reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja zaczelam brac kwas foliowy od kwietnia (przed ciaza z Kuba), staranka mielismy zaczac od czerwca, ale zaczismy od lipca, a we wrzesniu sie udalo - w sumie prawie pol roku wczesniej sie dofoliowywalam.

reklama
Kwas foliowy meeega wazny! Ja prawdopodobnie przez niego (jego brak) straciłam siostrę w 1983r...urodziła sie z roszczepem kręgosłupa (najczesciej własnie z braku kwasy foliowego) i zmarła po 3 tygodniach...pytałam mamę, czy brała kwas foliowy..."tak...jak tylko sie dowiedziałam, ze jestem w ciaży"...czyli standardowo 2 miesiac...6-7 tydzien...a juz wtedy jest po sprawie...to juz wtedy mówiac brutalnie nie musiała nic brac...cewa nerwowa jest juz ukształtowana...

Dzięki za namiar na ten marimer!

Tez z tymi chusteczkami macie racje...:/ z Piterem stosowalismy własnie te wieksze kwadratowe waciki i wode, bo on darł sie od chusteczek - bo zimne ;) a z D. od początku "jedziemy" na chusteczkach nawilzanych...rzeczywiscie warto jednak wrócic do tych wacików...

Aronia, podziwiam zaangazowanie w forum i te printscreeny ;-)
Tez Twoje podejscie do bezpieczenstwa dziecka jest mi bardzo bliskie, ale z porównaniem do zwierzat sie nie zgadzam :-p bo zwierzeta tez dosyc czesto potrafią zagryzac swoje małe :sorry2: pewnie stoją tez za tym konkretne powody, ale juz nie dociekam ;)

A ja w ogóle nie prasuję :-p nigdy nie prasowałam ;)

MsMickey, czyli juz jestes zdecydowana na sn? A jak sie czujesz w ogóle?
Munka, oczywiscie, ze jestem chetna na to "kinderowanie"...tylko nie o 14.00, bo to srodek drzemki P....
Kasienka, a Ty jak sie czujesz prawie miesiac po porodzie? Doszłaś juz do siebie???

Chorowitkom zdrówka!
Ja nie wychodziłabym na dwór dzień po gorączce, ale ja z panikujących matek...:sorry2:

Gerlz, chciałabym wrócic do tematu sprzed roku...:sorry2: nie jestem zadowolona ze spacerówki espiro...źle sie podbija na progach/kraweznikach...mały/niewygodny kosz na zakupy...mozecie polecic jakies inne spacerówki - pytam głównie pod kątem D. za kilka miesiecy....

No i mam skutki spania dziecka w dzień ponad 4h- jeszcze skacze po mnie :szok::szok:no, ale nic chory to mu pozwoliłam tyle spać na co dzień tak nie ma.

Aga hihi to milej zabawy :D

Hatszept ja spacerowke parasolke mam cosatto supa lite czy jakos tak i nie narzekam:) po prawie roku intensywnego uzywania (kupowalismy na wiosne) nic sie nie zepsulo. Przede wszystkim ma super dwustronna wkladke/ spiworek, dziecko sie nie zsuwa. jak pare razy bez tej wkladki wyszlismy to masakra:)

Aha no ale na sniegi i plaze sie nie nadaje

A co ci w espiro nie pasuje? Aaa juz doczytalam :D ty masz espiro magic?

Ostatnia edycja:
Josie, trudne pytania zadajesz :-p chyba espiro magic bo wygląda praktycznie identycznie jak na linku:
https://www.markowymix.pl/esklep/330-espiro-magic-nowe-kolory-2014.html
Te kółka wkurzające...ciezko sie podjezdza pod krawezniki...miejsca na zakupy malutko i ciezko sie wkłada...wolałam spacerówkę Tutka...ale ona masywniejsza i niestety jakos kiepsko wyprofilowane siedzisko, ze P. sie z niego zsuwał, wiec kupilismy espiro....z siedziskiem nie ma problemu, ale gorzej jest z jazdą...

Hatszept, sprobuj moj cybex onyx lub vybex topaz (wieksze kolka). Uzywamy, nic sie nie psuje. Profil siedziska fajny, Go jezdzi bez pasow i siedzi wygodnie, lezy tez, bo na plasko. Buda wielka. Sklada sie latwo, rozklada tez.
Zdecydowalam sie na sn, zobaczymy;-)
Mam nr do poleconej poloznej, bede chcoala spotkac sie z nia razem z Pe.
Zdrowka dla chorych&&&&

Chetnie mogevwybrac sie na ten kindercos.

Alijenka, ja tez zazdroszcze dziewczynom energii do wymyslania potraw...

No i fajnie z tym sn! Będę trzymac kciuki!
Moja kolezanka urodziła cc w sierpniu 2012 (taka sytuacja jak u mnie - parła przez 2h przy pełnym rozwarciu i nie wyparła ;)) a w listopadzie 2013 (chyba tydzien po mnie) sn - poród chyba 2-3h - szybko i sprawnie :)
Dzieki za namiar na wózki!

Andzia jutro wrzucę przepis.
Alijenka obecnie fitti z biedronki, lub taki jak mi się uda dopaść.
Munka w sprawie chusteczek ufam sroce. I uzywam tych bezzapachowych. Podmywanue woda i wacikami przy kupach nuny sie nie sprawdzilo.

Bylysmy na urodzinach w centrum zabaw a potem kontynuacją u znajomych. Imprezowe dziecko padlo dopiero teraz. Ale nie wierzę ze pośpi do 9 wiec tez idę spac

reklama
Laski, zadne bohaterstwo z tymi screenami :-p Brak internetu oznacza u nas brak telefonu stacjonarnego, e-poczty, TV (nie mamy telewizora a chyba niedlugo ranczo zaczna puszczac), radia (mieszkamy w takiej niszy, ze malo stacji lapie, z reszta bubinek pourywal i polamal wszystkie anteny - za przyzwoleniem taty :szok:), skypea... - innymi slowy bryndza na calego a i to nie wiadomo jak dlugo :wściekła/y:Takze screeny z bb to mala kara za tyle strat w rozrywce i informacji :-p

Hatszpet - sa tez zwyrodniale matki wsrod ludzkich samic... Ja sie powolywalam na przyklad dobrych zwierzecych mam ;-)
2 godziny parcia bez skutku to nie jest powod do cc. To kwestia dobrego lekarza. Ja tak mialam, bo glowka byla wieksza (ciaza przenoszona) niz pelne rozwarcie a krocze samo z siebie nie peklo. Wystarczylo 0,5 cm naciecie, pomoc ze strony lekarza i bejbiszonek w ciagu 1sek byl na swiecie :-) Jedyny zal jaki mam, ze mnie wczesniej nie ciachneli (choc o to blagalam). Ranka z naciecia krocza wygoila sie blyskawicznie, juz po tygodniu wygladalam jak dziewica :tak:

Kasiekz - Aneta (moja doradczyni laktacyjna) to pracujaca w szpitalu pielegniarka dziecieca, ktora organizuje spotkania dla dzieci do lat 2. Alfa Omega ona nie jest (nie umie nam na przyklad nic doradzic na nasze cyrki ze spaniem :sorry2:no ale tu nikt nie ma pomyslu, z nami wlacznie :confused2:) ale glgupia tez nie jest a przede wszystkim jest na biezaco w kwestiach karmienia i opieki. Takze puki mam z nia kontakt moge przynosic jakies newsy na forum :tak:

Ide bo dzienny limit bajtow na sluzbowym necie sie wyczerpuje :rofl2:

A! Zapomnialabym o czyms waznym: agaundpestka, asik i wszystkie inny potrzebujace: zdrowka!!!!

Do góry