reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Msmickey:) :)

Aronia 2h parcia jest wskazaniem do cc jesli dziecku spada tetno, ja tak mialam i dziekuje bogu ze nie trafil sie zaden z tych 'madrych' lekarzy ktorzy kaza kobiecie rodzic na sile a pozniej dziecko ma niedotlenienie i do konca zycia niepelnosprawnosc.

josie znowu bezsenna noc?

kwas foliowy lykalam rok przed pierwsza ciaza, w drugiej dopiero jak zaszlam, ale plulam sobie w twarz ze tak spontanicznie zdecydowalam sie na ciaze (nie liczac na szybkie zajscie) i sie nie przygotowalam

ja z A mialam parte gdzies kolo 2h i nie wiem czy dalabym rade urodzic, bylam wypruta

Ostatnia edycja:
hej kobiałki

u nas nocka przespana ale pobudka o 5,50

kasiek ale żałuję że nie pojechałam na kinder :shocked2::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(

aronia to witaj w klubie choć ja już zaczynam normalnie mówić ale chyba z 2 tyg mnie trzymało, a mokre chusteczki nigdy u mnie nie powodowały uczucia lepkości :-)
zresztą ja mam kolegę który w ogóle nie używa nawet papieru toaletowego tylko odrazu się myję i nie używa żadnych antyperspirantów, no cóż nie zawsze udaje mi się wysiedzieć blisko niego

Aga Ty to jesteś cierpliwa, podziwiam

My dziś po pięknie przespanej nocy...ufff. No, ale wczoraj najpierw Kinder, potem babcia, a na koniec urodziny prababci:D A zaraz spadam w górki, bo przekupiłam M i nie musieliśmy wczoraj jechać:D

hatszept
ja zachwalam na maxa spacerówę Maclaren Quest. Nie do zdarcia, Pola jako drugie dziecko w tym jeździ, a wygląda jak nówka. Nic nie trzeszczy, szeroka, wysoka, leciutka, z regulacją podnóżka i oparcia. Kółeczka małe, ale radzą sobie doskonale z krawężnikami. I mam też Casatto Gidi - tragedia. Ładny z wyglądu i nic więcej, kołysze się, przejechałam po błocie i kółka skrzypiały itd. P też go nie lubi, zawsze wsiadała do Maclarena:)

aronia to życzę jak najszybszego połączenia ze światem i nami:ppp

aga super, że A lepiej!

alijenka
może jeszcze dziś lub jutro pojedziecie, bo jest mega! http://www.gazetawroclawska.pl/arty...a-atrakcja-dla-dzieci-mnostwo-zdjec,id,t.html

No właśnie, a ja kwasu nie brałam bo ciąży nie planowałam i miałam obumarcie w 9tc. Z Polą brałam 6mies. wcześniej i wszystko OK:)

Koleżanki mama pracuje na oddziale dziecięcym i mówi, że to co się dzieje to jakaś tragedia - wysyp zapalenia oskrzeli i płuc, że pękają w szwach:szok:

Ostatnia edycja:
Hatszept dziekuje :) a czuje sie dobrze ... czasem hormony daja jeszcze znac ale juz prawie po sprawie :) brzucha juz nie mam tylko te rozstepy :p nic nie boli nic nie szczyka jak pod koniec ciazy ... takze zyc nie umierac :)

MsMickey trzymam kciuki w takim razie za sn :)

Kasiek zazdroszcze tej niespodzianki ... a Kraków omineli :|

Aronia, a gdzie Ty mieszkasz, ze taka głusza?
Gdyby u mnie wystarczyło błahe naciecie podczas partych to ponacinaliby mnie od razu...akurat co do fachowosci lekarzy nie mam zadnych zastrzezen - rodziłam w szpitalu klinicznym, gdzie ostatnio urodziły sie te blizniaki syjamskie. Lekarze wiedzą co robią. Brak postepów w II fazie poród jest powodem cc. Jestem im meeega wdzieczna, ze nikt nie zaryzykował zdrowiem ani małego ani moim.

Kasiek, Maclaren mówisz...zaraz pooglądam...

Alijenka, 5:50...:/

Za niecałą godzinkę przyjezdza do mnie przyjaciółka na poranna kawkę, a ja w pieleszach...:/// reszta spi...trzeba powoli budzic towarzystwo...

kasiek no właśnie dlatego ja mam siedzieć w domu przez to co teraz się dzieje :-:)-:)-(, także u nas kinder odpada :-:)-(

hatszept to prawda co kasiek pisze Maclareny chyba są najlepsze

Ostatnia edycja:
Hatszept - no ja oczywiście polecam cybexa, którego mamy z msmickey. Tylko wiadomo, że spacerówka z niepołączonymi rączkami gorzej prowadzi się jedną ręką.
W Wawie Kraina Niespodzianki jest 7-9.03. U mnie w grę wchodzi tylko piątek przed G drzemką,czyli od 10.00 (od tej godziny zaczyna się impreza), bo po południu jestem w pracy, a weekend na kursie :/

Do nas dziś przyjeżdżają moi rodzice i zostają do czwartku (ja cały tydzień na kursie, a S w pracy). Zabierają gry i pewnie wieczory będziemy spędzać na graniu :) (uwielbiamy grać w te rodzinne, robimy zrzutę i kupujemy, więc mamy już ich kilka)

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka fajnie macie z tymi rodzinnymi spotkaniami, ja niestety tak nie mogę :-:)-:)-(

nie mam pomysłu co znowu dziś cały dzień robić z małą w domu, a za oknem tak pięknie się robi

u mnie już tulipany powychodziły :)

Ostatnia edycja:
Do góry