katrina115
Potrójna Mama
Bry
Munka - nie, chodzi mi o Wilczyn Leśny niedaleko Obornik Śląskich na Dolnym Śląsku.
Munka - nie, chodzi mi o Wilczyn Leśny niedaleko Obornik Śląskich na Dolnym Śląsku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
S nadal jest łozbuzem wyrywającym zabawki, ale do dorosłych zrobił się własnie taki nieśmiały... a nie był - może to taki etap?Sunshine - moja była własnie taka łobuzicą co zabierała zabawki (swoje) jak tylko jakiś dzieć sie do nich zblizył, broniła swojego. A teraz zmiana. Poszlismy do mojej rodziny w odwiedziny - zna ich, widuje wujka co chwile. I nagle zonk - wtuliła sie kurczowo we mnie i ryk. Musiałam siedziec z nia poł godziny z dala od ludzi. Az sie przekonała, dzis mama dzwoni ze na placu zabaw Basia (dziewczynka z którą bawia sie codziennie) podeszła do Tysi a ta głowa w dół i podkówka. Weszła do wózka i kazala sie wywieźć z placu zabaw. Weźniesz ja gdziekolwiek - głowa spuszczona i tuli sie do nogi bądź na ręce. Zmiana w ciagu 2 tygodni.... mam nadzieje ze to chwilowe. wolałam moją przebojowa panienkę z która wszystkie dziewczynki chciały sie bawić (te 7 letnie). A tak - Klaudia chciała ostatnio ja pochuśtać - ryk, tylko mama moze![]()
o ja cie
ech ja też mam wrażenie, że to mleko to już do końca życia, ale w weekend postanowiłam wyrzucić smoczek od butelki i efektem tego jest potworne marudzenie z płaczem czy zasypianiu i pierwsza przespana noc od nie pamiętam kiedyDziewczyny normalnie wymiekam. Mlody z uporem maniaka budzi sie o 3 na mleko. A wszystko bylo super dopoki nie zaczelymu isc 5. Jak nie dostanie mleka to awantura. Woda, herbatki, glaskanie, spiewanie, tlumaczenie... dupa. Czy to sie kiedys skonczy czy tak do osiemnastki bede z mlekiem w nocy latac![]()
tak jak dziewczyny pisały - odmów, za duże ryzyko, za duża odpowiedzialność i ja wiem, że łatwo powiedzieć, ale 2000zł to wcale nie dużo, bo za bilet do UK też mało pewnie nie zapłaciła, co nie?A w ogóle to nie wiem co robić, moja koleżanka z polski przylatuje do nas tzn do innych znajomych ale zadzwoniła do mnie i spytała czy mogłaby niby jako ja iść do lekarza i założyć sobie implant. U nas antykoncepcja za darmo wiec chce skorzystać. Ok, nie ma problemu ale ja tez nad myslalam, juz raz miałam wiec to maja w papierach, to jest na 3 lata a co z wyciagnieciem? Mówiła ze znowu przyleci jak cos i tutaj tez wyciągnie. Nawet jak ja bym nie zakładała to przeciez w tym czasie rożne mogą wyjść sytuacje, no mogę zajść w ciąże i iść do lekarza i co mam implant? Nie wiem D o robić. Mówiła mi ze w Polsce to koszt około 2 tysięcy, możliwe ze tyle?
z drugiej strony to naprawdę fajnie jak to tutaj jest za darmo ale mam mieszane uczucia....nie ze nie chce pomoc ald tak jak wspomniałam rożne rzeczy mogą wyjść a po drugie lekarz mnie kojarzy nasz rodzinny, moze iść do innego ale nie wiem co robić. Mam sie zastanowić i dać jej znac, wiadomo ze liczy ze sie zgodzę ale mówiłam jej to co wam pisze
cięzko powiedzieć czy baba ma rację czy tylko lubi ludzi straszyć... konsultacja na pewno nie zaszkodziWitammy byliśmy dziś na targach trochę posłuchałam Zawitkowskiego i było stoisko z butami Befado, a tam jakaś babka oglądała stopy dziecięce i trochę mnie zmartwiła
powiedziała, ze Antkowi grozi koślawość i coś tam jeszcze :/ choć do końca jej nie słucham to jednak obawa jest więc muszę wybrać się do specjalisty. Nie ufam dlatego, ze pierwsze co jak zobaczyła Antka w sandałkach to mówi oj to źle, ze on nie nosi jeszcze usztywnianych pięt w tym wieku powinien- no zobaczymy kazała nam się pozbyć sandałków
![]()
Potem poszliśmy na jakiś festyn więc synek zadowolonygorzej z matką która ma jakiegoś doła i co chwile pochlipuje
jeszcze jak widzi rodzinki w komplecie i tatusiów bawiących się z dziecmi
to łzy same się pojawiają, do tego dziś na targach był jakiś konkurs i szukali ludzi z dziećmi około 2lat, wszyscy tam mieli mniejsze lub większe, więc facet do mnie " a może pani da się namówić, ale z mężem/ tatusiem" mówię do niego, a my nie mamy on " a to nie, bo szukamy pełnych rodzin
To sobie pomarudziłam![]()
oj bidulko, u mnie znajomości się urwały bo się wyprowadziłam, a jak doszło dziecko to już całkowicie umarły, ale mam nowe znajome, wlaśnie dzięki młodemu - myślę, że i ty znajdziesz mamy, które będą odpowiadać ci charakteremMuńka ja od kąd mam dziecko nie mam żadnej koleżanki, wszystkie się odwróciły :-(, niestety wszystkie mają już dzieci odchowane i jakoś chyba nie mają ochoty mieć już styczności z maluchem, wiesz jak było miejsce na imprezy bo byłam sama to było oki teraz mam rodzinę i jest beeee, zaczynam się przyzwyczajać do tego że jestem sama i nie mam nawet komu się wygadać.
Mam tylko Was
no laska jak się patrzyhello lasencje - a wiec poweselnie.Mloda wczoraj do 22 szalala. I o 22 nam sie przypomniało ze butli nie mamy - a dziec pprzed spaniem mleko miec musi - wiec szybki pomysl ;0 Butla po kubusiu i mleko z kuchni uproszone. Padła z 2 minuty ;0 My do 1 zabawa na całego (a co - nadrobic trzeba bylo) po 1, 30 po młoda króra sie obudziła i siła do busa i do domku. Bo dziec postanowił wrócic na weselew domu godzina ryku (po nurofenie ustalo - obstawiam zeby nr 5) i spanie do 9.12
Kreacja:
Zobacz załącznik 625969Zobacz załącznik 625970
na zdjeciu ba juz buciki nr 2.
I dzis poprawiny
Zobacz załącznik 625971Zobacz załącznik 625972
na poprawinach tylko do 21 bo mój t do wawy pojechał.
I to tyle na raziejutro moze nadrobie wasza nadprodukcje weekendową
![]()