reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Asik no niestety znowu wzrosla ... wczesniej miala o 5 38,5 o 11 38,0 a teraz juz o 15:30 38,3 czyli mniejsze odstepy miedzy wzrostem ... :(

Aga​ oby szybko przeszlo i zeby to nic powaznego nie bylo

reklama
Kasienka w nd dostala kataru. Obys miala racje:) Ja wole jak jej splywa niz tam zalega i dusi:/ A u malej tempa jak u Polki byla zawsze na zeby.

Asik u nas ladnie i cieplo:) A cos taka zla jak osa na mezola?:p

Aga ojoj! Nie mam pojecia co to ale slyszalam o takich przypadkach. Mam nadzieje ze rano wstaniesz i nie bedzie sladu po tym 'lamaniu'!

Ej laski a mozna zarazic sie zatokami? Zle sformulalam. Bo ta niania w pt podciągala nosa (dwa razy w kibelku smarkala) i powiedziala mi, ze to tylko zatoki. Moze zarazila?

Ostatnia edycja:
Kasiek jasne ze mozna bo to bakterie czy wirusy jak kazde :) tylko inaczej moga osiasc ... np krtan zlapia osoby ktore czesto lapia a z tego samego wirusa inna osoba moze miec zapalenie gardla... niania dostala wczesniej z tego samego wirusa zatok i go przekazala Polce ktora ma na szczescie tylko katarek

Ostatnia edycja:
Acha...czyli mezol mial racje:/ W czw i pt tak miala ze nosem ciągnela. W pt juz mega. A ja durna myslalam ze skoro zatoki to niezarazliwe:/ Czyli jak nie minie to bede musiala lekarza odwiedziec.

Odnośnie Sunupred dziś gadałam się z sąsiadką. Właśnie jej mala dostaje 2x dziennie. Ale te krople są z alkoholem i lekarka kazała jej dawać na łyżkę gorącej wody, by ten się ulotnił.

Ostatnia edycja:
Czytam was ale nie mam sil odpisywać.
Z 3 ciaza - dajcie drugie urodzić najpierw hehe

Aga - kara za lenistwo. Ale współczuję. Mam nadzieje ze szybko przejdzie.
Na zatokach sie nie znam nie pomogę.

A i laptop mi sie zepsol :(

teraz juz po 3 godzinach o 19 bylo juz 38 :( ajajaj.... bylam u lekarki ... lekko zaczerwienione gardelko ale nie tak zeby mowic o trzydniowce i dala skierowanie na mocz

zlapalam siuski przy kapieli kolo19:15 .. od razu do kubeczka ... dziewczyny ktore juz oddawaly mocz i ktore maja dziewuszki ... moze byc taki mocz ? czy lepiej lapac jutro rano ? do woreczka ?

i czy w ogole wystarczy 20ml?

Kasienka wystarczy kilka kropelek moczu do badania:) Nie wiem ile moze stac. Ja zawsze lapalam rano/w ciagu dnia zeby od razu zawiesc do labolatorium. U tak malego dziecka bez roznicy o ktorej godzienie zlapiesz-tak mowila nefrolog ze szpitala.

Aylin mi snilas sie tylko z drugim:) Obie mialysmy noworodki ale nie wiem co robilysmy:p

Kasienka mi mowila żeby rano lapac. Podobno nie może stać dluzej niż 12 h. Ale się nie znam. Umierzylam na slowo i za każdym razem rano lapalam. Zreszta w szpitalu jak bylysmy z rota to tez do 12 bylo polowanie na siusiu.

Kasiek czyli spotkanie w kwietniu?

Siemka dziewczyny!

U nas grypsko szaleje na maksa! Ja chora, ledwo żywa, młody chory jakiegoś bzika dostał, no i mój m. też już pociągał nosem dzisiaj przez telefon. Ehh :-/ Szymek nawet temp. dzisiaj miał 37,5 no i katar wodnisty i nie wiem czy to grypsko czy te przez te zęby. Latał dzisiaj jak nakręcony hehe, a ja po nieprzespanej nocce (zasnęłam dopiero o 4 a pobudka o 7) ledwo funkcjonowałam.

reklama
Andzia Zdrówka dla Was!!
Aylin oby tydzień szybko zleciał! &&&
Kasiek no tak Ta to by tylko latają! ;)
Kasienka Wam również zdrowka!
Mooni o i Wy też?! Widać jesień się zaczęła. Zdrówka
Aga jak plecy?

U nas bunt na maksa!!!! Wymieniamy się z Pe ale również daje nam to w kość!
Czekamy aż minie.......

Dobry wieczór i dobranoc ;)

Załączniki

• 1412106245835.jpg
    1412106245835.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Do góry