reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej!

Jestem :) byłam na naszej działce do wtorku, a po powrocie gonitwa, żeby wsio w domu uzupełnić, potem praca, no i dziś wypad do ZOO.
Spotkałam tam koleżankę o pseudonimie MsMickey ze swoją córcią i sąsiadką :)

Josie - gratulacje, malutek jest cudny!!!

Jestem już zmęczona trochę tymi naszymi wyjazdami, a końca nie widać!! Za tydzień 18-tka kuzyna, po tygodniu 30-tka kuzynki, potem impreza urodzinowa Gabi i potem 70-cio lecie ślubu dziadków....
A do tego w poniedziałek idę na rozmowę o pracę (kciuki plisss) do przychodni, która jest po drugiej stronie ulicy i nie wiem co mnie czeka... Chyba mam stresa przed myślą, że miałabym codziennie chodzić do pracy i na gwałt szukać kogoś do Gabi, no, ale zobaczymy co zaproponują.

Postaram się znów jakoś do Was wkręcić.

reklama
kasia.natka daj Misi do picia czysty sok z polowy cytryny tak 2 razy dziennie, u nas to zdzialalo u A cuda. Taka kuracje zrobilam mu tez teraz na weekendzie bo cos sie zaczynalo i przeszlo
andzia dzięki, pewnie sposób dobry ale niestety u nas do tego właśnie goją się afty więc żadne kwaśne rzeczy nie wchodzą w grę :sorry2: a swoją drogą to jaki masz sposób żeby maluszek to wypił :-D

Muńka kciuki za rozmowę &&&

no jestem mała padła jak kawka o 19,30 czyli zaś mamy poranną pobudkę :-:)-:)-(

Sunshine dobrze że oczko małej się nie papra, wiem co to znaczy bo sama kilka razy miałam zatarte oko piaskiem

Aga ale ty masz rozbiegany tydzień, ale tego piffffffka na rynku Ci zazdroszczę też bym tak chciała :-:)-(

MsMickey a co się nie pochwaliłaś że Muńkę spotkałaś w ZOO :angry::angry::angry:, dobrze że Muńka wygadała :-p:-p:-p:-p

kasia.natka zdróweczka dla małej !!!!

aronia moja zaś podłapała słowo "durniu" a najlepiej jak czasami powie "gupi durniu" :-D:-D:-D, albo woła ciuch ciuch gupi cały dzień i nie wiem co to oznacza ale chyba coś z bajki myszki miki tam jest Gufi i on woła jak jedzie koleją ciuch ciuch Gufi przez cały dzień czy jakoś tak :-D:-D

Muńka mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&

Kasia.natka zdrówka dla Małej.

Aga fajnie, ze tak aktywnie spedzacie dni :tak:
Co do spania to ja mam śpiochów ale 11 godzin chyba spoko. Mój Kuba śpi 12 na dobę a Wojtek koło 15, 12-noc plus mniej więcej 3 godziny w dzien.

Munka trzymam kciuki

Munka, MsMickey ale fajne spotkanie :)

Zabraliscie nam upały ;-) U nas dzisiaj niestety deszczowo i cały dzien w domu. Męczący dzien bo sie chłopakom nudziło. Juz mam dość grania w planszówki i układania puzzli :-D

Hej
Ja walcze z nawalem:/ w szpitalu jeszcze niesteyy bo maly mial slabe wyniki saturacji i tetno na granicy normy no i szukali co to ale echo serca wyszlo ok badania z krwi tez wiec nie wiadomo ale powiedzial ze na 99% dziecko zdrowe wiec jutro nas chyba wypisza w koncu... Tzn dzisiaj za pare godzin:)

Ja mam cycki chyba od szyi po plecy dzis no masakra. Najgorsze ze ani franek ani laktator nie daje rady uciagnac z tego i zazwyczaj konczy sie tak ze franka dokarmiam a sama jade zimne oklady... Juz sie stresuje ze mi laktacja spadnie przez te cyrki, myslalam ze w nawale wlasnie bedzie super bo on ogolnie bardzo ladnie ssie, brodawek mi nie rani tak jak jasiek... No ale nie daje rady a do tego na trzy poprzednie noce musialam go oddawac na te monitoringi i tam go karmily butelka... Polozne mi tu kombinuja jakies gaziki z oksytocyna zeby ruszyc te zastoje ale nie bardzo to dziala, goracy prysznic przed karmieniem tez nic

Niech juz bedzie rano...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

My już od 5,11 nie śpimy :-:)-:)-(, a do tego od godziny mała mi odwala cyrki, nie wiem co się z nią dzieje ostatnio nie mogę dać sobie już rady :-:)-:)-(, nie mam pojęcia jak mam z nią już rozmawiać nic nie działa ani prośby ani groźby, wymiękam już na maksa

Aga
to zaszalałaś :-D:-D:-D

josie &&&&&&&&&&&&&& za wyjście

Cześć kobitki

Odkąd ciepełko się zrobiło, doba stała się za krótka. Młody od rana na dworze, ja szybko ogarniam chatę, obiad. O. przyjdzie ze szkoły to w lekcjach trzeba jej pomóc. No a później jeździmy rowerami wszędzie gdzie się da. Do domu wracamy po 20.

W środę byłam z O. u lekarza, ma czerwone gardło, osłuchowo czysto. Dostała syrop Fosidal i na razie tylko tyle.

Aga ale zaszalałaś:tak: A. na kucu wygląda superowo

Sunshine dobrze, że z oczkiem Aury ok. O. kiedyś tak mocno zatarła, że musieliśmy jechać do okulisty bo okruszek piasku wbił się w oczko

Kasia. natka zdróweczka dla Misi

Aronia haha to czego nie powinny dzieci się uczyć niestety bardzo szybko podłapują.

Andzia taki nie posłodzony, nie rozrobiony z niczym sok z cytryny??? I Twoje dzieciaki to wypiją? bo moje wątpie

Muńka &&&& za rozmowę o pracę.

Josie kciuki za wyjście do domku:tak:

Alijenka też tak nieraz mam, że nie wyrabiam z własnymi dziećmi. Głowa do góry, będzie lepiej

Pisałyście o porodach a więc ja rodziłam Oliwkę 3,5h w tym 0,5h partych. Damiana 3h i tylko 15 min partych.

reklama
Munka- &&&&&&&&&& mocno zacisniete! :tak:
Kasia.natka- zdroweczka dla Misi, po zdjeciach na FB widze, ze calkiem niezle jej ta angina przechodzi ;-)
Alijenka- wspolczuje pobudek, wiem co to, naszej na razie przeszlo, zobaczymy na jak dlugo...
Polaa- u Was tez leje caly dzien? :wściekła/y:
Aga- super, ze sie wybawilas!
Asik- ale Wam dobrze z tymi rowerowymi wycieczkami, my na razie nie mamy gdzie trzymac :-(
Josie- &&& za szybkie wyjscie! i oby cycuchy sie ruszyly &&&& Myslalam, ze przy drugim jest lepiej ale okazuje sie, ze moze i jest latwiej bo juz wiesz jak karmic ale mleka jest mniej, tak ma teraz moja kolezanka :shocked2:
Aylin- spisz?

Do nas dzis przyjezdza kolezanka z corcia z Londynu, super bo dziewczynki sie pobawia ale lipa bo pogoda do bani i tak caly majowkowy weekend! :wściekła/y::-( Jutro planujemy isc na miasto zaszalec we dwie, Pe zostaje z dziewczynkami i juz sie denerwuje ale dlatego, ze ja wychodze z Marta :-p :-D

Do góry