reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Polaa- zasypienie o 20 nie równa sie z wyspaniem, bo zazwyczaj to mam kilka pobudek w nocy ( Mati) i czasem sie wybudzam i chwile nie moge zasnać. :((no i na tygodniu wstaje o 5.30 a na weekndzie 6,30- 7,30. Marze o tym zeby sie połozyć ok. 22 i wstać o 8-9 bez zadnych pobudek Ochhhhhhhhhh
A twoj m to sie wyśpi za wszystki czasy :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Andzia a tos mnie pocieszyla z tymi spacerami ... moze byc jeszcze gorzej :p? poki co to ganiam za Nikosiem z wozkiem :p na szczescie mala spi na spacerach choc czasem sie przebudzi i musze ja wozic wozic wozic az nie zasnie :|

Kasiek nie mam pojecia ... spojenia mialam usg i am jednak nic nie ma choc bol przenosi sie na cale spojenie ... myslalam ze to od spojenia idzie do pachwin a jednak jest na odwrot :( ehhh nawet nie chce myslec od czego ... i nie wiem jak to ugryzc
fajny prezent dostanie Polcia :D

Josie jak pisalam Kasiek spojenie jest ok ... a boli jak jasny gwint i pachwiny i spojenie i kawalek ud ... a co do cesarki pojdzie jak z platka i wszystko bedzie dobrze ...

Polaa​ szkoda ze moi tak nie spia :p pobudka punkt 6

prasowalam pierwszy raz od nie pamietam kiedy ... bo sie mezowi portki skonczyly do chodzenia :p dobrze ze ma ich duzo :p nienawidze prasowac

Ostatnia edycja:
Witam!

Oj ciężko się wbić z powrotem, jak się chwilę zaniedba forum ;-)Czytałam w miarę na bieżąco, więc to co pamiętam:

- zazdroszczę wyjazdów. Nam to się ciężko gdziekolwiek wybrać i w tym roku pewnie też nigdzie nie pojedziemy. Tym bardziej, że trochę remontów nas czeka, więc kasy nie starczy...

- łóżeczko - planuję zmienić Zosi na większe, żeby nie kupować drugiego małego, ale martwię się jak to będzie skoro kilka razy zdarzyło się, że wypadłą otworem powstałym po wyjęciu dwóch szczebelków... :sorry2:

- też mam problemy z myśleniem. I strasznie kiepską pamięć :-( Dopiero niedawno skojarzyłam to z hashi... i się sama sobie dziwię, że udało mi się studia skończyć ;-)

- z mojej wypłaty idzie kasa na kredyt i rachunki (choć tu mam ułatwione zadanie, bo mieszkamy w jednym budynku z rodzicami i to oni wszystko opłacają, a ja przelewam tylko stałą kwotę co miesiąc ;-)). Reszta na sprawy bieżące. Gdyby M miał się o to martwić to byśmy mieli wieczne długi ;-) A podział obowiązków domowych to spontanicznie. Choć jeśli nie powiem M, żeby coś zrobił sam na to nie wpadnie... :no: Tylko o myciu auta nigdy nie zapomina ;-)
Ale ostatnio skumplował się z tatusiem 3letniego Kacperka i często zabiera tam Zośkę a ja mogę wtedy coś porobić :tak:

- Też jestem ciekawa jaka "sielanka" czeka mnie z dwójką.... Mam nadzieję, że drugie dziecię będzie równie bezproblemowe co Zosia. :sorry2:

- josie też mamy problem z imieniem. Tzn ja mam problem, bo nadal nie jestem przekonana do Nel...

- Kasiek ale super prezent! Ja się w końcu zmotywowałam i piaskownicę zamówiłam ;-)

Hejka

Andzia - ja tez Ci chetnie troche oddam zelaza, bo juz jestem w gornej granicy normy I wcale sie przez to dobrze nie czuje.

Dziewczynki duzo zdrowka dla Was I dzieciakow. Postaram sie pozniej zagladnac.

Hejka

Andzia - ja tez Ci chetnie troche oddam zelaza, bo juz jestem w gornej granicy normy I wcale sie przez to dobrze nie czuje.

Dziewczynki duzo zdrowka dla Was I dzieciakow. Postaram sie pozniej zagladnac.

nie jest to niestety pocieszające :baffled::-p. Nadmiar przygarne... mimo wszystko - dzięki :happy:

Kasienka - nie załamuj sie :sorry2: Napisałam tylko jak było/jest u mnie. Przecież Moim rozrabiakom nikt nie dorówna :-D

Umówiona jestem na jutro z kolezanka, ma pzryjechać z dwójka dzieci, mamy isc do zoo. Dzis dzwoni wujek ( jesteśmy na "Ty" traktuje go jak kumpla )ze przyjedzie jutro z córka (2,5 Roku) partnerka i dwoma nastolatkami to pójdziemy do zoo :-D Tak wiec czeka nas jutro grupowa wycieczka ( przynajmniej załapiemy sie na znizkowe/ grupowe bilety :-D:-D:laugh2:)

Macku - ja po weekndzie mam trudnosci z wbiciem sie na bb, wiec Ci sie nie dziwie. Do wiekszego łóżka mozesz dokupić barierkę. Ja taka miałam dla Adriana. 3
A co myslisz O Melanii - Mela. Mel. podobnie do Nel a jakoś bardziej "swojska" brzmi :))) Chociaz ja pewnie szukałabym wsród bardziej tradycyjnych.

Ostatnia edycja:
Zbieram się od rana by coś napisać i cały czas mi coś przeszkadza :) pierw musiałam złożyć/skręcić szafkę na buty :) potem przyszła Zosia której nie widzieliśmy dwa tygodnie więc musieliśmy się nacieszyć :) teraz Antek śpi mnie znowu boli głowa i w dole brzucha :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i tak sobie pomarudziłam.

Zbieram się od rana by coś napisać i cały czas mi coś przeszkadza :) pierw musiałam złożyć/skręcić szafkę na buty :) potem przyszła Zosia której nie widzieliśmy dwa tygodnie więc musieliśmy się nacieszyć :) teraz Antek śpi mnie znowu boli głowa i w dole brzucha :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i tak sobie pomarudziłam.

Aga a no pomarudziłaś i dobrze. :) Lepszego samopoczucia życzę "Bobie" :p Jak Antoś??

:-D:-D:-D Zauwazylyscie, ze podzial obowiazkow zaczynacie od wyliczania, co robi facet :-p Emancypantki :-)

MsMickey - dzieki! Chyba zadzialalo! Nie widze juz zdjec skatowanych zwierzat czy innych okropienstw! Niby raz na kwartal zagladalam na fb ale i tak bylam po tym chora :baffled:

kasiekz - fajny prezent :-) A mowia, ze to kobiety nie umieja nic utrzymac w tajemnicy :-p W Turcji nie tykajcie kranowki - znajomy tak sobie wyjal tydzien z zyciorysu :szok: Najlepiej poszukajcie wody w butelkach szklanych i... przegotujcie (wezcie lepiej maly czajniczek), bo jednak w butelkach tez czesto gesto oszukuja i sprzedaja kranowe :sorry2:

hatszept - u nas z pakowaniem przed urlopem tez zawsze cyrk na caly dzien a i tak zawsze sie czegos zapomni :wściekła/y:

reklama
Uuuu...wspołczuję Aga...a kiedy lekarz znowu? a nie twarde te kupki?

Kasiek, Aronia, nie bójcie sie tak tej Turcji! Mały był rok mlodszy i naprawde wszystko wsuwał i pił wodę w butelki...oczywiscie zawsze moze sie cos przytrafic...bakterie są wszedzie...ale naprawde nie jest syfnie w 5* hotelach w Turcji...nawet te sloiczki dla 2-latki to takim duzym awansem....bo uwazam, ze Pola zje jeden i reszte albo przywieziesz do polski albo zostawisz ;)
Piekny prezent dostanie Pola!

Polaa, ale masz spiochów! ;)

Kasienka, czy Ty nie masz czasem depresji poporodowej? czy to tylko takie chwilowe wahania nastrojów...

Andzia, no to nastarszyłas z tymi spacerami za rok, dwa....a myslałam, ze jak dzieciaki starsze to bedzie łatwiej :/

Małzonek wraca z delegacji....:) jupi....:) bedzie pewnie za kilka minut....uffffff ;)))

Do góry