reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Czesc Kochane:) nie zdazylam napisac bo przyniesli mi Jula akurat:)
Wiecie, ze poplakalam sie lekko, gdy uslyszalam placz... stres byl, bo cc na cito. Mialam znieczulenie do skurczy, dzialalo na lewa strone, prawa jeszcze solidnie bolala. Rozwarcie na 4 cm (g16), bylismy w szpitalu ok 7, wody zaczely odplywac ok 2 w nocy plus wstepne skurcze. Szedl ten porod wolno, pomimo oxy. I dostalam solidnego krwawienia, polozna wezwala dr, on zajrzal wziernikiem i stwierdzil, ze mize byc z szyjki (ale cos za duzo), moze byc lozyski odklejajace sie lub z ciecia z macicy. Wiec szybko na cc. Gdy juz mnie rozcieli, okazalo sie, ze byl ten bloniasty przyczep, wiec w efekcie dobrze sie skonczylo.
Mlody jest spory jak na 36 tydz skonczony (3200 i 53). Jutro obowiazkowa fota:)
I naprawde dzieki za kciuki i pozytywne fluidy:):):)
Sciskamy Was:):):)

reklama
Msmickey ale suuuper!!! Caluski dla julka! Jak ja ci zazdroszcze:D

Jak fajnie ze moglas od razu malego dostac, ja wlasnie dzis obczailam w unastku ze tez tak jest i maz moze od razu wejsc na sale pooperacyjna (w narutowiczu mojemu nie pozwolili nawet zajrzec do sali) i od razu przywoza dzieciatko wiec ide na ujastek:)

A ja dzis widzialam sarunie i jest przesliczna:):):) ma takie slodziutkie usteczka i ile wloskow! No i jas przelamal chyba lody z nikosiem bo na poczatku zupelnie osobno siedzieli a pod koniec wspolne bzikowanie w lozeczku:)

msmickey i ja ponownie gratuluje i cieszę się, że przybyło kolejne dzieciątko wśród nas!!!

aronia ależ na inne suki lub małe psy jest cięta. Od tej jest starsza i zna ją od szczenięcia:) Jak pokłócą się o patyk to tylko nastraszą się zębami i koniec (ale to zdarzyło w ciągu 3 lat może z dwa razy):) Z kolei po przypięciu do wózka pies jest aniołem.

andzia ja nie mam dzieci w wieku przedszkolnym więc się nie znam i nie wypowiem:/ Może ma jakiś taki okres? Ooo przypomniało mi się, że jak siostrzeniec M był w przedszkolu niegrzeczny to oni musieli więcej czasu poświęcać mu w domu tj. wspólne zabawy wieczorem, nauka itp.

Tak w ogóle nie napisałam wam, że P pierwszy raz chyba od miesiąca obudziła się o 3.00 w nocy z krzykiem, rzucała się po łóżku jak nie nasze dziecko. Chyba ciągle te zęby, powierciła się, ściągnęła pampka i spała bez niego do 9.00. Wstała w humorku i zawołała, że chce siku i mam pampka ubrać - nie, na nocnik nie usiadłaby:D

MsMickey uff jak dobrze, że szybko to cc zrobili! odpoczywajcie teraz z Julkiem! buziaki od cioteczki zazy i Sergiuszka

Josie o jak ci fajnie! super, że chłopaki się przekonują do siebie :)

a ja mam zamiar się wziąć za siebie... wyglądam okropnie :( a codziennie znajduję jakąś wymówkę :/ jak się zmotywować??? help!

andzia - a Ty lubisz podlizuchow? Ja tam w tym wzgledzie swoja pse rozumiem ;-)

kasiekz
- no prosze a myslalam, ze Twoja to aniol w czarnym futrze ;-) Nasza ma (na ogol) totalna ignore na male psy - te szczekaja na nia jak opetane a ona ogon do gory, pokazuje im pelna pogarde i wyzszosc :-p Podobnie zachowuje sie jak jakis kawaler sie do niej mizdrzy a on jej sie nie podoba :-D Jak sie z malym psem polubi, jest bardzo delikatna w zabawie, z duzymi - potrafi dac czadu az sie kurzy :tak: Kiedy jest w zawadiackim nastroju to prowokuje inne psy a gdy one sa w szale - ona wrzuca na luz i udaje ze ich nie widzi :szok: Starszym paniom z klasa umie okazac szacunek:tak:Sama bardzo zwraca uwage na psia kindersztube :-) Ale w okolicach cieczki przeobraza sie w prawdziwa furie :growl: No i lubi rzadzic - psy owija sobie wokol pazura (umie flirtowac ;-)) a z sukami idzie na udry - o ile jej sie nie podporzadkuja :sorry2:Nie wiem, czy by sie z Twoja dogadala :zawstydzona/y:

zaza - ja tez leniwa :zawstydzona/y:Jesli znajdziesz sposob, jak sie zmobilizowac, to sie podziel ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Alez fantastyczny dzien!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Czekam na fotkę!!!
no i trzeba przyznac, ze MsMickey niezle to ukartowała!!!!! ;-):-D:-D:-D po pierwsze jej brzuszek nie osiagnie monstrualnych rozmiarów typowych dla 40/41 tygodnia ;-):-D a poza tym chyba dla takich wczesniaczków to szczepionka na pneumokoki za free ;-):-D

Do góry