reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mnie dzisiaj Antek zszokował, bo zobaczył Mikołaja na obrazku i mowi "jojaj bus ty" Mikołaj autobus Antkowi :) a przez ostatnie miesiące nic mu o Mikołaju nie mówiłam. A jeszcze poszliśmy w tą ulewe po babcie na przystanek wysiada babcia, a Antek pokazuje na sklep i mówi "ciuciu ty(antkek) tu. Nigdy wcześniej babcia nie mówiła, ze mu ciuci kupi :)

reklama
Jakie rozumne te Wasze dzieciaki! :)

Josie, doskonale Cie rozumiem...D.urodzila sie w środę i generalnie w pt mogli nas wypuścić, a ja musiałam zaczekać do soboty na echo serca małej...i dosłownie wyłam...lekarce, ze chce wyjsc i żądalam zapewnienia, ze echo na bank sie jutro odbędzie, bo wczesniej zwodzili mnie-każdego dnia miał sie pojawić kardiolog i duuuupa. Byłam na tyle zdeterminowana, zeby jak najszybciej wrócić do P., ze wiedziałam, ze jesli echo sie nie odbędzie w sb to wypisuje sie na własne życzenie i idę pozniej prywatnie....tak tesknilam za P....no tak jest...i przeskoczysz tego, ale pomysl, ze za tydzien o tej porze bedziesz juz dawno w domu z J i F przy sobie i to najważniejsze!

Alijenka, wiem, ze zaje....;) dlatego tam wróciliśmy :)

Tak rozmawiacie o tym rodzeniu, ze sobie przypomnialam, co ja widzialam na porodowce. Ze mna rodzila babka z dwojka dzieci - przyjechaly z nia na porodowke jakos o 4 nad ranem, byly tak dlugo jak sie dalo (dopoki nie zaczela wrzeszczec w glos z bolu), potem pojechali z tata do domu a juz kolo poludnia (urodzila dosc szybko, ok.8, bo to trzecie) mogli mame i siostrzyczke odwiedzic :eek: Ja jej wspolczulam w myslach, ze rodzi sama, bez meza ale jak tak Was czytam to mysle, ze miala duzo szczescia, ze tak czesto mogly przy niej byc jej starsze dzieci.

hatszept - na ile ja sie orientuje to jednak nie tak latwo miec niedobor wit. D, stad moje zdziwienie. Grunt, ze macie to pod kontrola :-)

Munka - to my przy Was nudziarze :zawstydzona/y:

Nie wiem, czy bedzie cos widac, zrobilam ok. 90 zdjec ale ze w duzej dynamice to oczywiscie wiekszosc rozmazana. To aktualnie ulubiona wspolna zabawa - w ciagu tygodnia z dywaniku zostaly strzepy :-) Trzeba bedzie do Ikei po nowy ;-)

P1100763.jpg

PS: Przy okazji alijenka widzisz jaka "duza" mamy kuchnie. Lazienka niedawno mierzylam i jest jednak mniejsza niz 2x2, bo dokoladnie ma 1,6m x 2 :szok:

Załączniki

• P1100763.jpg
    P1100763.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 75
Aronia co do wit D bo piszesz ze ciezko miec niedobor, to skad takie info w wiekszosci artykulow rowniez tych specjalistycznych
http://wyborcza.pl/1,75400,15440413,Witamina_D___zyciodajna__ale_wciaz_tajemnicza_czastka.html

Niedobór witaminy D - polskie dzieci mają niedobór wit. D

Endokrynolog Kraków | Niedobór witaminy D - dr med. Jacek Belowski

Mleko matki zawiera bardzo małe ilości witaminy D - niezwykle ważnej dla prawidłowego rozwoju układu kostnego dziecka.
Witamina D jest niezbędna do wchłaniania wapnia w jelitach. Bez wapnia nie ma mocnych kości i zębów. Dlatego jej niedobór prowadzi u dzieci do krzywicy, a u dorosłych jest przyczyną osteoporozy.

Josie u mnie Nikosia nie bylo bo byl chory ... ale chcialam zeby przyjechal bo wydaje mi sie ze bylby mniej obrazony

Ostatnia edycja:
Aronia to moja kuchnia i kazdy kto ja widzi to mowi ze nie potrafilby tam gotowac, nawet nie ma gdzie sie dobrze z garami rozłożyć, a ugotowanie na jakas wieksza impreze to lada wyczyn

Załączniki

• 1400315440221.jpg
    1400315440221.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 48
  • 1400315454632.jpg
    1400315454632.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 56
sorki że post pod postem ale tamtego pisałam z tel i jakoś jak próbuję go edytować to zdjęcia znikają

Aga mądry ten Twój Antoś :-), i jaka ma pamięć

aronia a co do łazienki to moja jest 1.10 na 1.40 :-D, właśnie aż zmierzyłam aby porównać wymiary :-D:-D:-D:-D

Kasienka masz rację u nas strasznie dużo dzieci ma niedobory wit D, mi to pediatra kazała zapobiegawczo podawać w takie ponure dni jak dziś

zaza a Ty znowu w pracy !!!

Kasienka - co kraj to obyczaj ;-) Niemcy nie maja wiecej slonca niz Polacy a twierdza, ze na prawde trudno o niedobor i radza byc ostroznym z suplementacja, gdyz nadmiar syntetycznej wit. D jest bardzo niebezpieczny dla zdrowia (wit. D ze slonca nie mozna przedawkowac, organizm to reguluje). Straszenie niedoborem wit. D to w duzej mierze lobbing prodcuentow specyfikow. Witamina D z UU jest dobrze przyswajalana (w przeciwienstwie do syntetycznej), jej ilosc w mleku matki jest wiec wystarczajaca (jako dodatek do spacerow na sloneczku). Takze ptrzeba byc ostroznym, zeby nie przedobrzyc z wit. D :tak:

alijenka - no rzeczywiscie do lazienki 1,4x1,1 nie da sie wstawic wanny. Nasza wanna ma dl. wlasnie 1,6 (szerokosc ok. 60cm), miesci nam sie tez pralka w lazience. Poza tym nie mamy komina ani skosow.
Widze, ze w kuchni macie tyle samo szafek dolnych co my. My nie mamy jednak w kuchni pralki, skosow, okna tez nie mamy (ale ze kuchnia polaczona jest z salonem to swiatlo idzie z okna w czesci jadalnej), wiec jest miejsce na dwie szafki wiszace. Generalnie jest jednak tak samo kalustrofobicznie jak u Was :rofl2: Do tego stercza nam rury, ktorych nie wiemy jak ukryc :crazy:

zaza - ja sie pytalam, kto z Was (Ty czy m) jest alfa dla psow a nie ktory z psow ma wiecej do powiedzenia ;-)

aronia ja jakbym miała jadalnię to bym nie narzekała bo bym wszystko gotowała wzięłabym sobie wszystko na stół i mogłabym przygotować, a tak to nawet nie mam jak się przygotować do gotowania nawet jak jest więcej składników lub robię z 3 sałatki to nie mam gdzie kroić, nie mam gdzie miski postawić, my każdy posiłek jemy na kolanach nawet normalnego stołu nie mamy, jest tylko niska ława która jest akurat dla małej

a z tą wit D co co każdy pediatra nas naciąga na to aby kupić ją i podawać?? aby tym samym szkodzić dziecku ??? i jeżeli ta syntetyczna wit D jest mało przyswajalna to wydaje mi się na chłopski rozum aby ją przedawkować to trzeba by było jej podawać dziecku dużo
my niestety za dużo czasu przebywamy w zamkniętych pomieszczeniach i nawet teraz dorośli powinni ją przyjmować, a do tego kremy z filtrami

ja nie spotkałam się z pediatrą która odradza branie takowej wit

http://wyborcza.pl/1,75400,12533753,Lekarze_alarmuja__powszechny_niedobor_witaminy_D_.html

reklama
Do góry