reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A ja właśnie kolacje zjadłam :) bułkę z mielonką tyrolską i śledzie babuni :D odwiedziłam dziś sklep polski i nie mogłam się oprzeć :D mielonka smakowała jak najlepsza szynka :cool2::cool2:

Dziewczyny czy używacie parowarów? Ja do tej pory miałam garnki i bambusowe, ale chcą mi kupić na urodziny normalny i się zastanawiam który dobry.

ja mam parowar firmy CLATRONIC i jestem z niego zadowolona ale mało co umiem w nim ugotować:) Jedynie do tej pory robiłam w nim pierś z kurczaka i warzywa typu brokuły kalafior :D nie wiem co jeszcze można tam zrobić dobrego hehe

reklama
witajcie

mlodak - u nas położna mówiła, żeby folic brac do końca 14 tyg. i koniec, a w Prenatalu jest, więc jak zaczniesz brać te witaminki, to folic już sobie daruj. Ja tez biorę Prenatal i w poprzedniej ciąży tez te witaminki brałam. Jak mieszkasz w Pl, to możesz w II trymestrze brać Prenatal DHA (jest wzbogacony o kwasy Omega), ja tu niestety tego nie dostanę, a kupiłam sobie wczesniej zapas tego Classic i tym sie muszę zadowolić,

Super, że Wasze wizyty pozytywny przebieg miały. Ja mam w środę, ale to będzie znowu tylko posłuchanie serduszka detektorem (jak pamiętacie małe ostatnio uciekało lekarce i teraz chce tylko tak kontrolnie posłuchać).
USG dopiero 4 stycznia (to juz to połówkowe i pierwsze zarazem).

Ja nie kupiłam sobie jeszcze rogala, ale zaczęłam od wymiany materaca, bo tamten juz nie pozwalał mi spać, nie dość, że śliski i prześcieradło po nim jeździło, to w dodatku czułam jak sprężyny wbijają mi sie w biodra. Teraz jest OK.
Brzuszek juz troszkę jest, ale póki co nie taki, zeby mi przeszkadzał spać, ale poduchę pod brzuszek tym razem muszę nabyć, bo tak sie wygodniej śpi.

Dzisiaj szalonej mamuśce odbiło.
Podczas kąpieli zaatakowałam syna nożyczkami.
A oto efekt: 111208_191026.jpg

Kamila - jak ja sie cieszę, że mam córeczkę i nie muszę jej atakować.... na początku tylko ze 2 razy jej grzywkę podcięliśmy i na tym był koniec

A to mój kochany rozczochraniez zaraz po obudzeniu (rok temu).

Ostatnia edycja:
kurcze wlasnie mam wyniki analizy moczu i mam liczna florę bakteryjną.. ciekawe od czego.. porządnie się mylam przed nasiusianiem do pojemniczka...
może mam zapalenie dróg moczowych pamiętam że w pierwszej ciazy tak bylo ale wtedy czulam niesamowity ból podczas siusiania a teraz nic nie boli ..
hmmm w poniedziałek będę u gin. to sie dowiem.

ja mam z kolei ph moczu 8, gdzie norma do 7 i mocz jest mętny....tez isię troche martwię. Do tego mam coraz nizszy poziom magnezu we krwi.....ach...dobiło mnie to na koniec dnia, bo niski poziom magnezu to gorsza praca serca, a ja biorę duże dawki magnezu, a ten cały czas spada:( ach no żesz:(

Ostatnia edycja:
ja pamietam jak mi grzywke mama obcinala... zaczynala tuz nad oczami a po wyrownywaniu byla gdzies w polowie miedzy oczyma a czolem :eek:
maja siostre to musieli sila brac jak byla zaspana, bo ma krecone wlosy i jeszczee gorzej ode mnie konczyla :-p
to byly czasy.... dzis zadna z nas grzywki nie nosi... pewnie jaki uraz zostal...

ja pamietam jak mi grzywke mama obcinala... zaczynala tuz nad oczami a po wyrownywaniu byla gdzies w polowie miedzy oczyma a czolem :eek:
maja siostre to musieli sila brac jak byla zaspana, bo ma krecone wlosy i jeszczee gorzej ode mnie konczyla :-p
to byly czasy.... dzis zadna z nas grzywki nie nosi... pewnie jaki uraz zostal...

hahahaha ale masz wspomnienia :)

ja mojego ostatnio pierwszy raz do fryzjera zabrałam i jestem w żałobie po jego pięknych lokachZobacz załącznik 414791 tu jeszcze z dłuższymi

o jaki śNliczny chlopak :) anielskie loki :)

Kamila - jak ja sie cieszę, że mam córeczkę i nie muszę jej atakować.... na początku tylko ze 2 razy jej grzywkę podcięliśmy i na tym był koniec

A to mój kochany rozczochraniez zaraz po obudzeniu (rok temu).

słodziak mały :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Śliczne loczki:-D ja chcialam żęby mojej Ali sie kreciły a tak to na papiloty musimy jak wieksze wyjscie:-D mnie na chlopaka zawsze obcinali i zawsze plakalam tydzień po obcieciu...

Do góry