reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dobra, umyłam jedną łazienkę i mam już dość:eek:
Mi się chyba jeszcze drugi trymestr nie zaczął, bo nic mi się nie chce:zawstydzona/y: no chyba że jeść :-D To ciągłe uczucie głodu jest straszne, mam nadzieję że wraz z pierwszym trymestrem to też minie, bo inaczej będę jak beczka :eek:

reklama
Czytam te wszystkie super wieści z wizyt i nie mogę się doczekać mojej. Jutro rano będziemy podglądać malucha. Do dzisiaj byłam przekonana, że to usg genetyczne jest zawsze przez brzuszek, a tu niespodzianka :-D. Na szczęście badanko jutro rano, więc długo nie będę musiała czekać.
Jeżeli chodzi o rogala. to wg mnie jest niezastąpiony. Też wcześniej próbowałam robić cuda z kołdry, ale to nie to samo. Rogala mam z motherhood, ma dobre wypełnienie, tzn nie wygniata się i nie odkształca i gorąco polecam. Czasem jak mój L. pierwszy zaśnie, a ja jestem jeszcze poza łóżkiem, to mogę sobie pomarzyć o rogalu na noc...:confused: Chyba mu na gwiazdkę kupię, niech ma swojego :-D

.. i ciekawa informacja .. :D

Przybieranie na wadze w ciazy:
1-16 tydzień : ok 2 kg
17-22 tydzień: ok 2 kg
23-26 tydzień: ok 2 kg
27-39 tydzień: ok. 0,5 kg na tydzień

Się powtórze:
Gartaki z okazji udanych wizyt :tak:
Maćku tam gdzie ja chodzę to dojeżdżają lekarze ze sprzętem z Łodzi w soboty bo na stanie to też nie maja.
Ja zdecydowałam się iść też teraz - po moich przejściach i widomości że wyskoczył krwiak chciałabym się dowiedzieć czy się zmniejsza no i potwierdzić że wszytko ok. W końcu to dwaj różni lekarze, mogą być dwie różne opinie.
Lekarz na normalnej wizycie robiąc usg 2D też ci zrobi genetyczne - wszytko zmierzy i powie czy wszystko ok tylko tyle, że to 3D to lepszy sprzęt, dokładniej widać no i tym samym więcej płacisz.
To genetyczne robi się pierwszy raz tak 11-14tc i tzw.połówkowe ok 18-22tc

Niezapominajka123 gratulacje.
Łodziacy - i wszystko jasne ;-) Ale wydaje mi się, że w przypadku 3d/4d płaci się za bajer :dry:
Jak pójdziesz do drugiego lekarza i on będzie miał inne zdanie to dopiero będziesz miała mętlik w głowie i pewnie pójdziesz do trzeciego :-D;-)

Ja się jeszcze zastanwoie nad tym 3d i spytam mojego gina, czy wie, czy u nas ktoś robi.
W Lublinie znów sypie śnieg.
Nie dobijaj mnie! JA TEŻ CHCe ŚNIEG!!!
Dobra, umyłam jedną łazienkę i mam już dość:eek:
Mi się chyba jeszcze drugi trymestr nie zaczął, bo nic mi się nie chce:zawstydzona/y: no chyba że jeść :-D To ciągłe uczucie głodu jest straszne, mam nadzieję że wraz z pierwszym trymestrem to też minie, bo inaczej będę jak beczka :eek:
Mi też nie... Aczkolwiek zmusiłam się do umycia okna balkonowego... Może machnę jeszcze jedno małe dzisiaj. Za to z obiadem poszłam na łatwiznę - dziś zupka pomidorowa. :tak:
I apetyt tez mi strasznie dopisuje... Właśnie wszamałam drugi śniadanko...:confused2:

Ja nie będę robila usg 3D / 4D.. zwykłe mi wystarczy :)

Ja właśnie zjadłam świerzą bułeczkę z masłem roślinnym - uwielbiam. :-D

Musze się zacząć ogarniać bo do dentysty trzeba iść za 2 godziny a ja w dresie cały dzień latam..

veritaserum nie martw się, nie jesteś sama;) ja się zmobilizowałam i aż starłam kurze w jednym pokoju i odkurzyłam...i koniec weny. A w kuchni naczynia w zlewie od wczoraj he he, marzę już o drugim trymestrze;)

AVO nie ma sprawy;)

reklama
Do góry