reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
aga - a co konkretnie zrobilas pod haslem "zdzialac sama"? Czasem takie wlasne pomysly sa najlepsze :-) Fajnej komunijnej niedzieli dla Was! :tak:

Munka - pewnie, ze wiedza, przeciez to szefostwo :-p Artykul fajny :tak:

Aylin - imprez nie oddamy :growl: :-pAle zawsze mozecie przyjechac na nie do nas :-) U nas od listopada do marca nic nic nic. Takze teraz nadrabiamy jak spuszczeni ze smyczy :rofl2:

Dzis w ogrodku dziec wpadl na pomysl (i jak widac zrealizowal go) aby dosiasc chinskiego smoka :biggrin2: Stoi takie straszydlo u nas - zostalo po poprzednich wlascicielach (skad oni mieli - nie wiadomo), nos ma odbity ale jakos nie chcialam go wyrzucac, ma swoj urok a teraz dziec go ujezdza :biggrin2:

P1100645.jpg

Załączniki

• P1100645.jpg
    P1100645.jpg
    48,5 KB · Wyświetleń: 50
Aronia, tylko my nie włączamy mu bajek bo np.jest pora dobranocki i dzieci zwyczajowo cos w tym czasie oglądaja (albo podczas jedzenia), tylko w takich sytuacjach, gdy musimy go "uziemic" na chwile - np. Kolacje w restauracji teraz na wyjeździe (na sniadanie i lunche go nie zabieralismy) i w domu, kiedy musze cos zrobic przy małej. Nigdy nie wlaczam bajki od tak. W przypadku tak spokojnych dzieci jak maja tu niektóre szczesciary ;) to w naszym domu dziecko do tej pory nie wiedziałoby co to bajka. Zreszta taki mamy plan wobec D. P.nie oglada tez nigdy telewizji, tylko 2 bajki ktore mamy w kompie/na idzie-peppa (kilka odcinków) i baby Einstein. To ogladanie to wlasnie w celu "wyciszenia"/okielzania go, bo o dziwo na baby einsteinie jest sie w stanie skupić i dobre 20min...po bajkach nie widzę zwiększonej jego pobudliwosci-po prostu wracamy do stałego stanu i dochodzi jeszcze buczenie, ze baje mu wylaczylam.

Munka, a od kiedy mozna diagnozować IS? Bo widziałam, ze te sesje/trwają po 50min...i sa chyba 3...P.jesli nie bedzie na diagnozie innych dzieci i nie bedzie atrakcji typu zjezdzalnie itp.to za Chiny nie usiedzi w "gabinecie" nawet 10min. Będzie chciał uciekać gdzie pieprz rośnie...nie wiem, czy nie zaczekać jeszcze pol roku-moze przestanie aż tak brykac. Bo wywalimy te prawie 500zl w błoto (bo chyba taki jest koszt diagnozy).

a P.wczoraj 38-39stop gorączki :(((( od wieczora...był taki nieswoj na kolacji-siedział wpatrzony przed siebie bez bajki!!! Podalam o 8.00 nurofen i o 5.00 rano paracetamol....co to moze byc????? Any idea???? Żadnych innych objawów, a 3-dniowke mieliśmy rok temu...martwię sie....:((( a za 4,5h mamy samolot do polski...

Kasiek, koniecznie do lekarza :((( przerazilas mnie tym opisem :(((

Cześć

Nie chce mi się nadrabiać, sorrki.

Zrobiłam na obiad pierożki z mięskiem, a teraz mąż zajmuje się dzieciakami a ja sobie leżę w pokoju z lapkiem (naprawiony już, kosztowało mnie to aż 260zł).

Kupiliśmy wczoraj młodemu motorek taki do odpychania się i najlepiej to jakby mógł spać z nim. A dziś tylko oczy otworzył i " motol jadę":-D

Pozdrawiam Was gorąco:-) i życzę zdrówka potrzebującym

Hejka
Jestem dzisiaj nie do zycia. Komunia wczoraj udana. Tylko ppgpda za bardzo nie dopisala, poza tym OK.

To ostatnie zdjecie, to widok z okna restauracji.

Witam :-)

Sorry dziewczyny, ze wczoraj juz nie napisałam ale zapomniałam :zawstydzona/y:
W sumie nic poważnego ale spięcie z sąsiadami :wściekła/y: No tak sie zdenerwowałam, ze nawet nie wiedziałam ze tak potrafię angielski :-D
Nawet nie ma co pisać ale na głupotę nie ma rady, pojechaliśmy do tej ikei do której w sumie nie dojechaliśmy (i tak Sylka bylibyśmy o tej co Was juz nie było z tego co pisałas) pojechaliśmy sobie do designer outlet, byłaś tam moze? Jeśli nie to polecam. Pozniej okazało sie, ze mamy rysy na samochodzie, ale karteczka była na szybie i w sumie pozniej podszedł facet i wszystko załatwione, wracając cos sie popsuło w samochodzie :wściekła/y: Dojechaliśmy ale teraz moj jest u kolegi, cos z gazem, ale nami "rzucało". No jak pech to pech.
Najbardziej wkurzylam sie na sąsiadów i mna trzepalo do samego wieczora. Ale dzisiaj juz lepiej.

kasiek wspolczuje, mam nadzieje, ze to nic poważnego i ze sie juz nie powtórzy.
Ale miałam podobnie w ciąży z Kuba raz, tak jak piszesz myslalam, ze umieram albo rodzę za wcześnie :zawstydzona/y:

Hatszept zdrowka dla Piotrusia, mam nadzieje, ze tylko tak straszy rodzicow przed wylotem ;-) I nic mu nie bedzie

Katrina - piękny widoczek!

hatszept - ja bym Ci w takim razie radziła zrobić tak: zadzwoń do Promyka i zapytaj, czy możesz zapisać się z Piotrusiem na wizytę do tej Małgorzaty Dąbrowskiej (PROMYK - Psycholog i Logopeda Dziecięcy, Fizjoterapeuta, Integracja Sensoryczna - Warszawa). Pogadałabyś z nią o tym, co Cię niepokoi, zobaczyłaby Piotrusia i zadecydowała, czy go diagnozować SI, czy nie. A diagnozę SI można przeprowadzać bardzo wcześnie, tylko u tych najmniejszych nie jest to łatwe.
Mam nadzieję, że Piotruś się nie rozchoruje, zdrówka dla niego!

polaa - a co to ten designer outlet??

Nie mam znowu jak was poczytać, bo ciągle gdzieś fruwamy.

Ta tężyczka utajona to po prostu nadpobudliwość mięśniowo-nerwowa. W ciąży nie jestem;-) Dużo osób nawet nie wie, że to ma. W dzień OK, ale w nocy znowu się męczyłam. Kurde jakieś napady leku nawet miałam. Mam nadzieję, że to jakiś stres czy niedobór witamin. Jutro się okaże;-)

Mam nadzieję, że jutro was poczytam.

Aga to dla niego nie kłopot, bo ma po drodze;-) Poważnie! Jeśli pasuje wam to chętnie was zabierze i poznacie mojego pieska:-)

Munka takie centrum handlowe gdzie ceny sa niskie :-D Sklepy typu nike, clarks, next, superdry, marks&spencer i wiele innych. Najpierw mnie zastanawiało czemu takie ceny, myślałam ze moze uszkodzone rzeczy ale nie:) po prostu z zeszłego sezonu albo nawet te co sa w normalnych sklepach dostępne teraz ale 50% taniej. Fajna sprawa :)

Kasiek trzymam jutro kciuki. Na pewno nic poważnego

reklama
polaa - aaaaa, czyli coś w stylu naszych ciuchowych outletów. Myślałam, że jakiś outlet meblowy :-)

Do góry