reklama
andzia1980
Fanka BB :)
Aylin ja to już chyba z 7-8 razy piłam PP i pewnie jeszcze mnie czeka :///
Niepsodzinka ja nie wychodzę chyba ze w lecie
Co do lekarzy i kolejek- ja do tej pory chodziłam prywatnie, teraz postanowiłam korzystac z tego co mi sie należy zobaczymy na ile mi cierpliwości starczy (
Iwon ??? a Ty na Sieprniówkach sie pojawiłas to moze i do nas wrócisz ??
Kasienka u nas do pediatry to idziesz miedzy 8- 18, poczekasz najwyzej pół h io jesteś przyjęta - tyle przynajmniej dobrego.
A co tam u Was gorzej ze do lekarza sie wybierasz ???
Hatszept to jak juz mokry kaszel to jesteście na dobrej drodze a nie da sie takm zebyście cąły czas tego samego lekarza zamawiali?? bo takie zmienianie leków co chwilę rzczywiscie nie ma sensu (
Niepsodzinka ja nie wychodzę chyba ze w lecie
Co do lekarzy i kolejek- ja do tej pory chodziłam prywatnie, teraz postanowiłam korzystac z tego co mi sie należy zobaczymy na ile mi cierpliwości starczy (
Iwon ??? a Ty na Sieprniówkach sie pojawiłas to moze i do nas wrócisz ??
Kasienka u nas do pediatry to idziesz miedzy 8- 18, poczekasz najwyzej pół h io jesteś przyjęta - tyle przynajmniej dobrego.
A co tam u Was gorzej ze do lekarza sie wybierasz ???
Hatszept to jak juz mokry kaszel to jesteście na dobrej drodze a nie da sie takm zebyście cąły czas tego samego lekarza zamawiali?? bo takie zmienianie leków co chwilę rzczywiscie nie ma sensu (
Kasienka_
Andzia mialam przyjsc na kontrole ucha Nikosia bo na to ucho nie dostal antybiotyku ... ale chyba dobrze bo cos czuje ze to ucho od 5 gornej lewej a wlasnie lewe go bolalo ... a 5 sie przebija ... a mala osluchac bo dycha jak gruzlik w nocy ... no i jej to 3 jedynki jeszcze ida :|
Alijenka 100% normy
Aylin zdrowka dla Tysi ... a jak u Was z chorobami przy braniu tej wit. C i zlobku ?
Niespodzianka teraz taka pogoda deszczowa to chyba gorsza niz siedzenie w domu ... choc ja to nie wiem bo mi teraz choruja
Hatszept toDaria umie tak na zawolanie odkaszlnac?
Moni wena wroci oby jak najszybciej
Alijenka 100% normy
Aylin zdrowka dla Tysi ... a jak u Was z chorobami przy braniu tej wit. C i zlobku ?
Niespodzianka teraz taka pogoda deszczowa to chyba gorsza niz siedzenie w domu ... choc ja to nie wiem bo mi teraz choruja
Hatszept toDaria umie tak na zawolanie odkaszlnac?
Moni wena wroci oby jak najszybciej
Sunshine6
Przeczytalam
Moja ma to samo z tymi drzemkami, wlasciwie to juz od miesiaca ich nie ma a taki z niej spioch byl! oczywiscie spiaca jest ale polozyc sie nie chce, ale jak jedzimmy samochodem to zasypia I jak zasnie w drodze powrotnej to Pe ja przeniesie I spi dalej 2h!!! Wspolczuje dnia z maruda u nas ciag dalszy.... nie ten kolor kubka, lyzki...... nie pasuje..... itp
Normalka moj to juz ma mega wprawe w tym ale ja od razu sie rozlaczam, cisza dziala zbawiennie
W takim razie gratulacje i zycze grzecznej dziewczynki tym razem :-)
na zdrowko!!! to ze z koleznka to rozumiem ale sama?...... :*
poszedl na lunch najlepszego :* I nie zosc sie to urodzie szkodzi ;-)
Pewnie po golabkach.... a na serio zdrowka dla Martysi
Hatszept- zdrowka dla Was
Alijenka a Ty kobieto co tak milczysz? Dobrze ze Nataszka juz lepiej sie czuje
Andzia- o fak!!! czekac do lekarza I sie nie doczekac bo miejsca brak, co za porazka..... nie wyobrazam sobie tego teraz...... a przeciez kiedys tak bylo.....
Kasienka- bylabym Ci wdzieczna gdybys przelala mi swoja wiedze ws inhalatorow na priv.... mysle ze taki sprzet w domu sieprzyda :*
Aylin/Kasiek- przyszla do mnie paczka z PL razm z Vit C :-) teraz tylko jak to pic? codziennie? w jakich ilosciach?
Moj maz znowu w delegacji od dzis i caly nastepny tydzien...... znowu sama z glutem.... echhhhh damy rade
Wczoraj myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok. Normalnie sobie tabletki ziolowe zaaplikowalam na uspokojenie, bo mlody mial chyba apogeum buntu dwulatka. Caly dzien w pizamie, nic zdrowego jesc nie chcial - co chwila krzyczal o ziziaka (lizak), a jak mu nie chcialam dac to dziki ryk. Proba ubrania - dziki ryk, proba umycia zebow - wrzask, proba posprzatania klockow - histeria. Na szczescie dzisiaj juz lepiej - wstal z usmiechem i oby mu zostalo.
Poza tym powoli rezygnuje z drzemki. Tzn jest w takim etapie przejsciowym, ze bez drzemki mu sie wlacza mega maruda o 17 i chetnie by sie polozyl (ale juz za pozno), a o 12, 13, 14 (kiedy moze spac bez przeszkod) to dla niego za wczesnie.
Jesli chodzi o wozki to wlasnie kolezanka baaaaardzo chwalila ten phil and teds. Mowila tez, ze warto sie rozejrzec na angielskim ebayu, bo czasem taniej.
Moja ma to samo z tymi drzemkami, wlasciwie to juz od miesiaca ich nie ma a taki z niej spioch byl! oczywiscie spiaca jest ale polozyc sie nie chce, ale jak jedzimmy samochodem to zasypia I jak zasnie w drodze powrotnej to Pe ja przeniesie I spi dalej 2h!!! Wspolczuje dnia z maruda u nas ciag dalszy.... nie ten kolor kubka, lyzki...... nie pasuje..... itp
Mam mega nerwa na męża!!! Kuźwa nawet przez tel potrafi mnie wyprowadzić z równowagi
Normalka moj to juz ma mega wprawe w tym ale ja od razu sie rozlaczam, cisza dziala zbawiennie
A w ogóle to dziewczynka potwierdzona Śliczności moje rozwija sie ok.
W takim razie gratulacje i zycze grzecznej dziewczynki tym razem :-)
Hatszept - można nie zauważyć tego ja np od 3 dni nie mogłam pasty do zębów znaleźć. Mylam tysiowa. A moja stala zaraz obok... Wiec w moim stanie ten drobny napis mógłby umknąć
Ja drugi wieczór z rzędu pije wino, wczoraj z przyjaciółką na skype, a dziś sama....
Buziaczki dla Was.
na zdrowko!!! to ze z koleznka to rozumiem ale sama?...... :*
a ja się pytam gdzie jest mój post? tyle się napisałam i wyżaliłam i nie ma! idę spać, bo goście wyszli (dziś imieniny choć nie obchodzę to przyplątali się).
poszedl na lunch najlepszego :* I nie zosc sie to urodzie szkodzi ;-)
Dzwonili ze zlobka. Tys juz 2 raz przeczyscilo i boli ja brzuszek
Pewnie po golabkach.... a na serio zdrowka dla Martysi
Hatszept- zdrowka dla Was
Alijenka a Ty kobieto co tak milczysz? Dobrze ze Nataszka juz lepiej sie czuje
Andzia- o fak!!! czekac do lekarza I sie nie doczekac bo miejsca brak, co za porazka..... nie wyobrazam sobie tego teraz...... a przeciez kiedys tak bylo.....
Kasienka- bylabym Ci wdzieczna gdybys przelala mi swoja wiedze ws inhalatorow na priv.... mysle ze taki sprzet w domu sieprzyda :*
Aylin/Kasiek- przyszla do mnie paczka z PL razm z Vit C :-) teraz tylko jak to pic? codziennie? w jakich ilosciach?
Moj maz znowu w delegacji od dzis i caly nastepny tydzien...... znowu sama z glutem.... echhhhh damy rade
Kasienka_
Na forum tez wkleje Nebulizacja.pl - Na co zwrócić uwagę kupując inhalator?
bardzo ciekawa strona jesli chodzi wlasnie o nebulizacje
bardzo ciekawa strona jesli chodzi wlasnie o nebulizacje
Sunshine - a ile brać
A ciul to wie tak naprawdę bo zalezy od każdego organizmu. Jak przedawkujesz to spędzisz chwile w wc i bedziesz wiedzec ze za duzo Ja i Tyska pijemy po płaskiej łyżeczce na szklankę (taką duża z 400 ml) wody. Ale mój maż równo 2 h po wypiciu tej dawki poleciał do wc, jak mu zmniejszyłam o połowe to to samo. Wiec dla niego to 1/4 łyzeczki i jest ok.
Witamina C lewoskrętna kwas L-askorbinowy tanio i działa! | Akademia Witalności
A co do pecha.... wyszłam z badnia glukozy i okzało sie ze mam kapcia na 2 przednich kołach... ja sie chyba połoze pod kołderka i do konca tygodnia nie bede wychodzić z domu.....
A ciul to wie tak naprawdę bo zalezy od każdego organizmu. Jak przedawkujesz to spędzisz chwile w wc i bedziesz wiedzec ze za duzo Ja i Tyska pijemy po płaskiej łyżeczce na szklankę (taką duża z 400 ml) wody. Ale mój maż równo 2 h po wypiciu tej dawki poleciał do wc, jak mu zmniejszyłam o połowe to to samo. Wiec dla niego to 1/4 łyzeczki i jest ok.
Witamina C lewoskrętna kwas L-askorbinowy tanio i działa! | Akademia Witalności
A co do pecha.... wyszłam z badnia glukozy i okzało sie ze mam kapcia na 2 przednich kołach... ja sie chyba połoze pod kołderka i do konca tygodnia nie bede wychodzić z domu.....
Kasienka_
Aylin a widzialas to ?
Odtruwające działanie witaminy C | Akademia Witalności
a dokladniej chodzi mi o ten punkt
dlaczego do spożywania witaminy C lepiej nie przystępować z marszu i jak się do tego przygotować, aby sobie nie zaszkodzić powodując niedobory minerałów, lecz zamiast tegołatwo i bezpiecznie osiągnąć maksymalne korzyści z jej dobroczynnego działania (dotyczy to ludzi zdrowych jak również w przypadku rozmaitych dolegliwości)?
niby jest odp ale w tym opracowanie za 20zł, i ja sie zestresowalam zeby dzieciakom nie zaszkodzic
Odtruwające działanie witaminy C | Akademia Witalności
a dokladniej chodzi mi o ten punkt
dlaczego do spożywania witaminy C lepiej nie przystępować z marszu i jak się do tego przygotować, aby sobie nie zaszkodzić powodując niedobory minerałów, lecz zamiast tegołatwo i bezpiecznie osiągnąć maksymalne korzyści z jej dobroczynnego działania (dotyczy to ludzi zdrowych jak również w przypadku rozmaitych dolegliwości)?
niby jest odp ale w tym opracowanie za 20zł, i ja sie zestresowalam zeby dzieciakom nie zaszkodzic
kasiekz
Mnie i moje rodzenstwo mama szprycowala od niemowlaka wit.C kazdej zimy i jak wiecie zadne z nas nie chorowalo. Siorka poszla do przedszkola jako 2,5latka i nawet kataru nie lapala. O mnie wiecie Nie ma jak zaszkodzic. Setki badan-wit.C wysikyjemy Zeby sobie zaszkodzic trzeba byloby przez dluzszy czas przyjmowac mega konskie dawki. A to ostatnie to zdanie nefrolog z wroclawskiego szpitala
Nie pamietam co komu bo jestesmy na spacerze
Sunshine ja biore lyzke na szklanke/kubek wody-zalezy do czego sobie wsypie wiec jak Aylin
Nie pamietam co komu bo jestesmy na spacerze
Sunshine ja biore lyzke na szklanke/kubek wody-zalezy do czego sobie wsypie wiec jak Aylin
Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka_
znalazlam to opracowanie
http://colway.net.pl/media/attachment/Witamina_C.pdf
Z literatury wynika, że askrobinian dzięki
swojej budowie chemicznej wiąże następujące pierwiastki: najpierw ołów, potem
rtęć, potem arsen, potem kadm, potem nikiel, potem wapń, potem miedź, potem
magnez, a następnie cynk.
Zatem wszystkie te pierwiastki mogą być w sposób wzmożony usuwane z organizmu
przez witaminę C. I jeśli bierzesz witaminę C w celu związania toksycznych metali i
usunięcia ich z ciała możesz używać form witaminy C, które są zbuforowane
potasem, wapniem, magnezem i cynkiem, to cztery główne minerały których ciało
potrzebuje aby zbuforować i dostarczysz je organizmowi albo pod postacią
askorbinianu albo suplementu lub przez dietę w tym samym czasie gdy bierzesz
terapeutyczne ilości witaminy C aby usunąć metale ciężkie.
Bo w międzyczasie gdy będziesz usuwać toksyczne metale będziesz usuwać także i
te cztery pierwiastki. Dlatego my używamy zbuforowane formy askorbinianu
(zbuforowane tymi czterema pierwiastkami) i chcemy zalkalizować pacjentów
poprzez przyjmowanie bardziej buforującego pożywienia i suplementów aby trzymać
ich organizm zalkalizowany.
Jeśli chodzi o kliniczne zastosowanie askorbinianu: jakie są indywidualne
zapotrzebowania na jakie ilości witaminy C. Witamina C może powodować znaczący
dyskomfort jelitowy: wzdęcia, gazy, należy w tym wypadku poinstruować pacjenta
o zaprzestaniu podawania witaminy C i potraktować kalibrację witaminy C jako
pomocny sygnał w rozpoznaniu zaburzeń jelitowych.
3. Jeśli nasz organizm jest zakwaszony należy najpierw go zalkalizować pełną
warzyw i owoców dietą, przez co m.in. zostaną odbudowane zapasy minerałów
grających rolę synergentów, mających wpływ przebieg detoksu. Mocz
powinien mieć pH 6,5-7,5 (lepiej wyższe niż niższe). Im mniej będziemy mieć
zapasów wapnia, magnezu i cynku, tym większe prawdopodobieństwo, że
witamina C oprócz toksycznych metali zwiąże i wydali z naszego ustroju te
skromne ilości "dobrych" buforujących minerałów, które mamy.
Dlatego tak ważne jest mieć ich spory zapas w ustroju. Im większy nasz
zapas, tym pH moczu staje się wyższe (ustrój wydala ich nadmiar).
ale ja mysle ze z tymi brakami mineralow to nie tylko odtruwanie ale ogolnie takie sporsze zazywanie tej witainy
http://colway.net.pl/media/attachment/Witamina_C.pdf
Z literatury wynika, że askrobinian dzięki
swojej budowie chemicznej wiąże następujące pierwiastki: najpierw ołów, potem
rtęć, potem arsen, potem kadm, potem nikiel, potem wapń, potem miedź, potem
magnez, a następnie cynk.
Zatem wszystkie te pierwiastki mogą być w sposób wzmożony usuwane z organizmu
przez witaminę C. I jeśli bierzesz witaminę C w celu związania toksycznych metali i
usunięcia ich z ciała możesz używać form witaminy C, które są zbuforowane
potasem, wapniem, magnezem i cynkiem, to cztery główne minerały których ciało
potrzebuje aby zbuforować i dostarczysz je organizmowi albo pod postacią
askorbinianu albo suplementu lub przez dietę w tym samym czasie gdy bierzesz
terapeutyczne ilości witaminy C aby usunąć metale ciężkie.
Bo w międzyczasie gdy będziesz usuwać toksyczne metale będziesz usuwać także i
te cztery pierwiastki. Dlatego my używamy zbuforowane formy askorbinianu
(zbuforowane tymi czterema pierwiastkami) i chcemy zalkalizować pacjentów
poprzez przyjmowanie bardziej buforującego pożywienia i suplementów aby trzymać
ich organizm zalkalizowany.
3. Jeśli nasz organizm jest zakwaszony należy najpierw go zalkalizować pełną
warzyw i owoców dietą, przez co m.in. zostaną odbudowane zapasy minerałów
grających rolę synergentów, mających wpływ przebieg detoksu. Mocz
powinien mieć pH 6,5-7,5 (lepiej wyższe niż niższe). Im mniej będziemy mieć
zapasów wapnia, magnezu i cynku, tym większe prawdopodobieństwo, że
witamina C oprócz toksycznych metali zwiąże i wydali z naszego ustroju te
skromne ilości "dobrych" buforujących minerałów, które mamy.
Dlatego tak ważne jest mieć ich spory zapas w ustroju. Im większy nasz
zapas, tym pH moczu staje się wyższe (ustrój wydala ich nadmiar).
ale ja mysle ze z tymi brakami mineralow to nie tylko odtruwanie ale ogolnie takie sporsze zazywanie tej witainy
Ostatnia edycja: