reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No proszę, poszłam sobie to się rozpisały:D

aylin Jagódka! Super, że już macie imie. U mnie dla chłopaka była czarna magia. Ale w końcu wybraliśy trzy i powtarzaliśmy P, aż ona sama zadecydowała;) I teraz jak gdzieś usłyszy tamte to stanowczy sprzeciw, ma być Nikoś i tyle. Już połowa miśków tak się nazywa:)

polaa super! Nie ma to jak w PL i w gronie rodziny a zwlaszcza na gotowe jak ja co roku:p Ja zaś jestem uzależniona od GAPa i Cartersa, M twierdzi że przesadnie;)

andzia żeby nic więcej mu się nie rozwinęło &&&! Własnie ty masz dwójkę i czas żeby do nas zajrzeć, więc jest nadzieja:p

kasienka ty i tak jesteś z nami super często! Buziak za to;*

mlodak każdy ma coś mądrego do powiedzenia i nie marudz;)

niespodzianka tylko tabsy na robale i szczepienie. Jej nigdy nic nie jest jak to kundlowi:p

Proszę mi tu diabełka nie życzyć:D Ja zamierzam spać w nocy:p

reklama
Kasiek ja nie śpię do tej pory. Było już lepiej a teraz znowu się budzi w nocy i mamusiu przytul mnie. :p wprowadzilam dyżury ale nic to nie dało bo ma być mama i juz.

Młodak mi nie zawsze są chce. Ale jak już chęci są to pisze niezależnie czy to mądre czy nie :p:p hehe i tu jest problem :p

ja nigdy nie miałam fb wiec nie wi em czy to o wiele wygodniejsze. Ale pewne jest ze stworzycie specjalna grupę to tu juz chyba nikt nie będzie zaglądał. :-(

a no i w koncu nie dopisalam :p bo mnie mloda jeczec zaczela :p

Aylin imie ladne :) choc do Martynki nie pasuje :p ale Sara do Nikodema tez ni w zab wiec ja se moge pisac :p

Andzia na specjalna grupe sie chyba nie zanosi :p

Mlodak tez glownie czytam potem mam chwile fazy na odpisywanie i potem znowu wracam do czytania w zaleznosci od tego jaka ilosc dzieckow w domu przebywa :p

Kasiek mi moj brat tez wybral imie :p swoje poduszki zamiast mowic jas mowil Kasia i tak zostalo :p

Polaa fanie tak z rodzicami na swieta ,., :)

Monia moze on probuje przyciagnac uwage taty ... bo jest rzadziej to nie wie jak to zrobic, a wie ze jak robi cos na zlosc to wtedy tata cos do niego mowi ... cokolwiek ale mowi

Kasiek jakby u nas miał być chłopak to tez problem będzie:) zero natchnienia.

A co do marek to tak jak ty gap, carter's i next. Dlatego tak ostatnio zaszalałam - te rzeczy co kupiłam to tych marek plus crazy8 i gymboree

A ze Martyna i jagoda nie pasują - cale szczęście. Jakbym miała bliźniaki tez bym innych imion szukala hihi. Jakos schematy typu jas i malgosia czy tez jak moi znajomi dali Ala, ula i ela mi nie pasują:)

Ostatnia edycja:
Przeczytałam Was wcześniej teraz biorę się za odpisywanie i co wszystko mi wyleciało :/

Ja może ostatnim czasy mam gorsze dni do pisania, ale nie zostawię Was :)choć na fb byłabym częściej :) Fb jest dla mnie bardziej prywatny można więcej zdjęć wrzucać itp.

Dziś z Antonim zrobiliśmy sobie wycieczkę przez park do biblioteki :) ponad godzinę spędził wśród książek więc był zadowolony :)

Kasiek nam piątek chyba psuje, muszę do kalendarza zerknąć :D

Załączniki

• DSC_3395.jpg
    DSC_3395.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
Młoda dziś wstała o 10.00 i nie zamierzała z łóżka wyjść. A spać poszła przed 22.00 - pogoda po prostu nie zachęca, szaro i ponuro:/ Ja już ogolona czekam na dzisiejszą wieczorną wizytę u gina.

aga hahah, P też uwielbia jeżdzić po liściach;) I był grzeczy w bibliotece? A ty narzekasz na niego! Moja nie umiałaby się zachować, bo w kościela gada na cały regulator!

aylin u mojej sąsiadki ala, ula, ela, iza:D U mnie miała być Nikusia, więc będzie męska forma. Gorzej z Jagodą:D

andzia ja nie umiem w nocy funkcjonować. Serio. Jak mnie ktoś obudzi to jestem zla, nieprzyjemna delikatnie mówiąc. P wie, więc chyba nie ryzykuje:p

Andzia eee tam, przesadzasz. Klotni nie powodujesz, musialabys zobaczyc co sie dzialo na poczatku bb jak byly dziewczyny, ktore pozniej odeszly obrazone ;)
A co do dzieciakow to tez czasem nie reaguje - niech sobie wyrywaja zabawki czy awanturuja, ale jak zaczynaja sobie krzywde robic i jest niebezpiecznie to wtargne ;)
Moze cie zainteresuje w zwiazku z chorobami chlopakow - przeczytalam tylko fragmenty ale moze znajdziesz jakies ciekawe informacje
"Zamień chemię na jedzenie". Julita Bator najpierw wyleczyła dzieci, teraz napisała książkę o tym, czym się trujemy | NaTemat.pl

Kasienka moze zazdrosc i dlatego Sare bije, a moze problem z ogarnieciem emocji... (to zdecydowanie u mojego T - jak sie wkurzy to sie czesto nie kontroluje i w zlosci potrafi uderzyc czy czyms rzucic).
Kiedys pisalam o teorii w ktorej radzili zeby wieksza uwage zwracac na dziecko uderzone - glaskac, pytac czy wszystko ok itp. Testowalam w Pl z kuzynka Tomka (3 lata). Zadzialalo w taki sposob, ze kuzynka specjalnie Tomka prowokowala, zeby ten ja bil i zeby kazdy sie nad nia uzalal i glaskal ;-):-p

Kasiek ja mam tak samo ze spaniem. Jak mnie ktos obudzi to mnie wkurrr bierze takie, ze z kijem nie podchodz. Ale z T sie musialam ogarnac. choc czasem jak slyszalam wrzask w nocy to mi sie cisnely przeklenstwa na usta ;-) 3 glebokie wdechy i dawaj bujac i lulac ;)

Aga ale super jesien. Antkowi ladnie idzie jazda na rowerze i tez jestem pelna podziwu, ze wytrzymal w bibliotece tyle :)

Mlodziez dzisiaj bez drzemki - pospal do 9.30. Bardzo dzielnie pomagal w sprzataniu i gotowaniu. Odkurzal uczepiony rury, pozniej wyczyscil dokladnie meble, podloge i dywan :)szok::angry:) sudocremem jak zmywalam naczynia. Paskudztwo ciezkie do zmycia. Na dywanie dalej slady, ale odpuscilam szorowanie i pojde jutro po jakis odplamiacz czy cos.

reklama
Niespodzianka fajny artykul. Ja to od paru lat czytam etykiety i E nie kupuje. Kwestia przyzwyczajenia. Babka dobrze pisze. P w Turcji jadla doslownie wszystko. Lacznie z ich recznie robionymi kolorowymi slodyczami. I zero wysypek czy problemow a wracajac na lotnisku zjadla Kinder Mleczną Kanapke i tydzien czerwne policzki!

Po ginie. Wsio OK, mlody w koncu glową w dol. Drobny chlopina bedzie mial ok. 3kg (P 2900). W polowie grudnia wystawi zaswiadczenie na cc. Mam tylko nic nie podnosic bo mlody zakrywa glową juz cale ujscie szyjki.

Ostatnia edycja:
Do góry