reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ale tu ruch :-)

Dziewczyny, załamka! jutro wyjazd nad morze, a G właśnie dostała temperaturę... Faktycznie od 2 dni kiepsko jadła, dziś też nie chciała nic za bardzo jeść, jest rozdrażniona, budzi się w nocy od jakiegoś czasu, no i wychodzą jej piątki. Pytanie tylko, czy to od zębów, czy coś innego... Ma ponad 38st. i zastanawiam się, czy od zębów może być tak wysoka tempka...eehhhh...
Nie wiem co robić, jechać nie jechać...

reklama
Papitka moja Zośka też ma ciągle pełno siniaków :sorry: Ale rekordy bije bratanek, on to wiecznie ma jakieś wypadki. Ostatnio spadł u nas ze schodów (na szczęście tylko kilku) a po kilku dniach przewrócił się w róże. Na golasa :no:

Kasiek gratuluję chłopczyka :tak: Ja byłam nastawiona na synka i jak się dowiedziałam, że będzie córka też minęło trochę czasu zanim się oswoiłam z myślą ;-)

Sunshine gratki samodzielnej córki :tak:

Muńka nie wiem co doradzić. Może poczekaj do wieczora jak się sytuacja rozwinie...

Miło poczytać, że nie tylko ja mam dość własnego dziecka ;-) Wczoraj przez chwilę pomyślałam, żeby ją poddusić trochę poduszką ;-) Nie to, żebym chciała zostać drugą mamą Madzi, ale szukałam sposobu, żeby w końcu przestała marudzić :confused2: Dobrze, że Helenka grzeczna, bo bym nie wyrobiła...
Długo to jeszcze potrwa? :sorry:

Maćku - nooo może jeszcze trochę potrwać, ale po tym czasie podobno dziecko jest kochaniutkie i daje odetchnąć przed kolejną burzą ;-);-)

Katrina - no to może to faktycznie zęby. Jutro podjedziemy do jakiegoś lekarza i zobaczymy, czy coś tam przypadkiem w gardle się nie dzieje.

Jutro nad morze wyrusza też moja przyjaciółka z córeczkami, właśnie mi napisała, że ta starsza (4 lata) ma gorączkę :sorry2: jadą ;-)

Sunshine mega samodzielna! A moja od paru dni powtarza scenariusz twojej corci. Idzie sama siku, potem papier urywa, podciera sie i wyrzuca do klopka:)

Munka luz. Troche powyzej 38 to zdaje sie norma przy zebach. Przy czterech czworkach na raz P miala 40C! Udanych wakacji:)

Macku hahahaha:) Kiedys sie skonczy...:p

Sunshine, Papitkaa no mam nadzieję że się poukłada bo nie widzę innego wyjścia tylko te jego chimery mnie normalnie rozwalają, żyłam już w toksycznym związku 13 lat i myślałam, że to tak ma być i teraz znowu się to powtarza, ale widzę że K zrozumiał trochę bo oczywiście dziś zaś była akcja - nasz pies wyleciał na ulicę z podwórka bo oczywiście mój K miał zakończyć płot, a tak to stały tylko panele podparte kołkiem i mój pies wynalazł sobie sposób jak przez nie wyjść i ugryzł dziewczynkę znaczy bardziej uszczypnął ją w nogę ale siniak jest na maksa i co K do mnie z ryjem, że trzeba psa uśpić bo przecież tak nie może być, a ja mu na to że trzeba płot zrobić, który już robi od marca chyba. To się obraził bo przecież on nie ma kiedy bo biedny ciągle pracuje, chyba z 2 godz się nie odzywał, aż wreszcie przyszedł i razem wspólnie zrobiliśmy do końca ten płot zajęła nam to niecałą godzinkę i teraz nie ma problemu.

Papitkaa ja też jestem na etapie kiszenia ogórków na razie mam tylko 11 słoików ale ja tak co tydzień zamawiam sobie 10 kg ogórków bo inaczej na raz z moją małą bym nie wyrobiła

Muńka nasze morze to nie Egipt w razie czego zawsze pomoc jest, ja bym się nie zastanawiała i jechała :-):-)

Aga moja nic nie robi sobie z pomarańczowych pampersów niestety i wczoraj nawet jej nie przeszkadzało to że obsikała majtki i leginsy łaziła tak dopiero po chwili zauważyła że coś jest nie tak.

maćku jak ja Ciebie rozumiem też czasami, a nawet bardzo często mam ochotę udusić tą moją dziadygę :-D:-D:-D

Sunshine super masz samodzielną córcię moja to nawet gaci nie potrafi założyć :-)

Pierwsza o tej porze ????????????????????

a tak w ogóle to gdzie się aronia ukrywa ???????????????

Kuźwa pogoda mnie już dobija !!! połowa sierpnia a tak jakby to był październik :-:)-:)-( jeszcze trochę to w piecu trzeba będzie palić :-:)-(

Alijenka wczoraj sasiadka powiedziala mi ze od dzis ma byc ocieplenie. I tak patrze i nie widze tego upalu. A prognoza pogody...max 22C i okazyjny deszcz w calym nastepnym tygodniu. W tamtym roku to chyba wlasnie tyle w pazdzierniku bylo bo ok 20C! P tez nie umie sie ubrac. Tylko jedne buty na dwor i na tym koniec.

reklama
Ponad 2 tygodnie nie zagladalam a dzis mnie chyba alijenka telepatycznie przywolala ;-) Ja sie podziewam na... Donbasie. W sensie mentalnym. Odkad zaczeli ostrzeliwac miasta, z ktorych mam znajomych, kazda (niemal) chwile na necie spedzam czytajac informacje z frontu. Jedno moge Wam na ten temat powiedziec: nie wierzcie w ani jedno slowo, ktore serwuja polskie media na ten temat. W zaden sposob nie odzierciedlaja rzeczytwistosci.

Poza tym bylismy na krotkim urlopie. Pogoda kompletnie nie dopisala ale czas spedzilismy aktywnie. Nie wiem, co sie u Was dzialo. Przeczytalam tylko biezaca strone. Kasiekz - rozumiem, ze bedzie synek? Gratulacje! Cos jeszcze przegapilam?

Do góry