reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Addiena:7922580 pisze:
Kupiłam i ubrałam wczoraj choinke (270cm:szok:)

Olbrzymia :szok:. Ja ubierałam swoja wczoraj i już sobie wizualizowałam kolejne Swięta jak pokazuje Syneczkowi ( no może Córeczce ;) ) gwiazdeczki i misie zawieszone na drzewku. Ech....rozmarzyłam się.

w ogóle mam koszmarną noc za sobą- o 4 30 się obudziałam i miałam jazdy z sercem.........

Biedactwo :(, dziś już lepiej się czujesz?

krotkie sprawozdanie z gina polskiego:

nt 1.3
wielkosc:7.3cm
lozysko na tylnej sciane
wody plodowe w normie

To mamy NT identyczne, tyle, ze moj maluszek w podobnym czasie ( 13 t +2 dni) mial 6, 5 cm.
Gratuluję zdrowego maluszka :-)

lece do biedronki bo weekend juz prawie zeby sie nie pchac w te tlumy jutro:)

Ja planuję zakupy jutro i juz się boję :baffled:

sicilpol- hahaha, no moja wanna tez jakby się skurczyla, także sie nie martw :D

To moj niby starszy o dwa dni a taki wysoki? Wow...super ciekawe czy urodze szybciej hihi

agaundpestka:7922350 pisze:
Mamina to to lekarz Was uspokoił :) jeszcze ja jutrooooo :)

Jutro ty bedziesz lezec tam w nerwach z glupim maslanym usmiechem na twarzy. Jak ci bobo podkurczy nozki albo zamacha raczkami to az lzy ci naplyna do oczu. Uslyszysz serduszko ktore chcialoby sie sluchac ciagle...nie martw sie bedzie dobrze . Przed toba same mile chwile

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
To nie wyniki tylko druk z Narodowego funduszu zdrowia potwierdzający, ze byłam(jestem) zatrudniona w pl do końca roku, a uzasadnienie, ze polacy często podrabiali te dokumenty i teraz nie dostają do rąk :( a jak byłam u niej miesiąc temu w pl to sama powiedziała o faxie, a dziś sobie wymyśliła za długi numer :/

u nas ze wszystkim problem:shocked2: wszystko ciezko paniom robic,umawiasz sie inaczej i okazuje sie inaczej:baffled:

Jutro ty bedziesz lezec tam w nerwach z glupim maslanym usmiechem na twarzy. Jak ci bobo podkurczy nozki albo zamacha raczkami to az lzy ci naplyna do oczu. Uslyszysz serduszko ktore chcialoby sie sluchac ciagle...nie martw sie bedzie dobrze . Przed toba same mile chwile
:* mam taką nadzieje.

Ja może powinnam sobie częściej mierzyć ciśnienie, może z jego powodu te bóle głowy hmm :/ w końcu 10lat leczyłam się na nadciśnienie które dochodziło 170/ 120 nawet :/ w sumie ostatnie 4 lata się wyrównało, ale lepiej sprawdzić. I jeszcze jednej rzeczy się boję to cukrzyca ciążowa- ja mam nietolerancje glukozy i kiedyś mi lekarz powiedział, ze to krok od cukrzycy :/ więc chyba czas na dobre dietę wdrążyć w życie.

A chyba dziś mówiłam, ze mi objawy ciążowe zniknęły to cofam to po zjedzeniu jajka sadzonego druga godzine jest mi bleeee:baffled::baffled::baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iwon- no drogie sa te czesci, tutaj garnek kosztuje 135euro a noze 75 :baffled:, ale przyznam, ta maszyna pawie codzien ulatwia mi zycie :tak: tutaj sie to bimby nazywa- tak milej :tak:
Jak pierwszy raz uslyszalam ze ktos cos zrobil przy uzyciu bimby, bylam zla, ze dzieci do pracy wykorzystuja... :zawstydzona/y:

agaundpestka- zycze Ci wytrwalosci z NFZ :tak:no i powidzenia jutro!

tialana- spoko, bedzie ok, nie ma innej mozliwosci :tak:

AVO, blond_20
- ale mnie nastraszylyscie, a my nawet nie mamy cisnieniomierza w domu, wstyd :zawstydzona/y:
bestie oprawiala tesciowa, wlasnie ja pochloneli :baffled:

Addiena- gratulacje! :)

addiena - super wiesci, ale to było jasne:tak:

sicilpol - pewnie czasem dziwnie patrzycie na swoje gusta kulinarne i nie tylko?;-) własnie jak różnice kulturowe?

Sicilpol ja tez nie mialam poki mi lekarz nie powiedzial zeby kupic bo juz nie bylo ok. a ten puls to czulam jak mi jakby w gardle wszystko walilo, az mi sie ciezko oddychalo. teraz mam tak tylko wtedy jak sie spiesze gdzies ale to normalne chyba.
no i powiedzieli ze przy takim niskim cisnieniu jakie normalnie mam to tez dobrze miec bo czasami lepiej nie wyjsc z lozka niz pasc gdzies. ja mam to po mamie , ona czesto tak miala ze jak wstawala z lozka rano to od razu na nogi zamiast chwile posiedziec i poczekac bo zaraz mdlala i juz na podlodze byla:/

a ja sie wlasnie z mama przed chwila poklocilam apropos swiat i jest mi strasznie zle. az mi sie plakac chce. okazalo sie ze zostaje sama na swieta, my bylismy juz umowieni na swieta do rodzicow mojego, pierwsze nasze swieta razem bo zawsze niewypalalo, a teraz nie wiem co zrobic...mamy samej nie zostawie a z drugiej strony tamci tez sie obraza, chce pojechac w 2 miejsca ale mama powiedziala ze laski nie potrzebuje i ze wogole jak tak mozna matke sama zostawic i sie rozlaczyla:-:)-:)-(

reklama
Addiena, bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Mam nadzieję że tak będzie do końca z wszystkim czerwcóweczkami i naszymi fasolkami :-).

Kurcze jak mi się jeść chce. Narobiłyście mi apetytu tymi makaronami, rybkami itd., a ja siedzę w pracy i mogę co najwyżej kanapkę zjeść. Ale chyba jak wrócę do domu też zrobię spagetti, a potem padnę jak balon napompowany, bo o tej porze już się nie powinno nic jeść, a już tym bardziej takich potraw. Ale co i tam. W ciąży nie jest się zbyt często, więc trzeba to wykorzystać :-D

Do góry