reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ok, chyba coś młodą jednak bierze i zabezpieczenie cebionem nie pomogło. Sąsiadki córy od tygodnia też kaszlą, smarkają i plują tym wszystkim jedna na drugą, a że bez gorączki to po dworze fruwają, więc pewnie przyszedł czas na P. Grrrry...marudzi i jakaś taką nie swoja. Apetyt jest, kataru lejącego brak, ale jak śpi to słychać taki 'spływający katar' gdzieś tam głęboko. Jak tylko wstanie i fruwa to już nic nie słychać. Poczekamy dzień-dwa i zobaczymy czy coś się rozwinie.

alijenka jak twoje piękne rączki? Ja w pt pobawiłam się łopatą, grabiami itd. i mam mega teraz trzy odciski-bąble pod oblączką:/ Tak, tak - kretynka ze mnie, że nie ściągnęłam.

andzia eeeeee tam. Ja się nie znam, ale kiedyś nikt do psychologów nie latał jak dziecko trochę dokazywało w szkole a teraz nauczyciele od razu wysyłają. A spotkanie na wstępie tylko z wami to pewnie standard no i ogólne przedstawienie informacji o dziecku (żeby nie słuchało) itp. Ale nie znam się:D Będzie dobrze, nic się nie stresuj:)!

aylin licytujesz coś? Bo jak tak to ja informuję, że tunikę z długim rękawem (wg mnie bluzkę) w groszki i drugą tunikę w paski z krótkim rękawem:)

muńka ojej, biedny Gabioszek:/// Kurde straszne to!

reklama
Kasiek - ja mam na oku 2 pary jeginsów z nexta i 2 pary bluzeczek z nexta (królik i kotek) ale pewnie mnie przelicytuja wiec spoko :)

a i na cholernym bejbusiowie kupiłam dzis nowe skarpetki (podkolanówki), bluzeczkę, nowe majteczki ( 6 par)dla nunu i śliniaczek..... wszystko razem za 16 zł

Cześć
No i w sobotę po raz drugi powiedzieliśmy sobie TAK:-D ślub jak ślub, szału nie było ale fajnie po kilku latach ponownie usłyszeć "I ślubuję Ci...":tak: Szkoda tylko, że Damian zasną zaraz jak weszliśmy do kościoła i nie ma żadnej fotki

My po wizycie, gosc bardzo mily powiedzial ze zmiana kosmetyczna tylko i wlasciwie nawet nie trzeba tego robic tyle ze bedzie wtedy mial takiego innego siuraka cale zycie. No wiec stwierdzilismy ze zrobimy mu zeby nie mial kompleksow w przyszlosci. 3 lipca bedzie mial zabieg i do domu, szwy rozpuszczalne i ten cewnik niekoniecznie musi byc. Wiec mi ulzylo:)
super, że trafiliście na dobrego lekarza:tak:

asik najlepszego!!!! To może trzeci szkrab z tej okazji:ppp
Czy Ty aby na pewno dobrze się czujesz Kasiu???:-p chyba jednak nie;-)a tak serio to już nie planujemy więcej szkrabów

Właśnie dziewczyny mające chłopców, czy waszym dzieciom napletek schodzi? Możecie im skórkę ściągnąć? Ja czytałam, ze niby nie powinno się jej ściągać i najlepiej to do 3 lat nic specjalnie nie "grzebać" przy siusiaku. Ze do 3 roku życia wszystko samo się jakoś normuje, ale sama nie wiem. A tutaj lekarze są bardzo przewrażliwieni jeśli chodzi o miejsca intymne. Pytam bo Szymkowi tez nie schodzi. Jak był malutki to lekarka sprawdzała i mówiła ze wszystko ok, ale to było ponad rok temu. Josie a jak było u was?
przyznam szczerze, że też się zastanawiam czy wszystko ok u nas z siusiakiem. Chociaż kilka miesięcy temu młody miał zapalenie napletka i wydaje mi się, że gdyby było coś nie tak to pediatra by zauważyła (chyba?)

Aylin jak Tyś się dziś czuje??? Zdrówka dla niej

Andzia oby wizyta u psychologa przyniosła oczekiwane skutki

asik jak się czuje swieżo upieczona Ż O N A ;-)
tak samo jak stara żona:-D

Kasiek kciuki aby nic się nie rozwinęło poważnego

no i wklejam fotki jak obiecałam IMG_3545.jpgIMG_3555.jpgIMG_3564.jpg

Załączniki

• IMG_3545.jpg
    IMG_3545.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_3555.jpg
    IMG_3555.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_3564.jpg
    IMG_3564.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 47
ayln ok, więc nie się dublujemy w licytacji. Ja też wszystko do pewnej ceny, a nie że muszę to mieć i już!:D

asik
widziałam foty na FB i właśnie zastanawiałam się gdzie Damian:D widzę, że ślub skromny jak u mnie - u mnie było razem 12 osób na kościelnym:) I masz mega wysokiego męża!

Dziecie właśnie sobie usypia:)

kasiekz - cha cha cha, ligustr powiadasz, bardzo egzotycznie :rofl2: Przed moim rodzinnym domem kazdy trawnik jest nim dookola obsadzony, cale dziecinstwo bawilam sie przedzierajasc sie przez niego w te i z powrotem :-) Dziwie sie tylko, ze tak pozno Wam liscie puszcza, u nas to jeden z pierwszych badyli, ktore sie zielenia (a pochodze z daleko bardzej zimnego regionu jak dolnoslaskie ;-) )

Dalej nie popisze, bo dziec mnie dokads ciagnie ;-)

gbhhbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb -kl.0llösdhlhhmmmmm ,-1
2

Kasiek - ja mam na oku 2 pary jeginsów z nexta i 2 pary bluzeczek z nexta (królik i kotek) ale pewnie mnie przelicytuja wiec spoko :)

a i na cholernym bejbusiowie kupiłam dzis nowe skarpetki (podkolanówki), bluzeczkę, nowe majteczki ( 6 par)dla nunu i śliniaczek..... wszystko razem za 16 zł

?????

Asik - miłość bije od Was :-)

Kaseik zdrówka dla Poli. Pewnie to nic poważnego.

Kupiłam sobie trampki :), ale bez cholewki :)

Andzia - super, że masz takie podejście. W większości przypadków jest tak, że jak rodzic tez ma być zaangażowany w terapię dziecka to już wiecej u terapeuty się nie pojawia. Tak samo jest z rehabilitacja dzieci (wykluczając maluszki) - rodzic przyprowadza dziecko na ćwiczenia i myśli, że sprawa załatwiona. A co to jest godzina ćwiczeń w tygodniu! W domu w ogóle nie starają się pomóc swojemu dziecku.

Piękna pogoda, pospacerowalysmy, a teraz G śpi.

reklama
andzia - grupa na fb sprzedazowa

nie wiem czy to dobrze czy źle ze nie mam Fb:-D:-p

Andzia - super, że masz takie podejście. W większości przypadków jest tak, że jak rodzic tez ma być zaangażowany w terapię dziecka to już wiecej u terapeuty się nie pojawia. Tak samo jest z rehabilitacja dzieci (wykluczając maluszki) - rodzic przyprowadza dziecko na ćwiczenia i myśli, że sprawa załatwiona. A co to jest godzina ćwiczeń w tygodniu! W domu w ogóle nie starają się pomóc swojemu dziecku.

Piękna pogoda, pospacerowalysmy, a teraz G śpi.

mam nadzieje ze po pierwszym spotkaniu tez bede taka "twarda" :-D A tak serio to myśle ze te spotkania moga nam "dać" bardzo duzo, zwłaszcza mojemu m, bo on chyba nie do konca sobie zdaje sprawe z tego co daje konsekwencja w wychowaniu, moze pani psychnolog mu to uświadomi.

Do góry