reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
sunshine aylin dobrze mówi;)

niespodzianka ja też chciałam sztuczną właśnie światłowodową, ale du.pa! Może za rok przy małym smerfie M da się namówić! I zazdroszczę już choinki!

Polka też przespała całą noc do 6.00, po godzinie opowiadania bajek i wytrąbieniu herbaty zasneła znowu do 11.00;) Potem szalała, tańczyła...zero tempy tylko zawalona smarkami:/ Z koleżanką zrobiłymy dziewczyną wideokonferencje (bo P miała jechać dziś do swojej przyjaciółki). I tak z 45min. plotkowały o tym samym:p Upiekłyśmy ciasto misia czekoladowego, pranie, sprzątanie i dzień zleciał.

Ostatnia edycja:
Kasiek oby P. szybko katar przeszedł :)

Chwalę się Oliwki bombkami :)
te zrobiła sama (oprócz tej z kwiatkiem) :-) Zdjęcie0841.jpga to te z imieniemZdjęcie0842.jpgZdjęcie0843.jpgZdjęcie0844.jpgZdjęcie0845.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0841.jpg
    Zdjęcie0841.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 43
  • Zdjęcie0842.jpg
    Zdjęcie0842.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdjęcie0843.jpg
    Zdjęcie0843.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdjęcie0844.jpg
    Zdjęcie0844.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 39
  • Zdjęcie0845.jpg
    Zdjęcie0845.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 39
hejka,
az wpisałam w google co to za cudo ta choinka swiatłowodowa :) bo niby zona informatyka a sie nie zna :)
Ale juz wiem. I niby fajna ale mam pytanie - co bedzie jak sie swiateła psuje? Choinka do kosza? Bo teraz po prostu wymieniamy swiatełka i po krzyku.

Prezent od babci dla tysi mam - kuchnia plus komplet garnków. Teraz bede to 2 tyg wozic w bagażniku :)

Hej dziewczyny!!

Czytałam Was na bieżąco :-)

Kasiek mój też załapał katarzysko po pas... Pojechaliśmy na chrzciny a tam wszyscy z gilami, no i załapał,ale wapno, wit. C jakoś to rozgoniło. Dużo zdrówka dla Poli :-)

Sunshine salon rewelacja!! Więcej wiary w siebie i do dzieła :p

Asik bombki super :-) Zdolna ta Twoja córa :-) A te z imionkami też fajne:-)

Kurde i więcej nie pamiętam, następnym razem na kartkę sobie pozapisuje.
Wszystkim chorym, życzę dużo, dużo zdrówka!

U nas choinka sztuczna co roku i kolorowa. śmiałam się że w tym roku ubierzemy ją tylko u góry, bo w zeszłym młody nam ją całą rozebrał jeszcze przed świętami. Uwielbiam Boże Narodzenie. Mikołaj obszedł się z Szymkiem nawet łaskawie, zamiast jakiejś rózgi dostał prezenty :p My jakoś specjalnie na Mikołaja nie kupujemy, trochę owoców, słodyczy, dołożyliśmy mu autko co sobie wcześniej upatrzył chyba za 13 zł i to wszystko za to na Gwiazdkę dostanie traktorek na pedały z przyczepką. W weekend lecimy na zakupy przedświąteczne jakieś lampki bombki, część prezentów bo potem T. do Niemiec jedzie na 8-9 dni i wróci krótko przed świętami, a potem to wiadomo ludzi wszędzie full. Zastanawiamy się czy na wigilię do teściów, czy sami sobie zrobimy. Za specjalnie nie chce mi się iść do teściów bo szwagierka z dziećmi będzie i tylko kupa cyrku wyjdzie, no, ale z drugiej strony im więcej ludzi tym weselej.

Mooni witaj:) Ja chce swojego w weekend zagonic do sciągniecia zaslon i powieszenia wypranych...mam nadzieje ze sie uda;p Tez mam nadzieje ze u mlodej wapno i wit.C zalatwią sprawe. Widze poprawe:)

Aylin nie mam pojecia. Pocieszam sie sie siorka ma swiatlowodowa juz 6rok i dziala non stop:) Tych swiatlowodow nie widac. Wyglada jak normalna zielona-przynajmniej jej model:) Wiec jak za X lat zepsuje sie to bylaby zwykla sztuczna. No ale to i tak moze za rok bo M musi miec zywą. Ps.20kropli cebionu odpowida zaledwie 100mg kwasu askorbowego.

Asik cudne sa...z mikolajem wymiatają:)

Umylam dzis trzy okna. Jutro tarasowe, pojutrze gore i ogarne je jednak przed swietami:) Jakos w czw stuknie 35tc ale brzuch stanąl i nie przeszkadza. Pewnie jak z P znowu po 36 ruszy...a juz martwilam sie ze bede sie toczyc. Jednak waga i tak wyzsza niz w pierwszej ciazy. Hehe licze ze przy dwojce szybko zrzuce;p

U nas choinka sztuczna co roku i kolorowa. śmiałam się że w tym roku ubierzemy ją tylko u góry, bo w zeszłym młody nam ją całą rozebrał jeszcze przed świętami. Uwielbiam Boże Narodzenie. Mikołaj obszedł się z Szymkiem nawet łaskawie, zamiast jakiejś rózgi dostał prezenty :p My jakoś specjalnie na Mikołaja nie kupujemy, trochę owoców, słodyczy, dołożyliśmy mu autko co sobie wcześniej upatrzył chyba za 13 zł i to wszystko za to na Gwiazdkę dostanie traktorek na pedały z przyczepką. W weekend lecimy na zakupy przedświąteczne jakieś lampki bombki, część prezentów bo potem T. do Niemiec jedzie na 8-9 dni i wróci krótko przed świętami, a potem to wiadomo ludzi wszędzie full. Zastanawiamy się czy na wigilię do teściów, czy sami sobie zrobimy. Za specjalnie nie chce mi się iść do teściów bo szwagierka z dziećmi będzie i tylko kupa cyrku wyjdzie, no, ale z drugiej strony im więcej ludzi tym weselej.

u nas też kolorowa. Ale w starannie wybrane kollory hehe. Ale zastanawiam sie czy ja w tym roku ubrac w szklane bańki czy odpuścić. Młoda juz słucha wiec pewnie zaryzykuje.

Mooni witaj:) Ja chce swojego w weekend zagonic do sciągniecia zaslon i powieszenia wypranych...mam nadzieje ze sie uda;p Tez mam nadzieje ze u mlodej wapno i wit.C zalatwią sprawe. Widze poprawe:)

Aylin nie mam pojecia. Pocieszam sie sie siorka ma swiatlowodowa juz 6rok i dziala non stop:) Tych swiatlowodow nie widac. Wyglada jak normalna zielona-przynajmniej jej model:) Wiec jak za X lat zepsuje sie to bylaby zwykla sztuczna. No ale to i tak moze za rok bo M musi miec zywą. Ps.20kropli cebionu odpowida zaledwie 100mg kwasu askorbowego.

Asik cudne sa...z mikolajem wymiatają:)

Umylam dzis trzy okna. Jutro tarasowe, pojutrze gore i ogarne je jednak przed swietami:) Jakos w czw stuknie 35tc ale brzuch stanąl i nie przeszkadza. Pewnie jak z P znowu po 36 ruszy...a juz martwilam sie ze bede sie toczyc. Jednak waga i tak wyzsza niz w pierwszej ciazy. Hehe licze ze przy dwojce szybko zrzuce;p

ja mam w nosie mysie okien. Niech beda brudne - umyte w zwiazku z budową obok beda i tak jeden dzień :) wiec umyje sobie przed porodem. W celu wywołania porodu :) A co do brzucha.. no cóz stopy jeszcze widze ale juz wywaliło mi dość porządnie :) Al dzieki temu wczoraj jak byłam kołdre oglądac to zostałam obsłuzona poza kolejką hehe

Nie miałam dziś pomysłu na obiad a że zostało z wczoraj ziemniaków to są kopytka :) niby nic specjalnego a wszyscy zadowoleni :)

Aylin też zawsze chowamy prezenty w bagażniku:-D ja z młodym w ciąży zemdlałam stojąc w kolejce (w sylwestra) w osiedlowym sklepie. Później byłam już obsługiwana bez kolejki

Mooni zdrówka dla młodego. U nas też mega kolorowa choinka co roku.

Kasiekz nie przejmuj sie wagą, po porodzie szybko zrzucisz przy dwójce dzieciaków :)

asik kocham kopytka:D

aylin są plusy dużego brzucha:p Co do bombek to ja w zeszłym roku miałam szklane i mloda nic nie ruszała. Żadnych ozdób, naklejek na szybach itp. A w tym roku wsio ją interesuje, ozdobna mała choinka na stole, świeczka świteczna, lampki, naklejki z bałwanem na szybie...tylko chodzi i ściąga, przekłada, ustawia po swojemu...ciekawe jak z choinką będzie:baffled:

Przyszedł w końcu czajnik. Głośno chodzi, ale sprawnie i piękny. Toster bomba;) Jeszcze tylko suszarka musi zniknąć z przedpokoju:D Był gościu od naprawy, naprawił...wyprałam ciuszki dla Nikosia, włączam a tu coś trze! Gościu chyba czegoś nie dokręcił! Aaaaaa...dobrze że nie je.bla!

Ja mam brak pomysłu na zupy dla młodej od kiedy jadłaby tylko jarzynówkę (z mega ilością zielonego groszku) lub barszcz ukraiński. Nic innego nie chce. Jutro planowałam gulasz z kaszą, ale raczej przeniosę ten pomysl na pt.

reklama
Witam,

Aylin tak piszesz o swoim brzuszku ale nam go nie pokażesz?! ;-)

Sunshine super. Zdolna kobietka z Ciebie tak jak piszą Dziewczyny :tak:
choinka świetna. Wy w tym roku zostajecie w domu, co nie?
Ach ja troche żałuje ze sie zdecydowałam na Polskę ale z drugiej strony doczekać sie nie moge - sama siebie nie rozumiem, masakra.

Kasiek zdrowia dla Poli. U nas dzisiaj Kuba zdecydowanie lepiej, wczoraj była tragedia. Mam nadzieje, ze u Poli to "tylko" przeziębienie.

asik śliczne bombki, podobają mi się

Do góry