reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej lasencje :)
mówiłyście ze forum umiera i co - ozyło :) Jeszcze jakby ujawiły sie wszystekie te co podczytują to w ogóle było by super :)

aylin u mojej sąsiadki ala, ula, ela, iza:D U mnie miała być Nikusia, więc będzie męska forma. Gorzej z Jagodą:D

Jagód :) myslisz ze nie przejdzie? :)

Moze cie zainteresuje w zwiazku z chorobami chlopakow - przeczytalam tylko fragmenty ale moze znajdziesz jakies ciekawe informacje
"Zamień chemię na jedzenie". Julita Bator najpierw wyleczyła dzieci, teraz napisała książkę o tym, czym się trujemy | NaTemat.pl

.

czytałam. My juz od dłuzeszgo czasu kupujemy to co najmniej przetworzone. Nie zawsze sie da niestety.
chodź przyznam ze ostatnio kupiłam z premedytacją miód prod made in china - do piernika. I tak podgrzany wielokrotnie traci własciwiści całe, wiec mi nie zalezało

Po ginie. Wsio OK, mlody w koncu glową w dol. Drobny chlopina bedzie mial ok. 3kg (P 2900). W polowie grudnia wystawi zaswiadczenie na cc. Mam tylko nic nie podnosic bo mlody zakrywa glową juz cale ujscie szyjki.

a teraz ile waży? Moze mu sie jeszcze odmienic i przypakuje na koniec :)

Kupiłam P kozaki w CCC. Dobrze, że poszłam do innego, bo w tamtym w ogóle nie było takigo fasonu. Skórzane traperki wiązane i na zamek z boku. Zimo przybywaj. Tak czy siak za tydzien jadę do teściów w góry więc się przydadzą:)

pokaż.

Ja wczoraj też kupiłam dla Tyski - niestety na kilka par mierzonych tylko jedne dobrze na nodze leżały. Wąską ma nie dość ze stópke to i łydkę

Witam sie znienacka jak filip z konopii :p
Przepraszam dziewczyny nie mam nic na swoje wytlumaczenie
Na fejsie codziennie siedze ale tu jakos nie po drodze mi przez telefon..

no własnie filipku córko marnotrawna :p

i tu pojawia sie znów kwestia powroty tej grupy na fb a raczej załozenia naszej fb.
I Josie by była, zapewne młodak bo tez ja cały czas tam widzę, a tu nie. Maćku moze?

Katrina, Aga ja bardzo tesknie za rodzinka w Pl. Znajomych juz tak duzo nie zostalo, ale za to Ci prawdziwi. Jakby mi ktos zagwarantowal niezle zarobki (dla mnie i dla L oczywiscie) to w ogole bym sie nie wahala i wrocila. Wygrana w totka by sie przydala ;)

grasz??? :)

reklama
Buty dzis M odbierze w innym miescie bo u nas nie bylo rozmiaru. Na szczescie pojechal w delegacje wiec przy okazji. W ogole upolowac r.26 to cud! Jak bede na kompie to wkleje fotke.

Andzia wspolczuje chorobska. I mega zazdroszcze sniegu, nawet odrobinki bo kocham go;p

Aylin 1,5tyg.temu wazyl 1500. Mowi ze mam cienkie lozysko stąd niby bobas drobniejszy (jak z Polką).

Asik fajowa wyprawa mikolajkowa. Moja siostka tam byla w podstawowce i bombke ma do dzis:)

Josie pewnie chce zwrocic na siebie uwage. Ale nie znam sie na tym i nie wiem jak zachowac sie w takiej sytuacji. U szwagierki roznica miedzy dziecmi 1,5r. i nie bylo problemow z biciem. Dopiero jak urosly to sie tluką jak Andzia pisze:)

Katrina oj mam duzo znajomych na ND. Kolo Polo ale za szkolą kolo przychodni mieszka kuzyn i czesto bywam. Park teraz sliczny, porobili sciezki, lawki, mostki, tamy-cudnie:) Ja planowalam w USA zostac do starosci o tu na emeryturke wrocic jak zrobili moi dziadkowie. Moze jeszcze kiedys...

Wczoraj gin pyta P czy bedzie miec braciszka i dostal caly wywod: 'Nie. Przeciez to mama ma braciszka w brzuchu i musi go najpierw urodzic. Bede dzielic sie z nim zabawkami zeby nie plakal bo jestem sliczna dziewczynka. Mama ma duzy brzuch i nie moze biegac ale jak bedzie snieg to braciszka urodzi. Moj braciszek bedzie nazywal sie Nikos...' Az musielismy jej przerwac bo szybko stamtąd nie wyszlabym:p

Haha Kasiek nieżle :-D mogliście Polki nie zaczepiać :-p a swoją drogą słodziak z niej

Niepsodznianka z tymi chipsami to jak u mnie :-D Co do sudocremu to przypominałam sobie jak moja najmłodsza siostra, jak miałą roczek, wysmarowała na siebie (głównie twarz i włosy) cały krem Nivea , a mu sie zastanawiałysmy co ona tak cicho siedzi :szok:

Asik ja miałam z chłopakami jechać w tamtym roku do takiej fabryki, ale w dniu wyjazdu była śnieżyca. A potem sie nie skłądało i pomysł przepadł.
Ciekawe czy tam w ofercie jest możliwośc zrobienia bombki wg. własnego projektu??

Aylin nie gram :-D Ale chyba zaczne :-p Moja babcia grala co tydzien, na chybil trafil przez kilka (nascie?) lat. Jakiejs wielkiej kasy nigdy nie wygrala, ale mowila, ze troche do przodu zawsze jest.

Kasiek ale Pola wywod walnela :-D Niesamowita jest :)

Andzia jak jest cisza to znaczy, ze cos kombinuja ;) Cale szczescie, ze siebie nie wysmarowal, zmyc krem z wlosow - uuuugh to musiala byc udreka.

Po wczorajszej poznej pobudce, mlody postanowil wstac dzis przed 7. Ale nie ma tego zlego, bo pewnie padnie na drzemke, a ja bede miec chwile zeby nadrobic angielskiego masterchefa :) Jutro, albo pojutrze wybieramy sie do centrum na swiateczny market. W zeszlym roku byly renifery i jakies owce czy kozy. Ciekawe czy w tym tez jakies zwierzatka beda.
Gallery | Bournemouth Christmas Market

Ostatnia edycja:
A ja dzia zapisalam dziecuaki na spotkanie z Mikolajem w Alinki szkole 8 grudnia - czyli prezenty na Mikolaja mam z glowy. Teraz trzeba pomyslec o tym co na gwiazdke.

Kasiek - moi rodzice mieszkaja w bloku kolo LO XV. Czyli kolo Twojego kyzyna. Jak sie w loncu wybierzemy do Pl, to musimy sie koniecznie spotkac.

Josie - jednym ponyslem ktory mi przychodzi jest tylko to, ze trzeba starszemu caly czas organizowac czas tak, zeby byl zajety. To nie takie proste bo I Ty nie masz az tyle czasu I pomyslow, zeby gp non stop zajmowac.

Ja własnie kupiłam Tysi puzzle z peppą. W biedronce 36 elementów takie fajne duze elementy.
Oprócz tego dekoracje zelowe na okno

I w żłobki 5 grudnia do dzieci przychodzi mikołaj. Wiec dla dziecia mikołajki załatwione :)

Hej,

ale mi sie dzisiaj nic nie chce...
za oknem szaro buro i ponuro, siedzę z Wojtkiem w domu. I każe mi śpiewać piosenki :-D

Niespodzianka, Kasiek dzieki ale napisze szczerze ze ja do końca sie wahałam czy jechać. Musiałam przemyśleć wszystkie za i przeciw :-D ja do tej poroy zawsze u siebie spędzałam swieta, pierwsze w 2008 tylko w Polsce jak dzieci jeszcze nie było :tak: i moze to dziwne ale nie narzekałam, najważniejsze ze maz i chłopaki byli ze mną :) no ale w sumie teściowa do nas na swieta przylatywala jak żyła, jedne z dobrymi znajomymi spędziliśmy, rok temu była ciocia meza no a w tym roku byłam przygotowana ze będziemy sami w czwórkę :) i Jak dla mnie ok (moze jestem dziwna) ale rodzice bardzo zapraszali i mąż mnie namawiał i szybka decyzja i bilet ba prom kupiony. Mam nadzieje ze podroz zleci, jak jechaliśmy w wakacje to wyjechaniu z tunelu w 13 godzin dojechaliśmy wiec liczę ze tym razem w miarę szybko tez pójdzie. Juz mam sszystko obmyślone :-Dwyjazd o 12 w południe - Wojtek śpi, prom o 16 po dwoch godzinach juz we Francji i pózniej cała noc śpią chłopaki i jesteśmy na miejscu - grunt to pozytywne myślenie :-D

Alijenka Jagód? ;-) A jagoda super imie według mnie.
Tez kupiłam puzzle Wojtkowi w Tesco :) Jezu jak on uwielbia ta peppe

Szal na tą Peppe. Wchodze do Smyka po ksiazeczke Peppy (taka kolorowanka plus zadania za 8zl) a tam tlum dzieciakow wokol regalu. A moja mama kupila Polce na mikolajki domek swinki peppy wiec bedzie szal:)

Polaa bedzie dobrze. Nie ma to jak wsrod rodziny w swieta:)

Katrina moze sie znają:) Koniecznie jak bedziesz to sie spotkamy!

Aylin o mowisz ze takie puzzle w Bierze. Danke za info!

Niespodzianka bosche juz swiąteczne spotkania!!! Widze ze masz problem z odroznieniem kozy od owcy jak moja mama:p Wciska mi ostatnio ser i mowi ze owczy bo owieczki na obrazu. Dlugo jek tlumaczylam ze to kozy i nawet napisane ser kozi;)

Andzia okrągle byly ale dziewczyny zdobily te bombki wg wlasnego pomyslu. Potem Pani fachowo pisala na nich imie dziecka:)

Ostatnia edycja:
reklama
Takie dokladnie

Załączniki

• WP_20141121_14_14_08_Pro.jpg
    WP_20141121_14_14_08_Pro.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 66
Do góry