reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga właśnie moja pediatra to Pani w wieku może 55 lat, piękna i bardzo zadbana kobieta i pracuje tylko prywatnie ma swój gabinet lekarza rodzinnego i jest też pediatrą i do tego jest dyrektorem prywatnego szpitala rehabilitacyjnego w Żmigrodzie który ponoć jest bardzo dobrą placówką jeżeli chodzi o wszelkie rehabilitacje. Ja właśnie dlatego do niej jeżdżę a nie chodzę u nas do ośrodka bo u nas to same stare babcie które już nie słyszą i się nie doszkalają albo na wszystko odrazu dają antybiotyk lub katar to zawsze jest od zębów.
Zresztą jest to matka szefa mojego K oni to koledzy od dziecka i ich rodzice się kolegowali za starych czasów, czasami jak K matka opowiada co ta lekarka robiła ze swoimi dziećmi jak były małe to raczej nie jest z tych chuchających na dziecko i sterylnych :-D:-D:-D

andzia już beż przesady !!!!!

kasiek bo Ty ciągle na sportowo latasz, a jak chodziłaś do pracy to w co się ubierałaś ??????
a właśnie że wit "C" można przedawkować i jest to groźne bo wit "C" osadza się na nerkach powodując najczęściej kamienie

"dorośli potrzebują dziennie zaledwie 40 mg witaminy C. Przyjmowanie za dużych dawek powoduje bóle brzucha, wzdęcia, biegunkę oraz - w skrajnych przypadkach - kamienie nerkowe."

Niespodzianka och te chłopy !!!!!

Asik no właśnie co tam u Was ??????????

Ostatnia edycja:
reklama
Alijenka z opisu wygląda, ze lekarz idealny :) bo właśnie ja nie mam zaufania do takich lekarek "starych" które 30l przyjmują tylko w jednej przychodni, nic się nie doszkalają itp.
A z tym dworem widocznie każdy ma swoją teorie :)

Niespodzianka u mnie też często tak to.wygląda. Także popieram Twoją postawę.

Alijenka Twoja pediatra zapewne bardzo by się spodobała mojemu K. Według mnie lekka przesada. Nie wyszlabym na dwór z kaszlem gdyby był mróz albo wiatr bardzo zimny. Ale przy dodatniej temperaturze bym się nie wahała. Ważne aby goraczki nie było.no i nie do dzieci i skupisk ludzi ale na spacer pi lesie to rewelka. Sądzę że jak 3 dni ją potrzymasz w domu to styknie aby antybiotyk zaczął działać i wtedy spokojnie na trochę możesz iść z małą na powietrze. Samo wietrzenie chaty nie wystarczy.
Mój K w niedzielę mi aferę zrobił - wróciłam od koleżanki a on z młodym na podwórku i oczywiście Sz w buzi ma smoka. Zabrałam mu go i nawet nie zauważył a K od razu go na ręce i domu bo przecież zimnego powietrza się nawdycha. Normalnie myślenie jego matki. Podczas kataru wychodzę z młodym i nic mu nie mówię bo afery bym miała. I jakoś Sz nic nie jest.

Sunshine jak po ćwiczeniach?

Andzia dopiero teraz obejrzałam - super fryzurki chłopaków :)

Zdroweczka dla potrzebujących.

Laski mi pani nefrolog dziecięca w szpitalu na Borowskiej (jedna z najlepszych w PL i w kolejce z 7mies. Polą stałam 5 godz.) mówiła, że na nadmiar wit. C organizm odpowie rozwolnieniem. Ale żeby do tego doszło musielibyśmy długi czas i w końskich dawkach ją przyjmować. Póki nie występuje rozwolnienie można kontynuować przyjmowanie. Przy ZUM Pola miała brać 4xdziennie po 20kropli i nic jej nie było:) Jak miała katar też ją zawsze tak faszeruje i w błysk przechodzi. Ponadto wg lekarki nadmiar wydalany jest z moczem, co potwierdza Andzi artykuł:)

Matko ile wy piszecie :)) ledwo nadrobilam

Dzieki za info o butach
Zgadzam sie co do bartkow ja nawet do tego sklepu nie zagladam bo raz ze buty pancerne a dwa ze brzydkie :D

Andzia no wlasnie pisalam ostatnio jak jasiek patrzy mi w monitor i mowi pan i robi minki :) i sie zorientowalam ze chodzi mu o emotikony, teraz ciagle mi wlazi na kolana i kaze pokazywac panow :D i nauczyl sie pd jednego takiej groznej minki spojrzenie spod byka hahaha

Alijenka wspolczuje choroby, ale ja tez ide dzis do lekarza i nie wiem czy na antybiotyku sie nie skonczy... Katar ciagle ma i to taki bialo-zielony do tego jak spi to strasznie kaszle- w dzien wcale. Ehhh

Hatszept no masz racje z tym domowym nauczaniem ale ja bym na bank sie nie zmobilizowala:) to trzeba miec charakter. Ale do prywatnej szkoly nie chcialabym dziecka chyba posylac bo jednak te szkoly w polsce sa bardzo snobistyczne, i jest to jakis tam rodzaj segregacji, nie chcialabym zeby janek sie uczyl z rozydrzonymi snobami.... Choc wiem ze nie wszystkie dzieci takie sa w prywatnych szkolach

Niespodzianka czy ja dobrze wyczytalam ze maz sie bawil na spacerze autkiem?!?!?! Wtf?! :D :D

Alijenka zdrowka, oby szybko przeszlo.

Aga no i co weszlas na wage? T lubi sam wchodzic bo mu sie cyferki kreca (mamy wage starego typu)

Mloda K no super :-D:-D Smoka zeby sie zimnego powietrza nie nawdychal... Dobrze, ze nie torebke foliowa - nosem przeciez tez wdycha :szok:

Josie
autko.jpg Zabaweczka 30letniego faceta:dry: Najstraszniejsze jest to, ze to jedyny sposob na to zeby go z domu wyciagnac :/

Załączniki

• autko.jpg
    autko.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Josie - no ja niestety jestem/ byłam skazana na te brzydkie buty, bo innych u nas brak, a nawet jakby były to nie stać mnie na buty na 2-3 m-ce po >300 zl:-D u nas nawet promocje sa mniejsze niż w duzych miastach:wściekła/y:

Niespodzianka - własnie zapomniałam; twoj maz ma "duze" autko , kórym jeżdzi zamiast spacerowac?????:szok:
edek Ufff to jednak taka mała zabawka. A da chociaż Tomkowi sei pobawić???

Do góry