reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Czesc dziewczyny.
Troche mnie tu nie było .
Nie nadrobie Was bo nie dam rady.
Melduje ze u nas ok.
No i chcialam Wam pokazać moja ciezka prace i usprawiedliwic sie moja nielbecnoscia .

Załączniki

• 1399618571144.jpg
    1399618571144.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 46
  • 1399618590974.jpg
    1399618590974.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 48
  • 1399618613144.jpg
    1399618613144.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 46
  • 1399618636524.jpg
    1399618636524.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Alijenka super, jaka wielka przestrzeń. Jesetś usprawiedliwiona :) A co z garażem, poprawiony???
Co u Nataszki, pewnie jak sobie pobiega po tym wielkim ogrodzie to pada wieczorem jak mucha :))

Kasiek - moi jak jedza lody to tez siedza spokojnie, w innym przypadku nie da rady.
Kiedys wspominałaś ze lubisz Reserved, byłam wczoraj, maja fajna wypzredaz, jeżeli kupisz 4 rzeczy pzrecenione to masz je za połowe ceny. Takim sposobem za 7 rzeczy zapłaciłam 170 zł :)))

Josie - nabiegasz sie, nastresujesz... ale na szczęścei juz blisko do rozwiazania. Jasiek jak zwykle super.

Aga - fajny dzień za Wami.

My wczoraj wszyscy ucieliśmy sobie popołudniowa drzemke, chłopcy spali ponad 2 h, a potem godz.22 a oni sie tłukli, nawet bieganie po galerii ich nie zmeczyło.

Pola udanej pogody na weekend
Kasienka - dla Was tez duzo słonca i dobrych humorów :)) Udanych Chrzcin

Ostatnia edycja:
andzia garaż już zrobiony ale nie poprawiony bo to wszystko jest zabetonowane w ziemi i nie da się naprawić, ale brama już jest zamontowana i śmiga że hoho, mój K sam kończy ten garaż obija go boazerią i idzie mu jak krew z nosa bo on ciągle pracuje i wraca w nocy albo w ogóle nie wraca a teraz weekend był kiepski. Jeszcze zostało nam wprawienie okien i drzwi ale to już czekamy jak nam podwórko utwardzą
Zrobię zdjęcia garażu i Wam pokaże

Nataszka po ogrodzie aż tak latać nie chce no chyba, że jakieś dziecko jest, jak robiłam na ogrodzie to była zmuszona ze mną siedzieć ale ona więcej psoci niż to warte, chodzi i depta mi kwiaty, mam nadzieję że jak będzie cieplej to będzie bardziej chciała się bawić na ogrodzie ale też muszę jej jakieś atrakcje sprawić, na razie ma piaskownicę i musze pomyśleć nad czymś innym choć to wszystko takie drogie, że szok
A i co do jej padania jak mucha to nie wiem co to znaczy, ona wszystkich dookoła wykończy, a sama nie padnie, wczoraj byłyśmy na basenie to po 2 godzinach była wielka histeria bo nie chciała iść, a cały czas w wodzie skakała, pływała na kole, ja nie wiem skąd ona ma tyle siły

alijenka ogród super. Szczególnie świetny pomysł na tuje przy płocie na żwirku! Ja mam identycznie, roślinki na żwirku - tj. będę miała:-D No właśnie ja też nie wiem skąd wasze dzieci mają tyle siły i energii, bo moja dzień w dzień musi mieć drzemkę, a wieczorem i tak pada. Ale u nas to rodzinne, bo my wszyscy do 4 roku spaliśmy w dzień. Super, że zawitałaś;-) Czekamy na garaż.

aga ooooo dzięki;-* Podjadę dziś wieczorkiem. Jak nie będzie to wtedy zamówię u jednej osoby z 3 fajowe rzeczy (książeczki, puzzle i gra memory mnie urzekły):D M niestety musi być w środę w pracy, bo się nie wyrobi. Tak więc do Jeleniej będzie jechał 20-21.00. Bardzo chętnie was weźmie i zawiezie, bo ma po drodze, nie musi nic nadrabiać. Tylko pytanie czy wam nie będzie przeszkadzało tak późno?

andzia
jesteś kochana!!! Dzięki;-*

hatszept
chyba lepiej jak ruchliwy niż nie;-)

Wczoraj na placu zabaw w Factory Pola miała przygodę. Wchodzę, stawiam ją na podłogę bo chcę zapłacić, a tu nagle podbiega od tyłu wielki 1,5roczny chłopczyk wbija jej w żebra i plecy pazury i szczypiąc zaczyna szarpać na wszystkie strony. Śmiejąc się przy tym w niebo głosy. Pola przerażona, nie wiedziała co się dzieje, 15min. ją uspakajałam, plecy całe podrapane! Dostałam za to wejście gratis, ale matka tego dziecka nic nie powiedział, wzięła go na ręce i pod nosem szepnęła 'Ksawery idziemy'. Jakby był mój M to masakra. Ja wszystko rozumiem, dzieci są różne, ale chyba trzeba tłumaczyć? Jeszcze dziś ma ślady wbitych pazurów.

Ostatnia edycja:
Aylin dam znac z butami... my myslimy o zoo :) wiec moze sie jakos wspolnie wybierzemy :)
i Josie ?? ja wiem ze to dzien przed Twoim porodem ale moze :p tak na wyciszenie :p
i Kasia.natka ?
i Kifsi?

Andzia a no to nie przegapilam :p ja bylam na wsi ale jakbys byla to bym jakos wykombinowala zeby byc w Krakowie :D
o ja! ktoś mnie tu pamięta :-) dziękuję Kasienka :happy:

witam po dłuższej przerwie :-)
taki okres mieliśmy że nie miałam czasu na bb :zawstydzona/y: mam nadzieję że wybaczycie i przygarniecie :sorry2:
nie nadrobię niestety więc jak są jakieś ważne newsy to proszę o streszczenie...
Kasienka jeśli dobrze zrozumiałam to pojawił się pomysł wypadu do zoo w Boże Ciało, tak?

u nas wszystko ok, Misia gada jak szalona, biega, skacze i energii ma tyle że szok :laugh2: dostała właśnie wcześniejszy prezent urodzinowy - rowerek biegowy więc proszę o wskazówki jak ją nauczyć czy raczej jak pomóc opanować tą trudną sztukę :blink:

Hejka,

Trochę nadrobiłam.

Hatszept super macie na wczasach. O jak ja bym tak chętnie gdzieś w ciepełko posiedziała. A co do P. to mój Szymek też taki wiertel. Ciągle w ruchu, coś musi robić. Żeby usiadł na moment to tez albo komp albo ipad. Sz. jak rano wstaje to nie ma czasu na to żeby poleżeć jeszcze chwilkę. Od razu zrywa się na nogi i mnie tez zmusza do tego:wściekła/y:. A ja czasami ledwo zwlekam się z wyrka.

Kasiek Pola jest śliczna dziewczynka. A co do chłopca z placu zabaw to faktycznie szok. A zachowuje się tak bo jak sama zobaczyłaś zero reakcji ze strony matki. Co tu od dziecka wymagać. Jak byłby tam mój P. to by się działo:tak:

Andzia mój urwis tez zawsze pełen energii. Nawet pies ostatnio przed nim ucieka bo nie daje mu spokojne poleżeć bo oczywiście musi z nim biegać.

Alijenka ogród super. Strasznie lubię takie duże ogrody, choć wiem że pracy przy nich mnóstwo. Taki duży ogród mamy na działce, tutaj niestety kilkakrotnie mniejszy.

Miałam coś jeszcze ale Sz. wzywa.

Sylka - moi tez nie dadza poleżeć:no:
Kasia.natka zoo za tydzień na weekendzie :) Lapiesz sie??? Ja wspominałam o Tobie, ze mi uciekłaś na weekendzie majowym :-p:-D
Co do rowerka biegowego, to sama musi zalapać o co chodzi. W pzrypadku A pzrynajmniej tak było, a M jeszcze nie próbował.

Kasiek - co za historia, biedna Pola. Ja pewnie nie napadłabym na kobiete, ale pzreprosić powinna za syna. :wściekła/y:

Mam dziś dziecko z głowy, bo od 9.00 rano mam pod opieką 6 letnia córę sąsiadów - bawią się wyśmienicie;-) Fajowo mieć taką siostrę.

andzia no ja też rozumiem że dziecko więc nic nie powiedziałam, tylko podniosłam przy niej koszulkę. Ta zobaczyła zadrapania, wzięła chłopca na ręce, obróciła się i poszła!

kasia.natka pewnie że pamiętamy, wcale tak długo cie nie było;-) Z rowerkiem nie wiem, bo P patrząc na starszą koleżankę od razu wsiadła i w długą tj. nie umie jeszcze rozpędzić się żeby podnieść nogi do góry (bo równowaga), ale bardzo szybko na nim biega i doskonale skręca w każdy zakręt. Może musisz na razie prowadzać na nim żeby się oswoiła.

a mnie dziś tak mdli, że nie wytrzymam. wzięłam kretynka tabsy na pęcherz na czczo i od rana bierze mnie na wymioty:/

reklama
To garaz jeszcze nie skonczony i ta czesc ogrodu czy podworka ktora czeka na utwardzenie.
Pozniej Was poczytam bo pisze z ogrodu pielac kwiatki

Załączniki

• 1399627673454.jpg
    1399627673454.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 43
  • 1399627688163.jpg
    1399627688163.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 42
  • 1399627703385.jpg
    1399627703385.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 44
  • 1399627717753.jpg