reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

josie ziemniaków, mięcha, brokuł itd. to ja też już dawno nie rozdrabniam (od roku), jeśli chodzi o drugie dania to je sobie sama w takiej postaci jak my, ale pytam o zupę? Kroję wszystko normalnie w kostkę, a ona jak zobaczy to bleee, muszę pognieść!:wściekła/y:

papitkaa ojoj! Paskudztwo, powodzenia i szybkiego rozszyfrowania co to było! Co do drugiego dziecia to ty młoda du.pcia jesteś więc jeszcze masz czas na namysł:)

edek
Dziewczyny mam na zbyciu 3 opakowania (63szt.) doskonałych tabletek antykoncepcyjnych (bynajmniej dla mnie rewelka), leciutki skład - Ovulastan. My jednak za miesiąc będziemy zaczynali, a mam zapas od gina.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek moze woli kremowa konsystencje, ty chyba sporo kremow jej robisz?

Po usg. Jest ok poza tym ze 2x tetno mu spadlo do 70 i mowi ze to moze niedojrzaly uklad jeszcze, choc juz nie powinien byc, albo sobie zaciska pepowine. I zeby sie nie martwic bo nic zlego sie nie dzieje. Pojutrze mam wizyte u mojej gin i pewnie mnie wysle na ktg a za 2 tyg powtorka usg.

josie hmmm chyba faktycznie za dużo zup kremów i potem jak przychodzi zjeść normalną to bleeee. I nawet rosół muszę rozciapać widelcem! Dobrze, że na usg wszystko OK. Co do tętna to ja zawału dostawała na badaniach bo zawsze kilkanaście razy mierzył - mojej tak skakało, malało itp. chyba do 33tc, więc się nic nie martw:)

Kasiek -rosół?????????? jak rozdrabniac? przeciez to sama woda???
Ale ja mam odwrotny [problem z Little dzieciem - rzeczy "na gldako" nie tknie. Począwszy od zup, przez ziemniaki tłuczone a skonczywszy na budyniu. Jezeli nie ma cząstek to jest to niejadalne przez Prinsesse.

A i czy wasze dzieci maja juz własne zdanie odnośnie ubioru? Moja nie lubi zółtego i za długich sukienek. Drze się, szarpie to co ma na sobie i całą soba poakzuje ze nie bedize w tym chodzic....

Zupki robię z warzyw tartych na drobnej tarce więc już nic nie gniote. W to wkrajam mięso.
Drugie dania je z nami ale najczęściej wybiera same ziemniaki.

Co do ubioru to ściąga z siebie wszystko co jest z przodu rozpinane. Skarpetki sam rano wybiera inaczej zdejmie po godzinie.
W zimę chodził tylko w jednej czapce która miała bąble inne ściągał z głowy.....

Kasiek Mati (tak jak ja ) woli pogniecione warzywa w zupie, często robir tak jak Młodak, ale duże kawałki tez zje.
Powodzenia w starankach.

Aylin - mój łobuz nie lubi bluz z zamkami, podnosił tez krzyk gdy mu nakładałam 2 bluzki po Adrianie ( miały takie sztywne aplikacje na przodzie), wyrzuciłąam na ciuchy.
Ma czasem focha na inne rzeczy, ale nie reaguje i daje sobie spokój.

Miałam nadzieje, ze zjem dzisiaj totra ( kupowaliśmy do przedszkola), ale łakomczuszki wszystko zjadły, a wczoraj Pani mówiła, ze za duzy i na pewno zostanie... tia

Dziewczynki - znalazłam post mamuś z czerwca 2010 odnośnie pogrzebu Kasi i jak weszłam na ich wątek, to przeczytałam, że chcą zrobić pamiatkę dla dziewczynek w postaci wydrukowanych postów Kasi - z czasów ciąży i już po urodzeniu dziewczynek, żeby miały pamiątkę po Mamusi - jak o nich ciepło pisała. Może i posty z naszych wątków można by tak wydrukować i oprawić? Czy któraś z Was podjęłaby się tego?

Kasiek - odnośnie zup - mam podobnie z Kubą, ale to wynika chyba z jego lenistwa. Nie chce mu się gryźć i połyka zupki - dlatego woli drobny makaron, albo lane ciasto, albo takie choć trochę rozdziabane widelcem na mniejsze kawałki - ale tylko zupy.

Ostatnia edycja:
Katrina - super pomysł, ja nie bardzo mam czas wyszukiwac te posty, ale jakby któraś wyszukała to ja mogę wydrukować i oprawić, nie bardzo mam zmysł artystyczny i nie wiem jak to wyjdzie, ale będę się starać. Wolałabym jednak żeby kto inny się tego podjał.

Josie - u moich maluchów nigdy tętno tak nie spadało, ale u Adriana miałam dwie akcje ze było 190.

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy :-)
Pierwsze to Najlepszego dla Adriana!!!:-)
Antek trzeci dzien juz nie spi =-O plus taki, ze teraz spi, a tak to ciagnie mnie do obory, cale dnie spedzac moze w traktorze.
Ja mam troche gorzej, bo wczoraj piekli drozdzowke- pachnialo w calym domu, dzis nalesniki rozne, a ja przeciez na diecie.

Co do gniecienia A jedzenia dawnooo tego nie robie, a je normalnie krojone i zupy krem.

Do góry