reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aylin ja to już chyba z 7-8 razy piłam :pPP i pewnie jeszcze mnie czeka :///

Niepsodzinka ja nie wychodzę chyba ze w lecie

Co do lekarzy i kolejek- ja do tej pory chodziłam prywatnie, teraz postanowiłam korzystac z tego co mi sie należy :p zobaczymy na ile mi cierpliwości starczy :((

Iwon ??? a Ty na Sieprniówkach sie pojawiłas to moze i do nas wrócisz ??

Kasienka u nas do pediatry to idziesz miedzy 8- 18, poczekasz najwyzej pół h io jesteś przyjęta - tyle przynajmniej dobrego.
A co tam u Was gorzej ze do lekarza sie wybierasz ???

Hatszept to jak juz mokry kaszel to jesteście na dobrej drodze :) a nie da sie takm zebyście cąły czas tego samego lekarza zamawiali?? bo takie zmienianie leków co chwilę rzczywiscie nie ma sensu :((

Andzia mialam przyjsc na kontrole ucha Nikosia bo na to ucho nie dostal antybiotyku ... ale chyba dobrze bo cos czuje ze to ucho od 5 gornej lewej a wlasnie lewe go bolalo ... a 5 sie przebija ... a mala osluchac bo dycha jak gruzlik w nocy ... no i jej to 3 jedynki jeszcze ida :|

Alijenka 100% normy :p

Aylin zdrowka dla Tysi ... a jak u Was z chorobami przy braniu tej wit. C i zlobku ?

Niespodzianka teraz taka pogoda deszczowa to chyba gorsza niz siedzenie w domu ... choc ja to nie wiem bo mi teraz choruja :p

Hatszept
toDaria umie tak na zawolanie odkaszlnac?
Moni​ wena wroci :) oby jak najszybciej

Przeczytalam :happy:

Wczoraj myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok. Normalnie sobie tabletki ziolowe zaaplikowalam na uspokojenie, bo mlody mial chyba apogeum buntu dwulatka. Caly dzien w pizamie, nic zdrowego jesc nie chcial - co chwila krzyczal o ziziaka (lizak), a jak mu nie chcialam dac to dziki ryk. Proba ubrania - dziki ryk, proba umycia zebow - wrzask, proba posprzatania klockow - histeria. Na szczescie dzisiaj juz lepiej - wstal z usmiechem i oby mu zostalo.
Poza tym powoli rezygnuje z drzemki. Tzn jest w takim etapie przejsciowym, ze bez drzemki mu sie wlacza mega maruda o 17 i chetnie by sie polozyl (ale juz za pozno), a o 12, 13, 14 (kiedy moze spac bez przeszkod) to dla niego za wczesnie.

Jesli chodzi o wozki to wlasnie kolezanka baaaaardzo chwalila ten phil and teds. Mowila tez, ze warto sie rozejrzec na angielskim ebayu, bo czasem taniej.

Moja ma to samo z tymi drzemkami, wlasciwie to juz od miesiaca ich nie ma a taki z niej spioch byl! oczywiscie spiaca jest ale polozyc sie nie chce, ale jak jedzimmy samochodem to zasypia I jak zasnie w drodze powrotnej to Pe ja przeniesie I spi dalej 2h!!! :confused2::szok::-D Wspolczuje dnia z maruda u nas ciag dalszy.... nie ten kolor kubka, lyzki...... nie pasuje..... itp
Mam mega nerwa na męża!!! Kuźwa nawet przez tel potrafi mnie wyprowadzić z równowagi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Normalka moj to juz ma mega wprawe w tym ale ja od razu sie rozlaczam, cisza dziala zbawiennie :)

A w ogóle to dziewczynka potwierdzona :) Śliczności moje rozwija sie ok.

W takim razie gratulacje i zycze grzecznej dziewczynki tym razem :-p:-)

Hatszept - można nie zauważyć tego :) ja np od 3 dni nie mogłam pasty do zębów znaleźć. Mylam tysiowa. A moja stala zaraz obok... Wiec w moim stanie ten drobny napis mógłby umknąć :)

:-D:-D:rofl2::-D

Ja drugi wieczór z rzędu pije wino, wczoraj z przyjaciółką na skype, a dziś sama....
Buziaczki dla Was.

na zdrowko!!! to ze z koleznka to rozumiem ale sama?...... :*

a ja się pytam gdzie jest mój post? tyle się napisałam i wyżaliłam i nie ma! idę spać, bo goście wyszli (dziś imieniny choć nie obchodzę to przyplątali się).

poszedl na lunch :-p najlepszego :* I nie zosc sie to urodzie szkodzi ;-)

Dzwonili ze zlobka. Tys juz 2 raz przeczyscilo i boli ja brzuszek

Pewnie po golabkach.... :-p a na serio zdrowka dla Martysi :tak:

Hatszept- zdrowka dla Was :tak:
Alijenka a Ty kobieto co tak milczysz? Dobrze ze Nataszka juz lepiej sie czuje:tak:

Andzia- o fak!!! czekac do lekarza I sie nie doczekac bo miejsca brak, co za porazka..... nie wyobrazam sobie tego teraz...... a przeciez kiedys tak bylo.....

Kasienka- bylabym Ci wdzieczna gdybys przelala mi swoja wiedze ws inhalatorow na priv.... mysle ze taki sprzet w domu sieprzyda :*

Aylin/Kasiek- przyszla do mnie paczka z PL razm z Vit C :-) teraz tylko jak to pic? codziennie? w jakich ilosciach?

Moj maz znowu w delegacji od dzis i caly nastepny tydzien...... znowu sama z glutem.... echhhhh damy rade :confused2:

Kasienka młoda od wrzesnia do zloba. Vit c pijemy od poczatku listopada. Jak na razie nie choruje. Co najwyzej katarek.

Sunshine - najlepiej codziennie a przy przeziębieniu pijesz po prostu więcej.

Sunshine - a ile brać
A ciul to wie tak naprawdę bo zalezy od każdego organizmu. Jak przedawkujesz to spędzisz chwile w wc i bedziesz wiedzec ze za duzo :) Ja i Tyska pijemy po płaskiej łyżeczce na szklankę (taką duża z 400 ml) wody. Ale mój maż równo 2 h po wypiciu tej dawki poleciał do wc, jak mu zmniejszyłam o połowe to to samo. Wiec dla niego to 1/4 łyzeczki i jest ok.

Witamina C lewoskrętna kwas L-askorbinowy tanio i działa! | Akademia Witalności

A co do pecha.... wyszłam z badnia glukozy i okzało sie ze mam kapcia na 2 przednich kołach... ja sie chyba połoze pod kołderka i do konca tygodnia nie bede wychodzić z domu.....

Aylin a widzialas to ?
Odtruwające działanie witaminy C | Akademia Witalności
a dokladniej chodzi mi o ten punkt

dlaczego do spożywania witaminy C lepiej nie przystępować z marszu i jak się do tego przygotować, aby sobie nie zaszkodzić powodując niedobory minerałów, lecz zamiast tegołatwo i bezpiecznie osiągnąć maksymalne korzyści z jej dobroczynnego działania (dotyczy to ludzi zdrowych jak również w przypadku rozmaitych dolegliwości)?

niby jest odp ale w tym opracowanie za 20zł, i ja sie zestresowalam zeby dzieciakom nie zaszkodzic

Mnie i moje rodzenstwo mama szprycowala od niemowlaka wit.C kazdej zimy i jak wiecie zadne z nas nie chorowalo. Siorka poszla do przedszkola jako 2,5latka i nawet kataru nie lapala. O mnie wiecie:) Nie ma jak zaszkodzic. Setki badan-wit.C wysikyjemy:) Zeby sobie zaszkodzic trzeba byloby przez dluzszy czas przyjmowac mega konskie dawki. A to ostatnie to zdanie nefrolog z wroclawskiego szpitala:)

Nie pamietam co komu bo jestesmy na spacerze:)

Sunshine ja biore lyzke na szklanke/kubek wody-zalezy do czego sobie wsypie wiec jak Aylin:)

Ostatnia edycja:
reklama
znalazlam to opracowanie
http://colway.net.pl/media/attachment/Witamina_C.pdf

Z literatury wynika, że askrobinian dzięki
swojej budowie chemicznej wiąże następujące pierwiastki: najpierw ołów, potem
rtęć, potem arsen, potem kadm, potem nikiel, potem wapń, potem miedź, potem
magnez, a następnie cynk.
Zatem wszystkie te pierwiastki mogą być w sposób wzmożony usuwane z organizmu
przez witaminę C. I jeśli bierzesz witaminę C w celu związania toksycznych metali i
usunięcia ich z ciała możesz używać form witaminy C, które są zbuforowane
potasem, wapniem, magnezem i cynkiem, to cztery główne minerały których ciało
potrzebuje aby zbuforować i dostarczysz je organizmowi albo pod postacią
askorbinianu albo suplementu lub przez dietę w tym samym czasie gdy bierzesz
terapeutyczne ilości witaminy C aby usunąć metale ciężkie.
Bo w międzyczasie gdy będziesz usuwać toksyczne metale będziesz usuwać także i
te cztery pierwiastki. Dlatego my używamy zbuforowane formy askorbinianu
(zbuforowane tymi czterema pierwiastkami) i chcemy zalkalizować pacjentów
poprzez przyjmowanie bardziej buforującego pożywienia i suplementów aby trzymać
ich organizm zalkalizowany.

Jeśli chodzi o kliniczne zastosowanie askorbinianu: jakie są indywidualne
zapotrzebowania na jakie ilości witaminy C. Witamina C może powodować znaczący
dyskomfort jelitowy: wzdęcia, gazy, należy w tym wypadku poinstruować pacjenta
o zaprzestaniu podawania witaminy C i potraktować kalibrację witaminy C jako
pomocny sygnał w rozpoznaniu zaburzeń jelitowych.

Jeśli chodzi o kliniczne zastosowanie askorbinianu: jakie są indywidualne
zapotrzebowania na jakie ilości witaminy C. Witamina C może powodować znaczący
dyskomfort jelitowy: wzdęcia, gazy, należy w tym wypadku poinstruować pacjenta
o zaprzestaniu podawania witaminy C i potraktować kalibrację witaminy C jako
pomocny sygnał w rozpoznaniu zaburzeń jelitowych.

3. Jeśli nasz organizm jest zakwaszony należy najpierw go zalkalizować pełną
warzyw i owoców dietą, przez co m.in. zostaną odbudowane zapasy minerałów
grających rolę synergentów, mających wpływ przebieg detoksu. Mocz
powinien mieć pH 6,5-7,5 (lepiej wyższe niż niższe). Im mniej będziemy mieć
zapasów wapnia, magnezu i cynku, tym większe prawdopodobieństwo, że
witamina C oprócz toksycznych metali zwiąże i wydali z naszego ustroju te
skromne ilości "dobrych" buforujących minerałów, które mamy.
Dlatego tak ważne jest mieć ich spory zapas w ustroju. Im większy nasz
zapas, tym pH moczu staje się wyższe (ustrój wydala ich nadmiar).

ale ja mysle ze z tymi brakami mineralow to nie tylko odtruwanie ale ogolnie takie sporsze zazywanie tej witainy

Ostatnia edycja:
Do góry