reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam,
Dzięki za rady, oczywiście się nie zgodziłam, w sumie tak miałam zrobić od początku ale chciałam się jeszcze doradzić. Nawet to zrozumiała. I się chyba nie obraziła.

alijenka widocznie jestem dziwna bo ja lubię mróz i śnieg.
Taka już jestem :)

aga ale śliczny bukiecik. Mi dzisiaj Wojtek przyniósł bukiet a Kuba czekoladki a jacy zadowoleni :-D A Kuba z tekstem "tata pamiętał ze dzisiaj dzień matki" :-)

Josie ale masz głodomorka ;-)

Aylin ale Mala ślicznie wygladała :-) A gdzie Twoje zdjęcia z wesela? ;-)

Munka dasz radę, więcej plusów z tego co piszesz ;-) Hmm w sumie same plusy :-D Zastanów się na spokojnie

Kasia natka u nas teraz nie ma upałów ale jak były w tamtym tygodniu to Wojtek spał w bodach i miał lekka kołderke ale On się zawsze rozkopuje wiec pod nią nie spał,

reklama
Przemyślałam jeszcze wsio na spokojnie, pogadałam z mamą, kuzynką która długo pracowała na działalność i doszłam do wniosku, że chyba odpuszczę.
Zgadzam się w 100% z Twoim zdaniem ARONIA. Poza tym dojazdy też by mi czas zajęły, nikt by kasy za benzynę nie oddawał. W domu u pacjenta nie mam takich warunków jak w gabinecie, więc na tym by cierpiał mój kręgosłup. Ciśnienia nie mamy, nie muszę na gwałt wracać do pracy, bardziej chodzi o to, że miałabym odprowadzane składki i wróciła na rynek pracy. Mój S powiedział, że to moja decyzja czy wrócę do pracy, dla niego najwaźniejsze jest dobre wychowanie Gabi i widzi, że ją dobrze wychowuje, dlatego decyzje pozostawia mi.
Poza tym jeśli G by zachorowała, to musiałabym siedzieć z nią w domu, wieć w te dni nic bym nie zarabiała, a zus i podatek i tak musiałabym zapłacić. Boję się tylko, że ciężko będzie znaleźć umowę o pracę. W moim zawodzie, to prawie nierealne.
Mam nadzieję, że trafi mi się coś fajnego, nawet jeśli musiałabym dojeżdżać. W razie czego wiem, ze przedszkole jest blisko i tam mogę ją zapisać.

Kasia.natka - na ulotkach antybiotyku czasem jest napisane, żeby podczas antybiotykoterapii nie wystawiać się na słońce. Mojej siorce kiedyś wyszly czerwone plamy, takie z pęcherzami, jak sobie zafundowała kąpiel słoneczną będąc na antybiotyku.

Ostatnia edycja:
aronia patrzyłam trochę dalej w przyszłość czyli czerwiec/lipiec/sierpień...
Aylin no ja sama tak nie potrafię bo nawet przy temp. w nocy koło 30 stopni to ja czymś się muszę przykryć :sorry2:

ja też. Ja spie teraz pod poszwą od kołdry. Ale przykryś sie musze. A ona nie, od poczatku rozkopana :0

Aylin ale Mala ślicznie wygladała :-) A gdzie Twoje zdjęcia z wesela? ;-)

w kadrze sie nie zmiesciła :)

Munka - dobra decyzja :)

Munka: :-)

Bawimy sie z dzieciem balonem. Klepie go nim po pupie, on smiejac sie zwiewa i mowi do mnie "pupa puk nie" :-)

bry!

kolejna noc przespana bez mleka, ale kolejna z nami:dry:

pytanko mam w jakich łóżeczkach śpią wasze dzieci, chciałabym zmienić młodemu łóżko na bardziej dorosłe, ale takie w którym mogłabym się z nim zmieścić do zasypiania - może macie coś takiego u siebie?

dziewczynki mam pytanie - już jest ciepło a będzie jeszcze cieplej, pod czy śpią teraz wasze dzieciaczki i pod czym będę spały latem?
w teorii pod kocykiem
w praktyce pod niczym (jak u Aylin) ;-)

Zapowiada się nudny dzień, nie mamy nic w planach. I jakoś tak mi dziwnie, przyzwyczaiłam się do tego że ciągle gdzieś nas nosi

Pochwalę się, że wczoraj pokonaliśmy z małżem ok 50km rowerami:tak: zero zmęczenia a miło spędzony czas.

Aronia fajnie macie, tyle atrakcji obok domu. U nas w wiosce nie ma kompletnie nic poza placem zabaw przy którym na ławeczce sieczą żule i chleją nalewki. Nie trudno sobie wyobrazić jakie przy tym słownictwo leci:wściekła/y:

Zaza super, że S. mógł się wyszaleć na Dniu Mamy w p-lu:-) powodzenia z budową

Muńka widzę, decyzja już podjęta i dobrze:tak: nie ma co na siłę się pchać do pierwszej lepszej pracy. Kciuki, żeby trafiło Ci się coś odpowiedniego

Kasia.natka młody śpi w krótkim rękawku teraz. Jak się zrobi naprawdę gorąco to w samym pampku. Ma kocyk ale i tak pod nim nie śpi

A Kuba z tekstem "tata pamiętał ze dzisiaj dzień matki",
:-D:-D:-D
i dobrze, że odmówiłaś

Ostatnia edycja:
Witajcie

Ja juz dzis w pracy :)
Mati dalej chory, wczoraj byliśmy na wizycie kontrlonej u laryngologa, pzredłuzył anty. Kurcze nie wiedziałam,ze leczenie uszu tyle trwa :((((

Zaza - my mamy takie lozko Łóżko: INDIANA-JLOZ 80/160 - Black Red White
, nawet na złozonym spokojnie dorosła osoba z dzieckiem sie mieści :)

ASik - alez Ty masz kondycje kobieto , pozazdroscic :))

Kasia.natka - Mati nie lubi byc pzrykryty ( chociaz ostatnio mu sie zdarza pzrez chwile nie rozkopać ) i teraz spi i w pizamce z krótkim rekawem i długich spodanich, w miare podwyższania temperatury bedziemy skracać lub zmniejszać liczbe rzeczy :))

Munka - szkoda troche ze marne szanse na znalezienie czegos na umowe w twoim zawodzie, ale mysle,ze dobrze zrobiłaś rezygnujać. We własnej działalnosci trzeba zawsze brać pod uwage najgorsze scenariusze, a nie nastawiać sie na kokosy i na duzo zlecen. bo potem najczęsciej jest rozczarowanie :(((

Wybaczcie nie bede sie cofać dalej i odpowiadać wszytskim, brak czasu,bo po nieobecnosci mam sporo pracy.

Miłego dnia i duzo słonca :-) przede wszytskim Tobie Aronia :)))

Witam się z pracy :) dzieki za odpowiedzi jak spia wasze maluchy, u nas odpada spanie w samej pieluszce bo natychmiast bylaby sciagnieta :D z reszta pizame tez sama sciaga i zaklada...
Munka skoro nie masz silnej potrzeby pracowac to pewnie ze jeszcze sie porozgladaj
Milego dnia wszystkim

reklama
Aronia jakieś gry i zabawy i dacie radę;-)

Andzia faktycznie rowerem mogę długie trasy pokonać ale z bieganiem kiepsko, przebiegnę kawałek i ledwo dyszę. Zdróweczka dla Matiego

Do góry