reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

moze na oko?;-)

u nas w szpitalu jest jeden taki gin co potrafi stwierdzic na obchodzie rano, ze dziewczynie zwiekszyło sie rozwarcie czy skróciła szyjka, bez badania, tez tak na oko :tak:

reklama
Addiena:Addiena:dziekuje za odp
A mozesz mi powiedziec na jakies podstawie zalecono ci je brac czy mialas robione jakies badania? ja biore enoxaparin sodium 20mg/o.3mL(100mg/mL) co kolwiek to znaczy nazwa potoczna Lovenox czy cos takiego,p.s. ja mieszkam w usa wiec tu te nazwy sa inne
KamilaLublin:Dziekuje za odpowiedz.A czemu stwierdzili ze lepiej pessar a nie szef? czytalam rozne rzeczy na temat szfu i na temat pessara.Dziekuje za informacje/
Moja szyjka mierzona wczoraj na usg niby ok 3.9cm.Ale jest u mnie podejrzenie ze stracilam poprzednia ciaze w 18 tygodniu wlasnie przez skracajaca sie szyjke,niestety ktorej nikt nie monitorowal.Chcialabym pewnosc ze teraz tego unkne,ale zdania lekarzy sa podzielone.Nie wiem wogole czy w usa stosuja ta metode wiem ze daja jakies tabletki na wzmocnienie szyjki ale nie znam sie na tym.

Dziewczyna prosze dzielcie sie swoimi historiami jesli chodzi o branie prosgesteronu,heparyny oraz o skaracajaca sie szyjke macicy.Co dlaczego i po co.Za wszystkie info serdecznie dziekuje.

Jesli chodzi o szyjke macicy moj gin powiedzial ze standardowa i prawidlowa dlugosc to 5cm-3cm czyli mniej niz 3 to juz jakies moze byc zagrozenie,ale jesli historia nie wskazuje na takowe to nikt sobie z tego nic nie robi....ja nie wiem ile miala moja szyjka w poprzedniej ciazy....ale odeszly mi nagle wody i kiedy lekarz mnie zobaczyl to powiedzial ze mam rozwarcie na 2cm a to swiadczy ze szyjka sie skrocila....sa opinie ze powinnam miec szew zalozony juz zanim sie skroci a sa zeby tylko obserwowac i nie wiem co robic,..kogo sluchac....

Czy kto ma zlecony zastrzyk z PROGESTERONU,bo ja mam brac taki od 16 tyg ciazy.

Ostatnia edycja:
dziekuje za odp
A mozesz mi powiedziec na jakies podstawie zalecono ci je brac czy mialas robione jakies badania? ja biore enoxaparin sodium 20mg/o.3mL(100mg/mL) co kolwiek to znaczy nazwa potoczna Lovenox czy cos takiego,p.s. ja mieszkam w usa wiec tu te nazwy sa inne

reklama
Mnie nudności męczą raz na kilka dni i kończą się wymiotami.. po czym przechodzi na kilka dni itak w kółko..

Moja gin powiedziała.. " teraz już tego szycia się nie stosuje , lepszą i nowszą metodą jest pessar , takie kółko "

Do góry