reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja buty po tysi zostawiam dla młodej nr 2 zimowe - tylko do wózka byly użyte. Oraz emelki trzewiki - poszly do reklamacji i wymienili podeszwę na nowa.

A poza tym rzeczy do roku nie mam nic bo sprzedalam/rozdalam. Ale jadę za tydzień do koleżanki której dalam 2 pudla rzeczy po tysi. Wiec pewnie dostanę teraz po jej córce:)

reklama
Ja tez juz poprzebieralam bo kolezanka za dwa tygodnie rodzi dziewczynke. To co 'gorsze', czego nie lubilam, zmechacone, sztuczny material czy z plamą oddalam niech sobie wybierze. Ona happy za wszystko bo nie mają kasy:/ Buty tez jej dalam.

Padam. P spala dzis tylko pol godz.przez pelną chate wiec usnela o 21.00 (mimo ze jeszcze rodzice siedzieli) w pare sekund. Polozyla sie i zasnela:)

Bosche Przybylska nie zyje [*]

Ostatnia edycja:
Ja też:/ I troje dzieci...ten najmłodszy to przecież w wieku naszych!

Wymyłam kaczki cifem do łazienek, bo sody nie miałam...rano wsio czysto! Teraz parzą się we wrzątku i dziś z powrotem do kąpieli. Dzięki;)

Czesc

smutne wiesci o Ani Przybylskiej :( i to w moje urodziny zmarla :(

powiem Wam ze wczoraj rozmawialam z m... i tak od slowa do slowa wspomnielimy nasza Kasie ...
los okrutny jest ... a dla normalnych ludzi jeszcze bardziej ... bo taka Kasia jeszcze na koniec nie miala niczego ... brakowalo jej wszystkiego i bez pomocy obcych jej ludzi cierpialaby jeszcze bardziej ...
pocieszeniem dla Ani jest to ze miala nie tylko bliskich ale i srodki zeby godnie odejsc
pisze to nie dlatego zeby pomniejszyc tragedie ze odeszla ... to tylko takie przemyslenia ...

Ostatnia edycja:
kasienka najlepszego!!!

Ja wczoraj też wspominałam Kasieńkę:/ Jakoś tak zastanawiałam się czy najmniejsza córcia ją w ogóle zapamięta. Chyba za mała była:/ Nawet łza mojemu M poleciała.

Laski a tak z innej beczki chcę kupić jakiś dywan na zimę:p Zeszłoroczny P zaszczała i zarzygała, kosztował gorszę więc nawet w pranie nie bawię się. I tak był jakiś poszarpany, nie obszyty stąd cena. Obecnie chcę jakiś porządniejszy na dłużej:) Bardzo podobają mi się te tzw. puchowe, ale one swoją miękkość mają dzięki gąbce. I o to się martwię. P nie sika, następne dziecko będzie to raz. A dwa chyba więcej kurzu itp. w to wchodzi i gorzej wyprać? Jakiś sok... Może któraś ma doświadczenia.

Kaseinka najlepszego :****

Kasiek ja miałam taki z długim, grubym włosiem ( nie wiem czy o taki Ci chodzi) i do duupy, miekki to on był przez parę tygodni, potem zrobił się szorstki, ubity, a weź to upierz ... masakra. Wywaliłam i też szukam następnego. Siostra ma taki z cienkich, długich niteczek, mieciusi fajny i ogólnie dobrze sie czyści, ale strasznie pyli ( pomimo wielokrotenego odkurzania); chłopcy zawsze po tarzaniu sie po nim moja czarne ręce i szyje.

U nas wekend szybko minął - jak zwykle. W sobotę cały dzień na wsi ( M pucował samochód), wieczorem mieliśmy niezapowiedzianego gościa -moja sis z Krakowa przyjechała i trochę posiedzieliśmy. W niedzielę obiad u mamy.
Chłopcy dzis w przedszkolu> Mati strasznie kaszlał w nocy -dziś zapodam Sinecod zobaczymy czy zadziała. Adi trochę kaszlał rano, ale u niego to normalne.
Teściowa w gotowości żeby słuzyć pomoca w razie dalszych chorób. Ruszyła mi nerwa bo już trzeci raz dzwoniła,żebym powiedziała na keidy ma chłopaków zapisać do alergologa na testy i odczulanie. Nie pomagaja zapenienia ze oni tego nie potrzebuja, ze byłam juz u nas alergologa i laryngologa i zaden nie widzi podstaw do specjalistycznego leczenia. Jak sie baba uprze :wściekła/y::-p

Tez dużo wczoraj myślałam o Ani Przybylskiej
[*] i naszej Kasiulce
[*], życie jest takie kruche.

reklama
Właśnie Andzia nie wiadomo na co się trafi:/ Ja miałam shaggi ale najtańszy więc wiesz...rzadki, nie obszyte brzegi, co reklamowałam bez skutku. Wiosną go ściągnęłam i teraz na zimę muszę coś kupić. Sąsiadka zachwala akrylowy (krótkie włosie). Ma 5 rok, nic nie ugniecione, łatwy w czyszczeniu i nic z niego nie wychodzi. Ale znowu ten rozmiar co chce to drogi. Chyba się do ikea jeszcze przejadę. Bo ten pluszowy jest poliestrowy (góra jak misia), i na gąbce. Tani, więc pewnie zaraz się wsiursko ugniecie, a dwa sok, siki itp. jak wejdą to mogą strasznie śmierdzieć:/ Co do chopaków to załatwiaj jak masz możliwość;)

Do góry