reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam dziewczęta;-) Melduję się jako ostania z Naszej wczorajszej czwóreczki;) Nic wczoraj nie pisałam bo wpadłam w taki zachwyt, że musiałam pojechać do mamy i opowiedziec jej o wizycie;)

Słuchajcie popłakałam się wczoraj na kozetce u gin;-) Moje szczęście tak skakało, że nie mogłam powstrzymać łez;) Widziałam normalnie jak zgina i prostuje nóżka i obracał się ciągle praiwe o 360 stopni;))))

Dzieciątko zdrowe, wszystko ma na swoim miejscu, wszystkie parametry elegancko;)

Karamija mi najpierw moja gin robiła dopochwowe, ale dzidzius leżał przodem do Nas więc musiała robic USG brzuszne;)) Pytałam kiedy można poznać płeć, powiedziała, że najlepiej tak w20 tyg. Póki co powiedziała, że jakąś dziurkę widzi ale nie wie czy to siusiak czy cipulenka;d Następna wizyta 10 styczeń;)

Moje dziecko ma całe 6cm;)Wg USG 12tyg 5d;) Jestem przeszczęśliwa;DD

Ale jakoś z tej radości znów wena do sprzątania nie chce przyjść;)

reklama
no to już po karta założona w poniedziałek badanie prenatalne o godz 19,30 150zł
jak się dowiadywałam to jest usg -badanie maleństwa oraz badanie krwi
już się nie moge doczekać poniedziałku :-)

Kurczę sporo sobie za to liczą. A kiedy najlepiej zrobić takie usg, żeby wsio było dobrze widać?
Ja nawet nie wiem, czy u nas w jakimś gabinecie mają taki bajer...

Maćku tam gdzie ja chodzę to dojeżdżają lekarze ze sprzętem z Łodzi w soboty bo na stanie to też nie maja.
Ja zdecydowałam się iść też teraz - po moich przejściach i widomości że wyskoczył krwiak chciałabym się dowiedzieć czy się zmniejsza no i potwierdzić że wszytko ok. W końcu to dwaj różni lekarze, mogą być dwie różne opinie.
Lekarz na normalnej wizycie robiąc usg 2D też ci zrobi genetyczne - wszytko zmierzy i powie czy wszystko ok tylko tyle, że to 3D to lepszy sprzęt, dokładniej widać no i tym samym więcej płacisz.
To genetyczne robi się pierwszy raz tak 11-14tc i tzw.połówkowe ok 18-22tc

Niezapominajka123 gratulacje.

Też mam ostatnio problem ze spaniem- ulożyć się nie mogę, wszystko mnie boli, żeby nie spać na brzuchu muszę sobie poduszkę podłożyć. Skłoniło mnie to do zakupu rogala
Zobacz załącznik 414621

Ja to takiego rogala z kołdry sobie robię. Maż marudzi, że mu zimno bo nie ma się czym przykryć a kołdra ma 220x200cm:-D

Takiego rogala to widziałam na filmie z J. Lopez w którym grała ciężarną która nie umiała bez niego spać. Była tam świetna scena porodu w dmuchanym basenie na środku salonu. Ryczałam ze śmiechu :-D Tytuł filmu to chyba Plan awaryjny czy Plan B. Świetny, jak nie widziałyście to polecam na wieczór :-)

Ostatnia edycja:
Takiego rogala to widziałam na filmie z J. Lopez w którym grała ciężarną która nie umiała bez niego spać. Była tam świetna scena porodu w dmuchanym basenie na środku salonu. Ryczałam ze śmiechu :-D Tytuł filmu to chyba Plan awaryjny czy Plan B. Świetny, jak nie widziałyście to polecam na wieczór :-)

widziałam fajny film naprawdę ;D a tytuł to " Plan B "

no mam nadzieje ze teraz mi przejdzie już. Kurde juz tydzien nie wychodzilam z domku (nie liczac dzis wizyty do lekarza ale to tylko chwilke bo z domu do auta i z auta do lekarza ehhh) i jeszcze tydzien przedmna a tu swieta ida ;o trzeba bedzie posprzatac mieszkanko ale tak generalnie i na jakies zakupy sie wybrac. hmmmm nawet nie mam pomysly na prezent dla mojego P.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczęta;-) Melduję się jako ostania z Naszej wczorajszej czwóreczki;) Nic wczoraj nie pisałam bo wpadłam w taki zachwyt, że musiałam pojechać do mamy i opowiedziec jej o wizycie;)

Słuchajcie popłakałam się wczoraj na kozetce u gin;-) Moje szczęście tak skakało, że nie mogłam powstrzymać łez;) Widziałam normalnie jak zgina i prostuje nóżka i obracał się ciągle praiwe o 360 stopni;))))

Dzieciątko zdrowe, wszystko ma na swoim miejscu, wszystkie parametry elegancko;)

Karamija mi najpierw moja gin robiła dopochwowe, ale dzidzius leżał przodem do Nas więc musiała robic USG brzuszne;)) Pytałam kiedy można poznać płeć, powiedziała, że najlepiej tak w20 tyg. Póki co powiedziała, że jakąś dziurkę widzi ale nie wie czy to siusiak czy cipulenka;d Następna wizyta 10 styczeń;)

Moje dziecko ma całe 6cm;)Wg USG 12tyg 5d;) Jestem przeszczęśliwa;DD

Ale jakoś z tej radości znów wena do sprzątania nie chce przyjść;)

Gratulacje :-) :-D :-) :-D

Tialana wow już czujesz ruchy to super ja jeszcze ni a powinnam w tej ciąży czuć wcześniej

Dziewczyny co do zgagi to ja tez miałam w 1 i piłam codziennie przed snem szklankę mleka czasami pomagało ;-)

Mój M też często głaszcze brzuszek i cieszy się jak dziecko że już zaczyna się krąglić chociaż ja mam dalej 3 kg na -
Ach te infekcje ja też z katarem chodzę a najlepsze jest to że dostałam go w szpitalu przy antybiotyku :wściekła/y:

reklama
Lenka życzę dużo zdrówka.

Ja spię z małą poduszką twardą miezy kolanami - też świetna sprawa... i nie trzeba placić :)

Właśnie walczę ze zgagą... koszmarnie mnie dopadła.. karton mleka przed sobą:D w momencie picia nie ma zgagi ale kilka minut po przełknięciu znów wraca.....

W Lublinie znów sypie śnieg.

Do góry