reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

cos czuje ze mam nocke z głowy, moje dziecko wrzeszczy i wrzeszczy, niby śpi a co 3 min do niego biegam bo krzyczy więc chyba dzis nie pospie.... a co gorsze wybija godzina 6 rano a ten wypoczęty wyspany zadowolony ehhhhh.. ide bo nie oplaca m mi sie co chwile wstawac i biec do lozka latwiej bedzie si epolozyc kolo niego :/:/:/

reklama
Finito dobrnęłam do końca uff.. trochę tego było :-D
Jeśli chodzi o witaminki te natal2 to z tego co mi sie obiło o uszy to nie mają w składzie żelaza ( któraś tu kiedyś pisała na forum) dlatego ja kupiłam ostatnio Feminatal Classic. Kosztuje 30zł a w opakowaniu jest 60 tabl. więc starcza na dwa miesiące.Można stosować od poczęcia do karmienia piersią.
Martynna, Addiena tak, tak :tak: to ja jeszcze biorę Clexane, Addiena to super że ty tylko jeszcze przez 2 tygodnie. Ja usłyszałam na ostatniej wizycie po wykryciu tego krwiaczka że na pewno "pobiorę Clexane do dwudziestego któregoś tygodnia a później zobaczymy". Tak więc przede mną perspektywa brania do końca ciąży ale czego się nie zniesie dla małego szczęścia... Martynnaa a ty z jakeigo powodu bierzesz Clexane??
Tak się rozpisałyście o tych wózkach aż mi sie w głowie zakręciło...... Ja tam jeszcze nie wiem..
A może któraś z Was przed kupnem wózeczka myśli o jakichś kremach na rozstępy? A może któraś ma sprawdzone? Please podzielcie się spostrzeżeniami.

Finito dobrnęłam do końca uff.. trochę tego było :-D
Jeśli chodzi o witaminki te natal2 to z tego co mi sie obiło o uszy to nie mają w składzie żelaza ( któraś tu kiedyś pisała na forum) dlatego ja kupiłam ostatnio Feminatal Classic. Kosztuje 30zł a w opakowaniu jest 60 tabl. więc starcza na dwa miesiące.Można stosować od poczęcia do karmienia piersią.
Martynna, Addiena tak, tak :tak: to ja jeszcze biorę Clexane, Addiena to super że ty tylko jeszcze przez 2 tygodnie. Ja usłyszałam na ostatniej wizycie po wykryciu tego krwiaczka że na pewno "pobiorę Clexane do dwudziestego któregoś tygodnia a później zobaczymy". Tak więc przede mną perspektywa brania do końca ciąży ale czego się nie zniesie dla małego szczęścia... Martynnaa a ty z jakeigo powodu bierzesz Clexane??
Tak się rozpisałyście o tych wózkach aż mi sie w głowie zakręciło...... Ja tam jeszcze nie wiem..
A może któraś z Was przed kupnem wózeczka myśli o jakichś kremach na rozstępy? A może któraś ma sprawdzone? Please podzielcie się spostrzeżeniami.

Waris
ja biore zapobiegawczo,jak widzisz moje suwaczki ponizej mialam dwie straty,powod nie znany,tzn.pierwsza to pewnie niedopasowanie bialek jak to mowia bo serduszko nie pokazalo sie ,a druga nie wiadomo...nikt nie chce podjac sie diagnozy,badania nic nie wykazuja,aczkolwiek dwoch lekarzy u ktorych bylam uwaz ze powinnam miec zalozony szef na szyjke w 14 tyg.
Heparyne dostalam zapobiegawczo,niby gin do ktorej chodze prywatnie twierdzi ze mam gesta krew i naprawde wydaje mi sie ze mam ale dalsze badania nic nie mowia wiec w szpitalu gdzie bede rodzic zalecili odstawic zastrzyki....bo oni profilaktycznie to nie polecaja...nawet nie polecaja profilaktycznie brania progesterony na poczatku ciazy...

Addiena:dziekuje za odp
A mozesz mi powiedziec na jakies podstawie zalecono ci je brac czy mialas robione jakies badania?
Dziewczyna prosze dzielcie sie swoimi historiami jesli chodzi o branie prosgesteronu,heparyny oraz o skaracajaca sie szyjke macicy.Co dlaczego i po co.Za wszystkie info serdecznie dziekuje.

ja nie wiem ile miala moja szyjka w poprzedniej ciazy....ale odeszly mi nagle wody i kiedy lekarz mnie zobaczyl to powiedzial ze mam rozwarcie na 2cm a to swiadczy ze szyjka sie skrocila....sa opinie ze powinnam miec szew zalozony juz zanim sie skroci a sa zeby tylko obserwowac i nie wiem co robic,..kogo sluchac....

ja clexane mam zalecone ze wzgledu na stymulację jajników. Poza tym moj uklad krzepliwosci troche wariuje. Z tego co gin mowil, dziala tez przeciwporonnie. więc sie kluje bez mrugniecia okiem i jestem spokojniejsza.
Progesteron tez zażywam. Dokladnie utrogestan i zamierzam jeszcze brac. dziala lagodząco na macice, zapobiega skurczom.
Na twoim miejscu załozyłabym pessar od razu, nie czekala aż cos sie zacznie dziać. Szew zaklada się w narkozie, przy pessarze jest latwiej , a może zapobiec powtórzeniu sie tragedii.
Ja mam tez szyjke pod ścisla kontrolą, mialam na niej zabieg i moze sie róznie zachowywac. Poki co jest pieknie zamknieta, ale musze o siebie bardzo dbac. Z tego powodu bede miala CC.

czy kogoś mecza jeszcze nudnosci czy tylko mnie?

Mnie dzisiaj i na dodatek zgaga....bleeeee....skusilam sie na kawalek ciasta, choc nie mam ochoty na słodycze....to teraz mam kare hehehe

Addiena tak, tak :tak: to ja jeszcze biorę Clexane, Addiena to super że ty tylko jeszcze przez 2 tygodnie. Ja usłyszałam na ostatniej wizycie po wykryciu tego krwiaczka że na pewno "pobiorę Clexane do dwudziestego któregoś tygodnia a później zobaczymy".

tak mowił gin, ale ja jestem nieufna i jeszcze bede to konsultowala z innym. lepiej pobrac za dlugo, niż za krotko.
Ja od samego poczatku stosuje Mustelle....wcieram w UU i brzuch 2 razy dziennie.

doczytałam

snoopy - ja brałam *spam* już 2 razy, jest smaczny i działa!!

karamija - ja dziś sobie zamówiłam spodnie ciążowe 9większy rozmiar) i przeraziłam się jak zmierzyłam obwód uda... jeszcze niedawno tyle miałam w pasie... masakra jakaś, ale w każdej ciąży szło mi tak w tyłek i w uda

Ło matko ile można pisać ? Ledwo doczytalam i polowe tematów zapomnialam.
1. Wózek. To wielki problem. Mnie podoba sie phil&teds vibe ale nie kupowalabym do niego gondoli tylko cocoon który kładzie się na plasko rozlozony wozek. Kokon jest usztywniany. Mozna kupic go w dwoch rozmiarach mniejszym I wiekszym do 7 miesiecy powinno starczyc albo dłużej. Dla mnie ważne są duże koła , lekkość i kosz na zakupy.
2. Monitor oddechu tez kupię i lezaczek na pewno.
3. Rogal do spania- kojec motherhood. Mam go i jest super wygodny. Polecam. Z tej firmy zamierzam jeszcze kupić fasolke do karmienia dziecka lub kladzenia go .
4. Byłam na wyprzedaży w h& m i zakupilam spodnie jeansy takie legginsy czarne ciazowe z kieszeniami za 79,90 . Super są. I bluzeczke tez ciążowa.
5. Fajne to łóżeczko z dostawka ale chyba kupię zwykle białe z ikei. Bardzo ładne.I postawie obok naszego łóżka.
6. Nikt nie pisze o laktatorach a to bardzo ważna rzecz. Mnie uratował przed zastojem pokarmu i generalnie bardzo mi pomógł w życiu. Zamierzam nabyć elektryczny laktator Avent i sterylizator tez Avent .
7. Bujaczek. Bardzo ważna i potrzebna rzecz. Tez mi sie podoba ten fisher price i tez go zamierzam nabyć droga kupna.
Ciekawe czy pominelam jakiś temat:-)

W czwartek mam USG genetyczne i trzese gaciami.

reklama
Hej Dziewczyny,
wybaczie ale nie mam sily czytać wszystkiego:zawstydzona/y: padam z nog, troche dzisiaj porobiłam i tak mnie boli krzyż, ze zaraz umrę chyba:wściekła/y::-( straszny bol, nie mogę leżeć bo mi zle, jak chodze to zgięta, a jak siedze to chwile i zmiana pozycji:-( masakra

Do góry