow o smaku ciastek (moje ulubione) normalnie to mi wystarcza ale dzis moja zachlannosc osiagnela szczyt wiec ukradkiem poszlam do innej lodziarni co by sobie nie pomysleli ze jestem nienazarta.....hyh to sie nazywa lodoholiczka, tak nisko upasc zeby zjadac lody ukradkiem, plus wczoraj wyjadalam z przedwczorajszej pizzy ananasa ktorego moczylam w sosie czosnkowym teraz wiecie juz co ze mnie za dziwak amen

waris---a jak wy robicie tatara ze taki pyszny, ja go nigdy nie jem bo nie mam ani gdzie kupic ani nie wiem z czym to sie je ja zrobie szynke w piwie ha i bede ja jesc tadam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Waris ja takiego kompotu to nawet nie probowalam ale kiedys pracowalam z ekologicznym jedzeniem i tam byl taki susz wigilijny na kompot ale to jakies wedzone bylo
:eek:mi to kielbasa pachnialo:confused2:kompot z suszonych owocow z nutka wedzonej kielbachy:baffled:to nawet dla ciezarnej za duzo:rofl2: no chyba ze z normalnych suszonych to predzej ale u mnie sie nie robi i nie wiem jak to smakuje

Mamina tez tak mysle ze nasz organizm sise domaga to jemy co potrzebuje nawet jesli to ma byc 2 dniowy ananas z pizzy z sosem czosnkowym:-Dwidac potrzebny byl hehehe. a swoja droga to jak moj jest w domu to tez ukrywam sie z lodami, no ale one przeciez tez maja duzo wapnia wiec jak jogurtow niw jesz to przeciez musisz jesc duzo lodow co by dziecie bylo zdrowe;-)patrz czego my dla tych dzieci nie zrobimy:rofl2:

A co do pasow to te chce jakis kupic. ten mi sie podoba, prosty jest bardzo ale napis ma boski:-D
Pentelka PAS CIĄŻOWY, TOP WIOSNA REWELACJA !!! (1988067287) - Aukcje internetowe Allegro

wiem ze w irlandii mieszkasz i allegro Ci nie po drodze ale ten np wysyla za granice.sliczne sa te pasy ze stopkami albo "nie pukac spie" ...ja znalazlam top bez ramiaczek w szafie wiec jak sie wbije to bedzie sluzyl teraz jako pas ciazowy bo i tak w nim nie chodze bo mi cycki splaszcza:sorry: i mam do pepka:/ i tym radosnym akcentem zegnam sie i id spac
dobranoc mamuski

Do góry